Res över påsklovet - våra bästa destinationer!

Påsklovet är ett härligt tillfälle till att utnyttja de lediga dagarna och unna sig en resa. Oavsett om ni vill komma iväg en hel vecka eller ta en långweekend kan ni få tid till avkoppling och njuta av vårsolen. 

Drömmer ni också om att komma iväg, men vet inte riktigt vart ni ska åka? Vi vill hjälpa er på traven och ge er lite inspiration till resor under påsken. 

Här delar vi med oss av våra favoritdestinationer – både i Sverige och utomlands!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Påskresor i Sverige

Ibland räcker det med att komma bort från hemmet och vardagen för att ladda upp batterierna och uppleva något nytt. Varje region bjuder på sina guldkorn, så oftast behöver ni inte åka särskilt långt. 

 

Spendera påsken på Gotland

Gotland är en självklar favorit på sommaren, men är också väldigt trevligt på våren. Ta färjan över och slipp hyra bil. Då kan ni tryggt upptäcka ”öjn” i egen bil och utforska precis vad ni har lust till! Oavsett om det är en dagsutflykt till Fårö, en tur till Visby, eller en mysig picknick ute i naturen.

Boka ett boende på Gotland

 

Upptäck Sälen under påsklovet

Se upp i backen! Vårt andra tips bär av till Sälen och här vill vi spänna på oss pjäxorna och njuta av en fartfylld dag i backen. Vill ni hellre ta det lugnt är det mysigt att vandra i fjällen och njuta av den fantastiska naturen. Vare sig om du åkt störtlopp eller vandrat kan du sätta dig i lä i solen och njuta av något gott att dricka.  

En påskresa fylld med aktivitet i ett snöigt Sälen

Sälen är en populär destination för en påskresa, så just i år kan det löna sig att boka en stuga som ni har helt för er själva. Då har ni friheten att lägga upp er Sälen-vistelse precis som ni vill. En bonus är att ni också slipper överfyllda hotell och hektiska frukostbufféer.

Se alla stugor i Sälen

 

En påsk fylld med konst på Österlen 

När vi tänker på en påsk hemma i Sverige för tankarna oss till Skåne. Österlen är en klassisk destination att spendera påsklovet på, och vi förstår varför! Österlen ger verkligen utomlandskänsla och man skulle kunna tro att man åkt till Toscana eller Provence. 

Påsken på Österlen är framförallt förknippat med konstrundan. Här åker ni runt på Österlen för att besöka konstnärer som ställer ut sin konst.  

Detta är vanligtvis en av de större höjdpunkterna under året på Österlen. Men just i år ser det lite annorlunda ut. Den officiella konstrundan är uppskjuten till midsommar, men många konstnärer kommer fortfarande ställa ut sin konst. Utställningarna är givetvis corona-anpassade med handsprit, munskydd och tidsbokning istället för drop-in.

Hitta ett semesterboende på Österlen

 

Fira påsklovet utomlands!

Vi har mycket att upptäcka på hemmaplan, men där är också många destinationer som lockar på sydligare breddgrader. Just i år är suget efter en flygresa stort. Även om vi ännu inte kan resa utomlands, tillåter vi oss att drömma oss bort och kanske inspireras till nästa års påskresa.

 

Italien – ett påskägg fyllt med upplevelser

Italien är ett avlångt land och väljer ni att spendera påsklovet här har ni många möjligheter. Upptäck pittoreska alpbyar och åk skidor i norr, eller besök färgglada fiskebyar och njut av en aperol spritz i solen i söder.

Oavsett vilken upplevelse ni är ute efter är en sak säker: en påskresa till Italien går garanterat i njutningens tecken! 

Njut av den traditionella påsklunchen i Toscana

Även om vi har vårt eget lilla Toscana på Österlen så är originalet svårslaget. Med ett semesterboende i Toscana har ni ett perfekt utgångsläge till regionens byar och sevärdheter. Pisa och Florens är givna klassiker, men även de pittoreska småbyarna San Giminiano eller Siena är värda ett besök.

Alla semesterboenden i Italien

 

Res till soliga Kroatien under påsken

Här kan ni uppleva medelhavet och samtidigt vara snälla mot plånboken. I Kroatien är det turkosa vattnet klart och det finns många små öar att besöka. De mest populära öarna är Hvar och Brac. Hvar har också ett perfekt utgångsläge för att ta sig till de mindre öarna. 

Res över påsken till den medeltida staden Dubrovnik

Om ni inte besökt Kroatien tidigare rekommenderar vi att ni bor nära kusten. Bo till exempel på den Makarska rivieran, som går mellan Dubrovnik och Split. Då har ni rikligt med platser att utforska under er påsklovsresa. Området passar också perfekt om det är första gången ni besöker Kroatien och inte riktigt vet vart ni ska börja.

Boka ett boende i Kroatien

 

Festligt påskfirande i Spanien

I Spanien firas påsken med buller och bång! I flera städer, som Malaga, Sevilla och Nerja hålls pampiga processioner under påsken – det är minst sagt en unik upplevelse. Firandet ser lite olika ut beroende på vart i landet du åker. I till exempel Andalusien blandas påskfirandet med flamenco.  

Påskfirande med flamenco i Spanien

Precis som i resterande länder av medelhavet är det nu det börjar bli varmt och man kan sitta ute utan jacka. Om vi får välja fritt så spenderar vi vårt påsklov i varma Costa del Sol med ett stort fat paella och havsutsikt.

Säkra ett boende i Spanien

 

Påskresor med NOVASOL 

Vi hoppas att ni fått härlig inspiration till påsk, oavsett om ni åker iväg på en kortare resa hemma i Sverige, eller utnyttjar påsklovet till max och åker utomlands.

Passa på att kika på våra sista-minuten erbjudanden!

Vill du har mer inspiration till din nästa resa? Få senaste nytt, tips på resor och exklusiva erbjudanden från oss på NOVASOL direkt i din inkorg – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!