Hyra hus i Budva

Genom att hyra hus i Budva kan du förvänta dig en semester med vackra bilder vid Adriatiska havet. Du kan åka tillsammans med familjen, flera vänner eller bara tillsammans med en vän. Staden erbjuder sol och badvänliga stränder längs den Budvanska Rivieran, den lovar också shopping, god mat och klubbliv för den som vill dansa till efter midnatt.

Budva i Montenegro

Runt ditt boende i Budva

Väljer du att hyra semesterboende i Budva bor du i Montenegros huvudstad med många, vackra stränder att spendera dina semesterdagar på. När du kommer innanför ringmuren i Budva kan du strosa runt som om du var i medeltiden. Här kan du gå runt bland torg och matmarknader där du kan handla med dig färsk medelhavsfisk och lokala produkter som ostar och charkuterier. Genom att hyra boende i Budva kan själv välja om du vill äta en egenlagad middag hemma eller om du vill äta ute och smaka på matkulturen som blivit influerad av både det italienska och kroatiska köket.

Sveti Stefan nära Budva

Gamla stan i Budva

Som stad är Budva rik på många historiska monument och gamla stan liggen på en liten halvö i området – Budvas eget smultronställe, fullt av kulturarv. Här kan du promenera runt bland smala, pittoreska gator och gränder. Du kan även besöka några av stadens kända byggnader och sevärdheter som den katolska Johanneskyrkan, Citadellet och S:t Ivan-kyrkan.

Boende vid havet i Budva

Besök lyxön Sveti Stefan

Bara några kilometer bort från Budva hittar (och ser) du även Sveti Stefan, lyxön som boningsmässigt idag bara består av hotell. Förutom hotellkedjor finns det också vackra kyrkor från 1400-talet att besöka. 

Ön går att besöka för guidade turer, men bara vid några få tillfällen per dag. Resten av tiden är hela ön reserverad för sina hotellgäster.

Tips på ständer omkring Budva

Längs den 21km långa Budvanska Rivieran finns det närmare 17 stränder att välja mellan, här tipsar vi om våra 4 favoriter.

  • Jaz Beach – Bara ett par kilometer från Budva hittar du stranden som bjuder på fantastisk strand till klarblått vatten. Stranden är, förutom för sin badvänlighet, även känd som område för konserter och festivaler.  

  • Kamenovo Beach – Lugn strand med plats för alla. Här kan du gassa i en solstol eller paus i skuggan av ett parasoll. När det är dags för lunch finns det ett par näraliggande restauranger att välja på. 

  • Mogren Beach – Cirka två kilometer från Budva kan du promenera till Mogren Beach för en dag vid stranden. Även här finns det matställen för lunch, fika och svalkande glass i skuggan. 

  • Queen Beach – Den vackra stranden som med sina bara 120 meter och sin entrékosntad kan vara väl värt ett besök om man vill omfamnas av cyrener, olivträd och lugnet vid en vik vid det Adriatiska havet.

Boka boende i Budva

Väljer du att hyra hus i Budva med NOVASOL åker du tryggt på semester till semesterhus som alltid blivit kvalitetssäkrade och besökta av våra lokala husrådgivare. På NOVASOL har vi förmedlat semesterboenden till semestrar i över 50 år och skulle du inte hitta något i Budva, har vi många boenden i Budvanska Rivieran att välja mellan. 

Till Montenegro är det många som börjat resa och många av semestrarna har riktats till Budva på grund av området många, vackra vänliga stränder att välja mellan. Hos oss på NOVASOL kan du hitta flera alternativ för att hyra boende i Montenegro att välja mellan, såväl stora hus för många personer som mindre lägenheter för det lilla sällskapet. Vi har också semesterhus med pool och som ligger nära havet. 

Välkommen att hyra boende i Budva tillsammans med oss på NOVASOL!