Stugor i Burgenland

Stugor i Burgenland för en vandringssemester

Stugor i Burgenland

Burgenland, som är den östligaste delen av Österrike, bjuder på cirka 300 soldagar om året, vilket gör det till ett idealiskt resmål att hyra stuga i Österrike - hela året. Med nationalparker och naturområden som Neusiedlersjön-Seewinkel kan alla naturälskare få möjlighet att njuta av en oförglömlig upplevelse. Burgenlands huvudstad Eisenstadt har äkta österrikisk charm. I någon av våra stugor i Österrike ges möjlighet till en semester för hela familjen som är fylld med upplevelser långt bort från vardagens stress.

Populära semesterhus i Burgenland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Burgenland

Loading...

Semesterhus med pool i Burgenland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Burgenland

Loading...

En helt unik natur i Österrike

Burgenland har en tydligt annorlunda natur jämfört med övriga Österrike. Här får du leta länge efter de berg man annars normalt förknippar med Österrike. Istället kan du här hitta breda slätter, våtmarker och vingårdar så långt ögat kan nå.

På gränsen till Ungern är Neusiedler See - Seewinkel Nationalpark. Med sina naturliga influenser från Asien, Skandinavien och Medelhavet ges här ytterligare mångfald till den redan unika alpina och pannoniska naturen.

Burgenlands högsta berg heter Geschriebenstein och är en del av bergskedjan Kőszeg, som sträcker sig in i Ungern, vilket innebär att på toppen av berget kan du stå på gränsen mellan Österrike och Ungern. Här har man också byggt ett utsiktstorn. När semestern går till Burgenland med ett semesterhus eller en stuga som bas, är det en bra idé att packa med några bra vandringsskor för att kunna njuta av regionens många vackra stigar under spektakulära promenader.

Ferie i Østrig

Stadsliv i Burgenland

Burgenland är den mest glesbefolkade regionen i Österrike, vilket gör att städerna är mindre till storleken men låt dig inte luras; städerna har fortfarande mycket att erbjuda. Burgenlands huvudstad Eisenstadt, vars namn betyder "järnstaden", erbjuder en lång rad sevärdheter. Joseph Haydn var hovkapellmästare för Esterházy-familjen så om du är intresserad av klassisk musik, har Eisenstadt ett stort utbud - staden kallas än idag för "världens Haydn huvudstad". Om du besöker Eisenstadt på en dagstur från din stuga så får du inte missa Esterhazpalatset som är ett av de vackraste barockpalatsen i Österrike. Gamla stan är hjärtat i Eisenstadt och här kan turister njuta av en kopp kaffe eller bara promenera genom de pittoreska gatorna.

Det finns många mindre städer i Burgenland som också är värda att besöka under din semester när du valt att hyra stuga i Österrike. Städer som Rust och Güssing är båda goda exempel på de mysiga städer som finns i Burgenland. Rust är bland annat känd för sitt vin och i synnerhet dess isvin och i Güssing ligger Burgenlands äldsta slott.

Vinproduktion i Burgenland

Sevärdheter och aktiviteter i Burgenland

Burgenlands varma, pannoniska landskap är mycket lämpligt för vingårdar, vilket de lokala vinproducenterna också drar nytta av till fullo. Regionen är i själva verket präglat av vinmarker och gårdar som alla producerar smakfulla viner. Här hittar du allt från rika och mörka röda till isviner som ofta skapas för att avnjutas till en ostbricka eller choklad.

Vill du vara aktiv på din semester i Österrike så är Burgenland en utmärkt destination. Det finns en 2 500 km långr nätverk av vägar som är perfekt för cykling, det finns vandringsleder lämpade för alla åldrar, och om du är ett fan av hästsport finns det 1 500 km till ridning. Samtidigt erbjuder det milda klimatet också goda förutsättningar för att spela golf. Efter en dag av äventyr och aktiviteter i Burgenlands landskap kan man starkt rekommendera att besöka någon av de många kurorterna som Burgenland har att erbjuda. En semester i en stuga i Burgenland är alltid en bra utgångspunkt för en aktiv semester.

Hyr stuga i Burgenland hos NOVASOL

I det stora utbudet av semesterbostäder i Europa är vi på NOVASOL glada över att också kunna erbjuda stuguthyrning i Österrike. Vi har stugor för uthyrning även stora delar av landet vilket gör att du också finner ett härligt och varierat utbud i Burgenland. Alla våra stugor i Burgenland besöks av vår egen personal  innan de läggs ut för uthyrning. Med andra ord så äger vi inte våra stugor själva utan de är i regel privatägda. Detta medför att du får ett genuint och personligt utbud att välja i samtidigt som du bokar ditt boende i trygg vetskap om att det har ”kvalitetssäkrats” innan dvs någon har varit och besökt semesterbostaden. 

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och vuxit från att då vara några få stugor i Skandinavien till att idag inkludera närmast hela Europa. Våra semesterbostäder i Österrike inkluderar så väl klassiska stugor i bergen som charmiga semesterlägenheter i städer. Att hyra stuga i Burgenland är ett utmärkt sätt att verkligen komma nära regionen och leva lite grann som lokalbefolkningen. För att boka din stuga, är du varmt välkommen att göra en sökning för att sedan genomföra din bokning här på vår webbplats. Självklart är du även välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälp eller skulle ha några frågor kring våra stugor i Burgenland!