Semesterhus i Liege

Semester i Belgien och Liege

Semesterhus i Liege

Genom att hyra stuga i Liege har du en bra utgångspunkt för att upptäcka den vackra regionen. I den östra delen av Belgien vid floden Meuse hittar du provinsen Liege med provinshuvudstad med samma namn.

Liege är en metropol i den fina regionen Vallonien. Här kan du ta del av den belgiska kulturen, historian och naturen. NOVASOL har flera semesterhus i Belgien för dig som vill semestra i Liege.

Populära semesterhus i Liege

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Liege

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Liege

Loading...

Upplev en spännande historia

Liege har en intressant och rik historia och genom att hyra semesterhus i Liege har du en bra utgångspunkt för att utforska traktens historia. Redan 558 nämns staden i skrifter men det finns lämningar från ännu tidigare bosättningar. Fram till mitten av 1300-talet var Liège en centralpunkt för kyrkan. Liege har också varit en blomstrande handelsstad och ett viktigt smidescentrum. NOVASOL har ett brett utbud av stugor i Liege.

Under 1600-talet invandrade många vallonska bergsmän, smeder, köpmän och industriidkare till Sverige bland annat kommer Louis De Geer, som många gånger kallats för den svenska industrins fader, från trakten. En annan känd person från Liege är Karl den Store som föddes i staden.

Flera krig har utkämpats i Liege, mellan 1792 och 1794 utkämpades flera krig mellan Österrike och Frankrike i området. I slaget vid Liege inträffade de första krigshändelserna i första världskriget. Så är du historieintresserad är bör du hyra semesterhus i Liege och ta del av den spännande historien.

Hyra stuga i Liege

Alla våra semesterboenden är kvalitetssäkrade och kan bokas direkt här online eller genom att ringa vår svenska kundtjänst. Genom att semestra i Liege kan du uppleva intressant kulturen, spännande historia, god mat och dryck och vacker natur. NOVASOL kan som stugförmedling i Belgien erbjuda flera semesterboenden i Liege.