Har du en stuga att hyra ut?

Hyr ut din stuga med NOVASOL

Hyr ut ditt semesterboende med NOVASOL

Sveriges största stugförmedling

Läs mer

Personligt utbud - unika upplevelser

Stugförmedling sedan 1968

Det var den 28:e december 1968. Den 22 år gamla Frederik Heegaard skulle studera i Köpenhamn men behövde någonstans att bo. Han fann en källarlägenhet i Frederiksberg men för att få överta kontraktet var han tvungen att ha en verksamhet. Han hade 24 timmar på sig.

Detta var startskottet för det som idag är NOVASOL. Vad som började med några få stugor i Norge, har vuxit till att idag vara över 50 000 semesterbostäder i 19 länder. Även om åren har gått och enormt mycket har hänt sedan starten handlar det fortfarande om att möjliggöra semesterglädje med unika upplevelser genom ett personligt utbud.

Tack vare det stora utbudet, har vi idag en semesterbostad som passar mer eller mindre var smak och önskemål. I utbudet kan du välja mellan allt från att hyra stuga nära havet i till exempel Danmark, till att hyra hus med pool i länder som Kroatien, Spanien och Italien. Självklart kan du även boka boende hos oss som både ligger nära vatten och har en egen pool.

Föredrar du att hyra stuga i Sverige är vi idag störst på stugförmedling när det kommer till organiserad uthyrning av privatägda stugor. Våra stugor och lägenheter här ”hemma” finner du över hela landet. Allt från öar som Gotland och Öland, vid kusten som Österlen i Skåne och Västkusten, eller i inlandet som Dalarna och Smålands skogar.

Föredrar du hellre att hyra semesterhus utomlands finns en lång rad spännande resmål i utbudet. En av många fördelar med en privatägd semesterbostad är att de både återfinns på välkända resmål såväl som på de lite mer oupptäckta. Oavsett vad så får du med ett semesterhus möjlighet till genuina semesterupplevelser och kommer lite närmare resmålet jämfört med många andra boendealternativ.

Lockar en genuin semester kan du till exempel hyra hus i Italien. Här kan du njuta av platser som Toscana, Sicilien och Amalfikusten. Annars är klassikern Spanien en mycket populär destination att hyra hus eller hyra lägenhet. Du kan hyra hus i Spanien längs med kusten, på öar eller längre inåt landet. Exempel på resmål vi har semesterbostäder är Torrevieja, Alicante, Mallorca och Malaga.

Vill du hyra hus i Kroatien? Då kan vi glädja dig att vi faktiskt är den största förmedlaren av semesterhus i Kroatien. Framför allt längs med kusten i Kroatien och på öarna finner du våra cirka 10 000 semesterbostäder för uthyrning.

Detta är bara några av de destinationer vi idag har att erbjuda. Vem vet vilka du finner hos oss imorgon? Välkommen att hitta just ditt nästa boende här hos oss på NOVASOL!

Varför boka boende hos NOVASOL

När du valt att hyra hus eller semesterlägenhet till din semester är det dags att börja leta efter ditt nästa semesterboende. Men var ska man börja? För dig som nu hamnat hos oss på NOVASOL är det bra att bland annat veta följande:

 • I vårt utbud har varje semesterbostad besökts av vår egen, lokala personal innan den börjar hyra ut. Detta bland annat för se att den information du finner om ett boende här på hemsidan, stämmer med verkligheten. Om någonting skulle ändras efter besöket, meddelar uthyraren oss så uppdaterar vi informationen direkt.
   
 • Vårt Trygghetspaket ingår alltid automatiskt och kostnadsfritt när du bokar ditt boende direkt hos oss. I Trygghetspaketet finner du bland annat ett avbeställningsskydd och Bästa-Pris garanti. Så är du ute efter att hyra stuga billigt, är det bra att veta att du inte kommer finna samma stuga billigare någon annanstans. Läs gärna mer om Trygghetspaketet i våra Hyresvillkor.
   
 • Vi har egna servicekontor på många destinationer. Om du till exempel hyr någon av våra stugor i Danmark, hämtar du nästan alltid nyckeln på något av våra servicekontor.
   
 • Din bokning och betalning sker tryggt via oss. Du kan alltså njuta av fördelarna av en privtägd semesterbostad samtidigt som du har tryggheten att du bokar hos en professionell stugförmedling som arbetat med stuguthyrning sedan 1968.
   
 • Med över 50 000 boenden i 19 länder finns det nästan säkert något som passar dina önskemål. Förutom stugor och semesterhus har vi semesterlägenheter, stora herrgårdar, fd bondgårdar – till och med slott och husbåtar. Det mesta finns för dig som är ute för att boka i tid – först till kvarn gäller!
   
 • Du är alltid välkommen att kontakta oss på NOVASOL. I dina resehandlingar finner du kontaktuppgifter för den semesterbostad du hyrt men också till oss på NOVASOL. Dels i landet du hyrt boende, men också till vår Hotline som har längre öppettider. Du kan alltså kontakta oss både innan, under och efter din semester.

Givetvis finns fler fördelar än så. Bland annat om du har speciella önskemål gällande ditt resesällskap. Om du till exempel tänkt hyra stuga med hund, är det bra att veta att en mycket stor del av våra semesterhus och stugor välkomnar husdjur. Faktiskt också kostnadsfritt så länge maxantalet hålls. Har du en semester med barn passar ett semesterhus mycket bra. Dessutom har vi extrautrustade hus som ger ett särskilt barnvänligt boende. Är ni flera familjer eller ett större sällskap, till exempel 10 personer eller fler? Vi har flera stora hus att hyra som passar er som reser som grupp.

Oavsett om du reser med hund, barn, som par eller är ett stort sällskap som semestrar tillsammans, hoppas vi att du kommer hitta ett semesterboende hos oss som passar just er – välkommen!

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: