Stugor i Vorarlberg

Välkommen att hyra stuga i Vorarlberg – förbundslandet i västra Österrike som är nästippen på alplandet längst västerut. Här kan du njuta av en semester i någon av våra stugor för uthyrning där du kan välja mellan aktivitet eller avkoppling, sommar som vinter. Ställ resväskan i en av våra stugor i Vorarlberg och upptäck vad en semester i västra Österrike kan erbjuda. Som stugförmedling i Österrike kan NOVASOL erbjuda såväl stugor som semesterlägenheter för uthyrning i Vorarlberg. 

Med en semesterbostad som bas har du möjligheten att kunna välja själv hur din semester i Österrike ska vara. Du kan när som helst dra dig tillbaka till ditt boende och njuta av lugnet och ytan du har med en egenhyrd bostad. Vårt fullständiga utbud av stugor och semesterlägenheter i Vorarlberg presenteras här på vår webbplats där du även kan boka ditt boende direkt online – smidigt och enkelt. För att du ska kunna göra ett välgrundat val, har samtliga semesterbostäder i Vorarlberg besökts av våra egna medarbetare och all information om bostaden står beskriven på respektive boendes presentationssida.

Alpsemester med stuga i Vorarlberg

Populära semesterhus i Vorarlberg

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Vorarlberg

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vorarlberg

Loading...

Upptäck Vorarlberg i Alperna

Alperna är vackra och det gäller även för de österrikiska delarna. Vorarlberg är det förbundsland i Österrike som ligger längst västerut och gränsar till Tyskland, Schweiz och Liechtenstein. Här får du mycket alperna för pengarna. I öster gränsar Vorarlberg till det österrikiska förbundslandet Tyrolen. 

Här kan NOVASOL erbjuda semesterbostäder i alla storlekar, former och färger - urvalet innebär att du såväl kan hyra hus som hyra lägenhet här. Många av våra semesterlägenheter är delar av större alpstugor byggda i klassisk alpstil. 

I Vorarlberg är Bregenz huvudstaden och ligger vid den östra stranden av Bodensjön. Bregenz har en lång historia men en modernare sevärdhet att skåda är Kunsthaus Bregenz från 1990-talet. Konsthallen, som ritats av den prisbelönte Peter Zumthor, ställer ut samtidskonst och är ett besöksmål för den konstintresserade.

Populärt vid vintersemester i Österrike

Kort om förbundslandet

Även om Bregenz är huvudstaden så är den största staden i förbundslandet däremot Dornbirn som inte heller den ligger långt från Bodensjön. I Vorarlberg ligger även städer såsom: 

  • Lustenau – Ligger vid Rhenfloden och gränsar mot Schweiz

  • Hohenems – Här kan du beskåda renässanspalatset vid torget Schlossplatz

  • Feldkirch – Staden omnämndes redan på 1200-talet och här kan man bland annat besöka St. Niklolaus katedral

Vorarlberg som förbundsland är dessutom uppdelat i flera distrikt, regioner och kommuner. Totalt sett bor det inte mer än ungefär 380 000 invånare i Vorarlberg vilket gör den till ett av de minst befolkade förbundsländerna i Österrike. Att hyra stuga i Österrike för en semester är populärt och även Vorarlberg lockar många besökare. Faktum är att just turismen är en viktig näringsgren här och bland några av höjdpunkterna finns Bregenzerwald och Großwalsertal

Våra stugor i Vorarlberg finner du bland annat i och runt omkring St. Gallenkirch där närmaste större ort är Bludenz. Även ännu närmare staden har vi semesterbostäder, till exempel i Schruns. Boendena är överlag utspridda på flera olika platser i området så vi hoppas att du kommer finna en semesterbostad som passar just dig och där du önskar spendera din semester.

Lej feriehus i Vorarlberg

Aktiv semester i västra Österrike

Vorarlberg är en mycket omtyckt semesterdestination och detta mycket tack vare att man har flera vintersportorter. Aktiviteter i snön under en vintersemester är för många synonymt med alperna. Men Vorarlberg är inte bara för skidåkare. På sommaren lockas naturälskande vandrare och friluftsentusiaster av alla slag. Att vandra i Österrike är en mycket omtyckt aktivitet som lockar många turister. Det fascinerande vackra och kuperade landskapet är belöningen för vandringen så en god idé är att ta med sig bra vandringsskor på sin semester hit för det är verkligen en aktivitet värd att testa på. 

Dessutom ligger här massor av små mysiga byar i typisk alpstil vid vilka alpkorna närmast promenader runt på gatorna och brölar medan klockorna runt halsen pinglar.

Boende i Vorarlberg från NOVASOL

Som tidigare beskrivet kan NOVASOL erbjuda ett härligt utbud av både semesterhus och semesterlägenheter i Vorarlberg. Alla semesterbostäder i utbudet är självhushåll vilket innebär att du bestämmer och ordnar själv med din vistelse. Detta ger dig en mer genuin upplevelse av resmålet och kan uppleva Vorarlberg genom din alldeles egna stuga. Varje boende som vi har för stuguthyrning har som regel köpts eller byggts, underhållits och inretts av ägaren. Detta ger i sin tur en variation i utbudet och förstärker intrycken av det genuina och personliga. 

NOVASOL har idag ett brett utbud av stugor i Österrike vilka allas kan ses här på hemsidan. För majoriteten av alla stugor så kan du också boka direkt online utan att någon förfrågan behöver göras först. Din betalning hanteras av NOVASOL, vårt Trygghetspaket ingår alltid vid direktbokning och vi besöker varje semesterbostad innan den gjorts tillgänglig för uthyrning. Allt för att du ska känna dig trygg när du bokar någon av våra stugor i Vorarlberg.