Boende i Vilamoura

Vilamoura vid havet i Algarve

Boende i Vilamoura

Det är inte för inte som Vilamoura kallas för "Algarves Monaco". Den moderna staden håller hög klass och skiljer sig från många andra städer runt om i Portugal med sin något mer lyxiga känsla. Staden anlades 1980 med syfte att vara ett golfcenter för eliten. Idag är det en väldigt populär turistort och turistnäringen är även deras främsta inkomstkälla.

Välkommen att se vårt utbud av semesterbostäder i Vilamoura här på hemsidan. Du kan boka ditt boende direkt här online eller genom att ringa till oss.

Marinan - stadens hjärta

I hjärtat av staden hittar du den exklusiva marinan. Det är vid havet kring denna marina som det är mest liv och rörelse och att ta en promenad här för att titta på de lyxiga båtarna och dyra yachterna är en upplevelse i sig. Skulle du vilja komma ännu närmre detta lyxliv har du till och med möjlighet att chartra din egen yacht under en dag.

Här hittar du även flera gourmetrestauranger, stylade barer, designbutiker och casinon. 

I staden finns några av regionens bästa hotell och lyxigaste bostadsområden, ett imponerande utbud av faciliteter erbjuds också till den som väljer att boka boende i området.

Är du golfintresserad finns ett stort antal golfbanor i anknytning till staden. Vilamoura har nämligen blivit utsedd till Portugals bästa golfdestination, så just golf är något som verkligen är i fokus här.

Ett boende i Vilamoura med pool

Stränder och badliv

Området bjuder på närhet till ett flertal stränder och de mest populära ligger i nära anslutning till staden. De kan även erbjuda turisterna en lång lista av vattenaktiviteter så som vindsurfing, vattenscooter, trampbåtar och surfing. Den mest imponerande stranden av dem är Praia da Falésia beach. Namnet betyder ”stranden av klippor” och är en makalös strand, även för dig som inte är så intresserad av strandliv. Drygt halva stranden skyddas av rödfärgade berg som tornar upp sig bakom. Verkligen en mäktig och annorlunda strand.

Utöver detta kan du verkligen hitta allt här som man kan förvänta sig av en stad av denna rang. Ett rikt nattliv, stora shoppinggator, mängder med restauranger och en stor marina. 

Strax efter denna pampiga ort förändras landskapet snabbt och de charmiga pittoreska portugisiska byarna återkommer igen. Från ditt boende i Vilamoura kan du med andra ord få ta del av denna lyx samtidigt som du inte har långt till det mer genuina.

Utsikt från ett boende i Vilamoura

Ett enkelt sätt att boka semesterhus

Är du intresserad av att boka boende i Vilamoura har vi både semesterhus och lägenheter i området. Du är välkommen att boka här på vår hemsida eller genom kontakt med vår kundservice. 

NOVASOL har funnits sedan 1968 och har ett unikt sortiment av boenden att erbjuda dig om du är ute efter att hyra hus i Algarve. Alla våra semesterhus är noga besiktigade och i hyran ingår alltid en trygghetsförsäkring utan extra kostnad. Har ni frågor om våra semesterbostäder i Vilamoura eller vill ha hjälp med att hyra hus i Algarve är ni varmt välkomna att ringa vår kundtjänst.