Hyra hus i Chania

Sola och bada på dagen, promenera längs kajkanten på kvällen och upplev smaken av färsk fisk med sikt över havet vid middagen. Få ut det mesta av din semester genom att hyra hus i Chania, hamnstaden som ger en perfekt kombination av möjlighet till sol, bad och stadsliv. 

Du kan hitta boende i Chania som ligger nära havet, semesterlägenheter med pool eller så kan du hyra hus en bit utanför för att få känna på det grekiska landskapet.

Boende med pool nära havet i Chania

Chanias gamla venetianska hamn

Det är med färgrika husfasader som du promenerar längs kajen vid den venetianska hamnen, en mycket gammal men fint bevarad hamn från forna Grekland och Turkiet. Idag är det här som du alltid kan hitta en bra restaurang i Chania, utbudet är brett med allt från traditionell grekisk mat till ett mer internationellt kök.

Chania på Kreta

Se och göra runt ditt boende i Chania

Det finns mycket både i och utanför att se och uppleva i Chania, här är våra bästa tips för dig som vill variera din semester i Grekland: 

  • Ta en båttur med glasbotten – en upplevelse för hela familjen. Lämna hamnen i Chania och åk med ut på medelhavet. Se livet under ytan och upptäck fiskar du tidigare inte sett, se revens fantastiska skepnad och kanske åker ni förbi en skatt? Vem vet egentligen vad som gömmer sig på havets botten.

  • Strosa runt längs stadens gator och hitta shopping som inte finns hemma. Bara några kvarter efter de gamla gränderna precis bakom hamnen, visas snart de mer moderna faciliteterna och du kan hitta riktigt fina kap.

  • Aktivera kroppen och ta en utflykt till den Botaniska Trädgården som ligger bara några mil från Chania. En härlig utflykt som bjuder på både sol, svalkande skugga och fantastisk natur. Du promenerar förbi såväl kända som nya växter, träffar på trädgårdens åsnor och kan avsluta med en god lunch eller fikapaus på toppen.

Hus att hyra med pool i Chania på Kreta

Flera boenden i Grekland

Väljer du att resa till Grekland tillsammans med NOVASOL hittar du ett brett utbud semesterhus med egen utomhuspool samt boenden för bara familjen som för hela kompisgänget. Genom att hyra lägenhet eller hyra hus på Kreta kommer du inte bara närmare det lokalproducerade i form av mat och dryck utan också med lokalbefolkningen. Här finns stora möjligheter till att skapa trevliga semesterminnen för resten av livet. 

Med semesterboende i Chania kan du själv bestämma hur du vill kombinera din semester, här finns möjligheter till såväl strandliv som stadsliv. En bokning via NOVASOL lovar inte bara en trygg semester utan också en resa som kan fyllas med Greklands bästa äventyr – så väl för den som vill utforska semesterpärlan till fullo, som för den som bara önskar ta det lugnt, frossa i grekisk cuisine och ta en paus i solstolen.

Grekland är ett populärt resmål, välkommen att boka boende i Chania redan idag.