Hyra hus i Miedzyzdroje på Wolin

Med ett varmt hav, finkorniga sandstränder, attraktiva strandpromenader och pirer så är det inte konstigt varför många bestämmer sig för att besöka eller hyra hus i Miedzyzdroje. Småstaden har länge haft ett gott anseende som en populär badort för många turister, ofta kallat för ”Pärlan av Baltikum”. 

Miedzyzdroje ligger på ön Wolin, som ligger cirka 15 km från Swinoujscie – en annan populär semesterort. I staden bor det cirka 6 600 invånare året runt, med en större andel som återkommer till sina boenden vid havet på sommaren. Hos NOVASOL kan du boka boende i Miedzyzdroje i form av både lägenheter och semesterhus.

Semester i ett boende i Miedzyzdroje på Wolin

Populära semesterhus i Miedzyzdroje

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Miedzyzdroje

Loading...

Miedzyzdrojes uppkomst

Människor bosatte sig i Miedzyzdroje redan vid början av 1200-talet, när forntida polska bosättare satte sin fot på ön. Ett stort boende tog sedan plats på ön, och byn växte därefter. Byn blev under århundradena övertaget av både svenskar, preussare och resten utav invånarna längs Östersjön.

Det var inte förrän engelsmännen insåg charmen av att bada i saltvatten och lerbad som flertalet faciliteter utvecklades och gav liv i staden igen. Än idag så kan man få uppleva dem kuriska salt- och lerbaden som först gav betydelse för staden på öns många olika span och kliniker. Ett måste om man ska hyra hus i Miedzyzdroje!

Utanför semesterhus i Miedzyzdroje

En av Europas vackraste stränder

Stranden längs Miedzyzdrojes kust anses vara en av europas vackraste och bästa stränder. Detta lockar många från när och fjärran till att besöka stranden och njuta av en härlig sommarstund i solen. Längs stranden finner du även stadens långa strandpromenad, som är väldigt uppskattad av både cyklister och joggare, och allt däremellan.

Runtomkring promenaden och stranden finner man en mängd olika caféer och restauranger, samt även lite souvenirshopar där man kan köpa sig nåt fint minne från resan. Längs strandpromenaden finns det även en lång pir som sträcker sig över 400 meter ut mot havet.

Strand i Miedzyzdroje

En stad i stjärnljus och fauna

Om du får chansen att hyra hus i Miedzyzdroje under juli månad så kan du uppleva den lokalt efterlängtade Europeiska stjärnfestivalen, där dem mest utmärkta polska skådespelarna kommer på besök till staden. Detta ofta för att också bland annat lämna sitt handavtryck (likt dem man finner i Hollywood) längs stadens paradgata – ”Promenade of Stars”. 

Ett annat tips på vad man kan upptäcka I Miedzyzdroje är självklart nationalparken Wolin. Här kan man upptäcka alla möjliga djur, från den utrotningshotade visenten, till kronhjortar och vildsvin, bland annat. Om man har tur så kan man även se stora havsörnar! Det rekommenderas alltid att vandra genom parken för att få en så bra upplevelse som möjligt, så om du är en person som älskar friluftslivet så är detta för dig!

Havet vid Miedzyzdroje på Polens östersjökust

Upplev känslan av Miedzyzdroje med NOVASOL

Välkommen in att hyra hus vid Östersjökusten i Polen och alla dess städer hos oss på NOVASOL! Vi är idag en av Europas största förmedlare av stug- och semesterboendesuthyrning runtom Europa och Sverige – med över 50 år i branschen! Vi ser även till att varje boende är personligen besökt och besiktigat utav NOVASOLS personal innan det läggs in i utbudet. Varje kund är berättigad till vårt trygghetspaket, som bland annat inkluderar ett avbeställningsskydd och en bästa pris garanti. Tveka därför inte på att hyra hus i Miedzyzdroje hos oss på NOVASOL.