Semester på ö

Runt om i Europa finns de vackraste av öar som bara väntar på att du ska komma och utforska det spännande ö-livet. Hos NOVASOL kan du hyra stugor på flera spännande öar, både i norra och södra Europa. Du kanske redan har besökt några av öarna och letar efter en ny, spännande ö att utforska eller det kanske är helt nytt för dig det här med ö-semester? Här har du några förslag på vackra öar där du kan hyra ett semesterhus eller semesterlägenhet, oavsett hur rutinerad du är.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Ö-semester i Kroatien

Kroatien är ett mecka för de som drömmer om en semester på ö, då det finns mer än 1200 öar utanför den kroatiska kusten. Det finns alltså alltid en ny ö att "hoppa" till. Bland de många öarna finns både små, orörda naturparadis och de större öarna med allt du behöver för en bra semester. Bland de mest besökta öarna finns Pag, Krk, Brac och Hvar. Utforska de kroatiska öarna och se fram emot en semester vid havet, med god mat och utflykter till de historiska och charmiga städerna.

Semester på Mallorca

Mallorca är en av de mest kända och populäraste öarna att besöka. Kombinationen av det fantastiska klimatet, de härliga stränderna, det vackra landskapet och de spännande kulturupplevelserna gör ön till den mest älskade av dem alla. Ta dig utanför städerna och njut av det fantastiska landskapet eller besök Palma med de vackra byggnaderna och de trevliga gatorna. NOVASOL har ett brett utbud av semesterboenden på Mallorca. Vill du bo i en semesterlägenhet precis vid vattnet eller vill du hyra ett semesterhus med egen pool? Var du än vill bo hittar du ditt nästa semesterboende på Mallorca hos NOVASOL.  

Utforska det grekiska ö-livet 

Grekland har nästan 1400 öar så det kan ta ett tag att hitta sin favorit! Om du väljer att hyra ett semesterhus i Grekland på någon av öarna har du oftast havet som närmsta granne. Du kommer att träffa de gästvänliga och välkomnande grekerna som är stolta över sin historia och som gärna delar med sig av sin lokal kunskap i form tips och idéer för utflykter. Efter en spännande dag kan du sätta dig i skugga på ett café och njuta av en frappé eller en nypressad apelsinjuice och njuta av atmosfären. Här finns gott om stora populära stränder med goda badmöjligheter och flera andra härliga aktiviteter. Du kan också köra runt ön och hitta en mysig vik där du kan få lite mer stillhet. 

Semester på Italiens öar

Italiens öar Sicilien och Sardinien erbjuder många härliga semesterupplevelser. Gemensamt för de två öarna är det smaragdgröna havet, de vita sandstränderna och de underbara vikar som gömmer sig i det vackra landskapet. Glöm inte att besöka de historiska platserna som berättar de två öarnas spännande historia. Avsluta dagen med ett besök på den lokala restaurangen, där du inte kommer att bli besviken på utbudet av godbitar där fisk naturligtvis är en viktig ingrediens.

Ö-semester på Bornholm

Du har säkert redan hört talas om den vackra solskens ön Bornholm. Om du inte har satt fötterna på Bornholms härliga klippor har du verkligen missat en underbar semesterupplevelse. Ön är vacker och full av upplevelser. Vackra stränder, fina båtar, slingrande gator med mysiga butiker och en unik natur med skogar, råa klippor och rullande majsfält. Allt detta, och lite till, kan du se fram emot när du hyr en stuga på Bornholm. 

En semester på någon av Sveriges vackra öar

Här hemma i Sverige finns både stora och små öar, men alla har sin charm. De mest populära och kända öarna är semesterparadisen Gotland och Öland. Många av oss svenskar väljer att tillbringa våra semesterveckor här. Vad de två öarna har gemensamt är den mysiga atmosfären, det fantastiska landskapet och den sydeuropeiska touchen med många soltimmar och underbara stränder. Öarna är perfekta resmål för barnfamiljen, det är inte bara de barnvänliga stränderna som ger Öland och Gotland denna stämpel, utan öarna erbjuder även många andra barnvänliga aktiviter och upplevelser. 
 

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: