search

Semesterhus och lägenheter i Pommern

Nordvästra Polen är en av de mest populära resemålen i Polen. Här är Pommern med sin långa kust och sjöar beläget. Här hittar man mer än 200 sjöar som ibland är förbundna genom floder. Inbäddad bland moränkullar är det underbart att paddla, fiska eller att segla här. Hyr ett semesterhus i Pommern och utforska området!

Namnet Pommern kommer från det slaviska ordet Pomorze som betyder land vid havet. Hamnstäderna Stettin och Kolobrzeg tillhör det pommerska landskapet, likaså det kabujanska Schweiz. Längsmed den pommerska kusten som är mer än 500 km lång, hittar man traditionella bad med underbara stränder och en vacker klippkust. Här lever många olika fågelarter, exempelvis stork, vildgäss, tranor och så vidare.

Kabujanska Schweiz börjar i nordväst i staden Gdansk (Danzig) och utmärker sig genom sin växlande natur; morönkullar formar även här landskapsbilden. sjöarna och de djupa skogarna bjuder in till avkoppling. Långa alléer tar dig förbi gamla gårdar och pittoreska byar. Vi kan tipsa dig som vill få en avkopplande semester att hyra en semesterbostad i Pommern. 

I Polen träffar man ofta på gästvänliga människor, så låt er charmas av Polen och dess vackra natur. Hyr någon av våra stugor i Polen och få en perfekt utgångspunkt för att utforska Pommern.