search

Semesterbostäder i Samobor

Romantisk stad med närhet till Zagreb

Omkring två mil från Kroatiens huvudstad ligger den romantiska staden Samobor. Området har länge varit ett attraktivt rekreationsområde för invånarna i de större städerna, och det kanske inte är så konstigt. Om du hyr ett semesterhus i Samobor kan du bo med imponerande berg och gröna skogar runt omkring dig. Du kan också bo med gångavstånd från stadens charmiga centrum och med kort avstånd till metropolen Zagreb. Se vårt lediga utbud av semesterbostäder i Samobor här på vår hemsida och boka ditt boende direkt online eller över telefon.

Gröna Samobor i Kontinentala Kroatien

Aktiviteter och upplevelser

Staden ligger vid den östra sluttningen av Samoborberget, vilket innebär att man knappt kan komma närmare naturen. Om du väljer att hyra hus i Kontinentala Kroatien och vill komma ut i de vackra omgivningarna är det här destinationen för dig. En tredjedel av stadsområdet är täckt av skog, och på de skogsbevuxna kullarna finns det gott om stigar. Samobor är därför destinationen för dig som även vill ha en aktiv semester. De som drömmer om en något annorlunda upplevelse kan besöka Grgos Cave, som vissa kallar för den vackraste grottan i nordvästra Kroatien.

Upplev staden Samobor

Själva staden Samobor är otroligt vacker! Gatorna av kullersten och husen i barockstil för tankarna tillbaka till en svunnen tid. Här kan du lätt strosa omkring i flera timmar, det finns så mycket spännande att se och ta in. Sätt dig ner på ett av de mysiga kaféerna eller på någon av restaurangerna och känn in atmosfären. Samobor har varit en omtyckt turiststad sedan 1800-talet.

I februari varje år går Samobor-karnevalen av stapeln. Om du hyr ett semesterhus i Kontinentala Kroatien under vintersemestern kanske du vill uppleva den här färgglada händelsen. Festligheterna avslutas med en fest, där dockan "Fasnik", karnevalsprinsen, blir dömd och bränd. På det sättet ska kroaterna klara sig undan från negativitet under det kommande året.

Efter en dag fylld med erfarenheter av både kulturell och aktiv karaktär, kan det  vara trevligt att äta något sött att äta innan du återvänder till stugan. Prova den speciella ostkakan 'rudarska greblica', som görs efter ett gammalt recept. Eller kanske en bit "kremsnita", en tårta som bland annat består av smördeg och gräddpudding. Du kan köpa kakan på ett litet bageri i staden, som har använt samma recept i generationer.

Semesterbostad med pool i Samobor

Boka boende i Samobor

Om du väljer att semestra i Samobor kan du se fram emot en semester med spännande aktiviteter och attraktioner. När du väljer en privatägd semesterbostad från NOVASOL, har du den perfekta utgångspunkten för din semester. Med ett semesterhus eller en semesterlägenhet som bas, bestämmer du vad du ska fylla dagarna med. Det kan vara en bra idé att hyra bil, så att du enkelt kan ta dig runt. Kanske vill du ta en tur till Zagreb? Med en hyrbil kontrollerar du din avgångstid själv och du kan planera in något stopp längs vägen. 

Vi hoppas att du kommer hitta ett boende i vårt sortiment som passar just dig och ditt resesällskap. Kanske blir det till och med ett hus med egen pool? Välkommen till NOVASOL och våra semesterbostäder i Semobor.