Hyra hus i Albufeira

Anledningarna till att hyra hus i Albufeira kan vara många, och några av dem är alldeles säkert på grund av stadens alla möjligheter. Det är den stad längs Portugals södra kust som bjuder på liv och energi, som på vackra stränder, fint väder och en god portugisisk cuisine. Väljer du att hyra hus i Albufeira kan du njuta i en solstol på dagen, och strosa runt bland nattklubbarna på kvällen.

Hus att hyra i Albufeira med pool

Från okänd till Algarves mest kända

Albufeira var länge ett av de oupptäckta smultronställena i Algarves område, men har idag blivit ett av de mest eftertraktade resmålen på den södra kusten. Här finns det mycket aktiviteter för såväl barnfamiljen, kompisgänget eller paret som är på semester. Med barn i sällskapet kan du med fördel besöka någon av stadens vattenparker och temaparker, även i staden finns det mycket roligt att besöka. För det äldre sällskapet finns här många olika, fina restauranger och barer att besöka vid området kring The strip.

Dagarna under din tid i ditt semesterhus i Albufeira spenderar du vid någon av de vita, milslånga och barnvänliga stränderna – tre favoriter i området är Praia de Galé, Praia de Sao Rafael och Praia de Falésia. För dig som inte vill ligga i solstolen för en dag, kan du besöka och spela på någon av de fina golfbanorna i området eller ta en strandpromenad och bara njuta av omgivningen med klarblått hav på ena sidan och häftiga, karaktäristiska klippor på den andra.

Carvoeiro - inte långt från Albufeira

Mat och kultur

I Albufeiras gamla stad finner du pittoreska gator och gränder. När du strosar runt bland vitkalkade hus och kullerstensgator kan du besöka småbutiker och någon av matmarknaderna på torgen och köpa med dig lokalproducerade och fiskade matvaror att tillaga i ditt boende i Albufeira. I området har fiskarna en egen strand där de på morgonen åker ut för att fiska för dagens matmarknad. 

En maträtt du måste ha smakat på när du väljer att hyra hus i Albufeira, är nationalrätten Bacalhau – en tallrik med torkad och saltad torsk, stekt lök, pommes frites och ägg.

Vacker utsikt från ett boende i Albufeira

Boka boende i Albufeira vid Algarves kust

Väljer du att hyra hus i Albufeira kan du få alla sorters kontraster på din semester som du kan önska. Här finns det något att göra för barnfamiljen lika mycket som det finns för de som söker festligheter – utan att behöva störas av varandra. Här finns också kulturens kontrast med de gamla, vita byggnaderna längs kullersten i Gamla stan och de nya, moderna och färgrika boendena vid marinan i Albufeira. 

På NOVASOL har vi förmedlat semesterbostäder i över 50år och har alltid besökt våra hus och lägenheter innan de finns med i vårt utbud. I Albufeira har vi ett varierat utbud av stora hus, lägenheter och hus med pool. Att hyra hus i Algarve och längs dess långa kust är ett fantastiskt sett att uppleva Portugals egna guldgruva. Vi på NOVASOL är glada över att ha ett brett och varierat utbud av semesterbostäder i Portugal som gör att alla kan hitta en semester som passar er själva! 

Välkommen till NOVASOL och att uppleva Albufeira i Portugal tillsammans med oss!