Påsk 2023

Påsken är en av årets mysigaste högtider där vi kan njuta av vårsolen och se naturen vakna till liv. 

Vill du komma iväg i påsk, men har ingen egen stuga? Hos NOVASOL kan du hyra stugor över hela Sverige till årets påskhelg och påsklov!

Hur ser ert perfekta påskfirande ut? 

Påsk 2023 hemma i Sverige

Det senaste åren har inneburit att vi fått hålla oss till att resa inom Sverige. Vi svenskar är vana vid att resa till sydligare breddgrader för att njuta av värmen, eller till andra sidan jorden för att uppleva exotiska äventyr.  

Påsken är ett perfekt tillfälle att åka iväg till en stuga med hela familjen eller de närmsta vännerna. Här kan ni njuta av att dagarna blir ljusare och att sommaren väntar runt hörnet. 

Drömmer du om att spendera påsken i vårsolen, ha vårblommorna precis utanför dörren och att slappna av på en helt annan plats än hemma? Då är det enkelt och problemfritt att hyra en stuga i påsk genom NOVASOL.

När är påsk 2023?

De svenska helgdagarna under påsken är skärtorsdagen, långfredagen, påskdagen och annandag påsk. Påsken 2023 infaller andra helgen i april, från den 6–10 april. 

I Malmö är påsklovet innan påsk, vecka 14. I Stockholm och Göteborg är påsklovet veckan efter påsk, vecka 15.  

Då många butiker och varuhus håller stängt under påsken kan ni åka iväg på en härlig minisemester till naturen!

I norra Sverige är det stor chans att man fortfarande kan njuta av ett par åk på snötäckta fjäll.

I södra Sverige smygstartar våren och man börjar ana de första vårtecknen.

Hyra stuga påsk

Åk iväg på en härlig resa i påsk

Vi tror att många svenskar håller med om att påsken handlar om att fira startskottet på våren och den efterlängtade värmen.

Efter en lång och mörk vinter finns det inget så härligt som att komma bort från vardagen hemma i stan, och istället möta vårens ljusare dagar i en stuga.

Påsken är ett perfekt tillfälle att få en lång ledighet samtidigt som du kan spara på semesterdagarna.

Ta ledigt antingen dagarna innan eller dagarna efter påsk och fira påsk i Sverige med en härlig resa nära natur och frisk luft.  

Och är det inte denna tid, när vi längtar som mest till våren och värmen, som vi behöver komma iväg från hemmet för en stund?

Fira en mysig påsk i Sverige

Påsken är ett välkommet avbrott från vardagen med tid till full avkoppling tillsammans med familjen. Packa ner godisfyllda påskägg, läcker mat och sköna kläder innan ni styr kursen mot att fira påsken i en stuga ute i naturen.  

Behöver du inspiration till vad du kan hitta på under påsken? Här har vi handplockat och fyllt vårt påskägg med härliga aktiviteter och destinationer för en mysig påsk i Sverige.

Låt er inspireras till er nästa resa i påsk på hemmaplan!

påsk 2021

Boka en stuga i Påsk med NOVASOL

Med NOVASOL kan ni välja mellan ett stort antal destinationer och stugor i Sverige som passar perfekt till påskens långledighet. Därför kan ni i lugn och ro hitta det perfekta semesterboendet för er.

Hos NOVASOL hittar ni härliga semesterboenden i alla delar av Sverige. Du kan hyra allt från moderna semesterboenden till enklare stugor mitt i naturen. Till exempel så kan du lyxa till det med olika faciliteter såsom en bastu eller jacuzzi.

Möjligheterna är många och varje ställe bjuder på sina egna spännande upplevelser.

Har du bestämt dig för vart du vill resa i påsk? Då kan du enkelt knappa in din destination i sökfältet på framsidan. Du kan också filtrera din sökning på till exempel antal rum eller antal stjärnor.

Kom ihåg att våra allra bästa semesterboenden snabbt blir uppbokade, så det lönar sig att boka in årets resa i påsk redan nu.

Har ni inte bokat påskresan ännu? Ta en titt på våra sista minuten boenden!

Varför hyra stuga i påsk?

När ni hyr en stuga i påsk kan ni vara säkra på att följa alla rekommendationer och hålla er isolerade. I en stuga har ni dessutom friheten att planera dagarna precis som ni själva vill.  

Efter att ha förberett en smarrig påsklunch tillsammans kan ni gå på en lång promenad antingen vid stranden eller i skogen.

När ni kommer tillbaka till huset kan ni samlas runt bordet och måla fina påskägg.

Kanske har påskharen varit förbi och gömt chokladägg runt omkring stugan eller huset…

påsk 2021

Topp 5 aktiviteter när du hyr stuga i påsk

1. Aktivera hela familjen

Är ni en tävlingsinriktad familj? Då kan ni arrangera er egen lilla turnering! Här är det hela familjen som kan vara med att komma på grenar och tävlingar. Sätt ihop en tipsrunda eller en frågesport med olika frågor och uppgifter. Om ni gillar att vara aktiva kan till exempel en klassisk brännbollsturné vara kul. Men mest troligt är det att det är så kul att det blir en repris nästa år! 

2. Sällskapsspel

Ett självklart inslag på de flesta semestrarna! Efter en dag ute i naturen kan familjen samlas runt ett kul sällskapsspel på kvällen. Förutom klassiker som Uno och Yatzy finns där idag flera roliga spel som passar både stora och små. Har ni till exempel provat Ticket to Ride eller Sing Sing, spelet som bjuder upp till sång? 

3. Äggjakt

Vem uppskattar inte ett välfyllt påskägg? Leta påskägg på en ny plats istället för hemma i lägenheten eller trädgården. Äggjakten är en tradition i länder som England och Amerika, där barnen får en skattkarta från påskharen och sedan får gå ut och hitta gömda påskägg. Inte nog med att det är en kul lek, det är också ett tillfälle att få komma ut i naturen och njuta av vårsolen! 

4. Pyssla ihop eget påskpynt

Släpp kreativiteten lös och gör ert eget påskpynt! Det finns massor att göra utan att behöva ta med sig påskpynt hemifrån eller att köpa nytt. Måla ägg med färger gjorda på t.ex. lökskal, blåbär, gurkmeja, rödkål eller rödbetor.

Endast fantasin (eller matkassen) sätter gränser på vad du färgar dina ägg med.

Gör fina mönster på äggen med hjälp av olika blad. Lägg bladen mot äggen och stoppa sedan ner dem i en nylonstrumpa. Låt dra i den naturliga färgen över natten.  

5. Upplevelser i vacker vårpyntad natur till påsk

Ibland har vi riktig tur med vädret till påsken med skinande sol och härliga plusgrader. Har ni hyrt en stuga nära strand och hav kan ni njuta av långa promenader på stranden och solens strålar värma ansiktet.

Den modiga i familjen kanske till och med vågar doppa tårna i havet!  

I skogen kan ni gå runt och njuta av fågelkvitter och speja efter de blommande vårblommorna. Om ni har tur kanske den goda ramslöken har börjat växa och ni kan plocka ihop ett stort knippe som en ingrediens till påskens meny.  

Förläng vinterns trend och laga mat utomhus! Packa ihop en härlig matsäck och hitta en lämplig plats att tillaga en härlig vårlunch på. Kom ihåg att ta reda på godkända platser för eldning och matlagning innan ni startar ert kulinariska äventyr.  

Påskens långa ledighet är ett perfekt tillfälle för oförglömliga upplevelser och nya minnen tillsammans med familj och vänner.

Säkra er en resa i påsk idag! 

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: