Semesterhus och lägenheter i Wielkopolska

I regionen Wielkopolska (Storpolen) befinner sig polens första huvudstad, Gniezno. Här har Piasterkungar som under flera århundrade regerade över landet lämnat många spår och rester. Genom att hyra semesterhus i Wielkopolska kan du ta del av områdets intressanta och spännande historia.

Slott och herrgårdar tillhör Wielkopolskas landskapsbild och många historiska städer. Messtaden Poznan är över 1000 år gammal och här finns många gamla byggnader och minnesmärken. Själva stadskärnan blev för 750 år sedan konstruerat som ett schackbräde. Det finns även många sevärdiga orter runt omkring Poznan.

Staden Gnesen blev för ca 1000 år sedan landets första huvudstad. På kullen står fortfarande den gotiska katedralen från 1300-talet. I Gniezno finns det vackra parker och sjöar som bjuder in till promenader.

I nationalparken Wielkopolska förenas flera naturskyddsområden på ett 7 620 hektar. Wielkopolskaparken grundades 1957 och har sedan dess fridlyst flora och fauna. Wielkopolska är ett populärt semestermål, mycket på grund av lugnet och möjligheten att njuta av regionens ursprung. Att hyra en lägenhet i Wielkopolska är ett bra sätt att utforska regionen. 

Att semestra i Wielkopolska i Polen passar alla årstider. Ett semesterhus eller en lägenhet i Wielkopolska som utgångspunkt är perfekt för en lyckad semester.

Välkommen att hyra ett semesterhus i Polen hos NOVASOL!

Ferienwohnung Wielkopolska - Polen

Populära semesterhus i Wielkopolska

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Wielkopolska

Loading...

Semesterhus med pool i Wielkopolska

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Wielkopolska

Loading...