Hyra hus vid Budvanska Rivieran

Hyra hus vid Budvanska Rivieran

Hyra hus vid Budvanska Rivieran

Budvanska Rivieran är en ca 35 km lång kustremsa som sträcker sig från Jaz till Buljarica, som är centrum för Montenegros badturism. De längsta och de vackraste, men också de mest besökta stränderna i Montenegro är belägna i ett landskap med mängder av bukter mellan kalkstensklippor och skyddas mot vinden av bergskedjan Lovcen. Ca 13 km av den Budvanska Rivieran har fina sandstränder, de mest kända är Mogren, Becici och Petrovac. Enstaka strandområden har blå flagg. Varmt välkommen att hyra semesterhus i Montenegro hos NOVASOL för att få en härlig badsemester vid Budvanska Rivieran.

Staden Budva

Budva är en exotisk kuststad som ligger i mitten på den Adriatiska kusten i Montenegro ute på en liten udde. Staden hör till de äldsta områden på hela Adriatiska kusten och har en ringmur runt den gamla stadsdelen av Budva. I Budva finns en härlig sandstrand, bra nattliv och bra shopping. Njut av färsk fisk på en av Budvas restauranger. De mest berömda byggnaderna är två kyrkor, den helige Johannes döpares kyrka samt den ortodoxa heliga trefaldighets kyrkan. Den gamla stadsdelen omringas av en medeltida mur som man kan gå runt på och njuta av den fina utsikten. De många kulturella aktiviteterna, för unga som för gamla. gör Budva till ett populärt resemål för kulturälskare. Det berömda citadellet i gamla staden är platsen där många konserter, teaterföreställningar, litteraturkvällar och konstutställningar äger rum.

Sveti Stefan

Ca 8 km söder om Budva ligger hotellön Sveti Stefan som blev omnämnd redan under 1500-talet. Tidigare var det en pittoresk fiskeby, men så byggdes de typiska husen med de röda taken om till hotell och under sjuttiotalet var Sveti Stefan en träffpunkt för internationella jetsets. Inte långt från halvön Sveti Stefan ligger Milocer som absolut är värt ett besök. Milocer byggdes från början åt kungafamiljen, men är idag en lyxig resort. Här kan man njuta av de mest otroligt vackra utsikterna.

Aktiviteter vid Budvanska Rivieran

Här finns många möjligheter i den vackra omgivningen till olika aktiviteter. Här kan man vandra, cykla, spela beach volleyboll, drakflygning, fiska, simma, segla, windsurfing, dyka, vattenskidor och även spela tennis.

Spa och Wellness

Den montenegriska kustregionen är en naturkurort. Sol, vatten, sand och den jodrika luften utför mirakel. Program för att öka konditionen, kontrollera sin vikt, stresshantering och behandlingar för reumatiska sjukdomar är särskilt populära. Erbjudanden är många och utförs av kvalificerade fackfolk. Njut inte bara av en riktig avkoppling i ett semesterhus, utan boka även in er på en spa behandling.

Sevärdheter

  • Kyrkan, den heliga Maria i Punta i Budva

  • Klostret Podostrog nära Budva

  • Klostret Praskavica nära Sveti Stefan

  • Citadellen i gamla stan i Budva

Underhållning

Njut vid exotiska stränder av trevligt och smakfullt inredda barer och caféer och smaka på en utsökt cocktail. Koppla av genom en promenad längsmed den breda strandpromenaden i Budva. Stanna vid citadellet i den gamla stadsdelen och unna dig ett teaterbesök eller en konsert, litterära kvällar eller konstutställningar. Ett flertal klubbar, diskotek, barer och kaféer ger ett pulserande nattliv och erbjuder en rolig kväll med bra underhållning.

Den internationella karnevalen i början av maj, olika musikfestivaler som Sånger från Medelhavet en internationell danstävling, en internationell folkfest och en folkdräktsfestival i juni är sevärda under din semester vid den Budvanska Rivieran. Programmet Stadsteatern körs i juli och augusti. Internationella stjärnor som pop-ikonen Madonna sägs ha deltagit i festandet på stranden i Jaz.