Semesterbostad i Wien

Hyr semesterbostad i Wien och få en härlig upplevelse

Semesterbostad i Wien

I Wien finns mycket att se, från den gotiska Stephansdom mitt i centrum, borgen Hofburg i imperialistisk stil med gångavstånd från Stephansdom till Wiens särpräglade Jugendstil, från det tjusiga barockslottet Schönbrunn med ett vackert zoo och Kunsthistoriska Museum till modern arkitektur i Museumskvarteret. Om du vill utforska staden kan du hyra semesterbostad i Wien hos oss! 

Wien är dock inte bara ögongodis, utan erbjuder även välklang för öronen med sina konserter, musikaler och enastående operaföreställningar. Och inte att förglömma! Njut av Wiens kök, det karaktäristiska gemytet på de för Wien typiska Kaffeehäuser och vid Heurigen. Denna stad är alltid värd en resa – och med flyg ligger Wien endast ett par timmar bort.

Stadsbeskrivning

Wiens historiska centrum räknas som en av de vackraste stadssevärdheterna i Europa. Tre epoker präglar Habsburgarnas före detta residensstad: Medeltiden med den gotiska Stephansdom som strävar mot himlen är ett av Wiens kännetecken och barocken där Hofburg är det viktigaste arvet från denna tid med sina yppiga kupoler. Den tredje epoken är den så kallade Ringstrae-eran under slutet av 1800-talet då praktfulla byggnader som Staatsoper och Kunsthistorische Museum byggdes.

Genom att hyra semesterbostad i Wien hos NOVASOL kan du utforska vackra kyrkor, palats och parker. Värdefulla samlingar från rika härskare och århundraden av musikalisk tradition är ständigt närvarande, från Hofmusikkapelle till Mozarts klassiska musik och Strau’ valser. Starkt förknippat med det gamla Wien är även att njuta av dess kök, de för Wien typiska caféerna och nostalgisk shopping hos de före detta kungliga och kejserliga hovleverantörerna.

Varmt välkommen att hyra hus i Österrike hos NOVASOL och utforska vackra Wien!