Stugor i Niederösterreich

Ferienhäuser Niederösterreich - Österreich

Stugor i Niederösterreich

Med ett varierande landskap, många turistattraktioner, kulturella höjdpunkter, våtmarker, dalar, floder, berg och många olika regionala rätter finns alla ingredienserna för en lyckad semester när du väljer att hyra stuga i Niederösterreich. Ta på dig promenadskorna eller cykla genom de omfattande ängarna, segla längs Donau, besök någona av de många attraktionerna i Niederösterreich eller planerar en resa till Wien - möjligheterna under en semester här är smått oändliga. Njut av gästvänlighet och hjälpsamhet av lokalbefolkningen. En stuga eller semesterlägenhet är alltid en idealisk bas för din semester i Niederösterreich. Sök fram och boka just din favorit i utbudet av kvalitetssäkrade stugor i Niederösterreich här hos oss på NOVASOL. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Populära semesterhus i Niederösterreich

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Niederösterreich

Loading...

Semesterhus med pool i Niederösterreich

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Niederösterreich

Loading...

Lite kort om Niederösterreich

Niederösterreich är det till ytan största förbundslandet i Österrike och sträcker sig på båda sidor om floden Donau från böhmiska bergen i norr till Alperna i söder. I öster är Wienerbäckenet och Moravafältet och Donaus ängar. I väst är det gott om skog, myrar, sjöar och platåer. Niederösterreich är uppdelat i flera områden, alla med mycket olika landskap: Waldviertel, Weinviertel, Mostviertel, Wienerwald, March-Donauland, södra Niederösterreich. Wien är en självständig stat i mitten av Niederösterreich. Klimatförhållandena är mycket olika från område till område.

Niederösterreich ligger i nordöstra Österrike och omger som sagt förbundslandet Wien. Här bor över 1,5 miljoner invånare och är därmed det näst mest folkrika förbundslandet i Österrike. Till skillnad från många av de andra förbundsländerna så domineras turismen av österrikarna själva här. Det som ofta lockar besökarna är kurorter som exempelvis Harbach, Baden och Bad Schönau. Just Baden var faktiskt en kurort redan på romartiden på grund av de starka thermalkällorna. På den tiden kallades orten för Aquae kan översättas till just vatten. Väljer du att besöka Baden när du hyr stuga i Niederösterreich så kommer du upptäcka att staden även är en trädgårdsstad med inslag av klassicism.

Städer och sevärdheter

I Niederösterreich är St. Pölten, Krems, Waidhofen / Ybbs och Wiener Neustadt de största städerna. Dessutom är Niederösterreich det förbundsland med flest städer i Österrike. Sedan 1986 är huvudstaden St Pölten efter att tidigare Wien ha ansvarat för Niederösterreich. St. Pölten erbjuder, med sina välbevarade byggnader, en unik urban upplevelse. Stadshuset, katedralen, statsteatern, Riemerplatz, Herrenplatz och lejonapoteket bör alla upplevas under en semester i en stuga i Niederösterreich - för att bara nämna några. 

Niederösterreich är också det förbundsland i Österrike med flest slott och borgar. I flera av dessa hålls arrangemang som konserter och andra föreställningar samt utställningar. Ett tips när du valt att hyra stuga i Niederösterreich är att se aktivitetskalendrar på vad som händer under perioden du är här. Har du tur så semestrar du samtidigt som en spännande utställning hålls eller en konsert. Du kan även finna många kloster i området där Melk från 1000-talet kanske är det mest kända tillsammans med Heiligenkreuz och Klosterneuburg från 1100-talet.

Smaka på Niederösterreich - upplev det lokala köket

Bland delikatesserna i Niederösterreich finns Waldviertlersnudlar, Marchfeldersparris, aprikoser från Wachau, olika fiskrätter och Waldviertlerknödel. Särskilt känt är de viner som kommer från Wachau. Wachau är trots allt en av de mest kända vinregionerna i Österrike. Du kommer att ha möjlighet att få uppleva Niederösterreichs många matområden när du ger dig ut för att smaka på det regionala köket under din semester i någon av våra stugor i Niederösterreich.

Hitta din nästa stuga i Niederösterreich

På NOVASOL har vi varit aktiva i branschen sedan 1968 och i det Europeiska utbudet är vi glada över att också kunna ebrjuda stugförmedling i Österrike. Våra stugor i landet – och därmed också i Niederösterreich – ägs i regel av privatpersoner vilket gör att du har ett unikt, genuint och personligt utbud att välja i. Som en trygghet för dig, har våra egna medarbetare besökt samtliga stugor innan de tagits in i sortimentet. Som en extra trygghet, ingår även vårt Trygghetspaket automatiskt i din bokning om den görs direkt hos NOVASOL – helt utan extra kostnad. 

Att hyra stuga under semestern är ett utmärkt sätt att komma nära resmålet och bli ”ett med det lokala”. Du bor nära lokalbefolkningen och får därmed också genuina semesterminnen med dig hem i bagaget. Våra stugor i Niederösterreich är samtliga presenterade här på vår hemsida där du också kan boka ditt boende direkt online. Utöver stugor och semesterhus så har vi även fina lägenheter för uthyrning till semestervistelser. Perfekt för till exempel par som vill spendera en semester tillsammans, kanske i någon av de många städer som finns i Niederösterreich. 

Så passa på att göra en sökning för att hitta just din favorit i vårt sortiment av stugor i Österrike. Du kan filterar din sökning baserat på just dina val och önskemål. Till exempel om du vill ta med dig hund eller om din stuga ska ha en braskamin. Vi hälsar dig varmt välkommen till NOVASOL och våra stugor i Niederösterreich!