Semesterhus i Nicosia

Nicosia, på grekiska Lefkosia, är beläget mitt på Cypern och har vuxit till att bli öns administrative och ekonomiska centrum. Den historiska stadskärnan omges av en mur och vallgrav. De smala gränderna med balkonger ovan sig och den restaurerade huvudgatan med flera caféer, butiker, tavernor, kyrkor, moskéer och palmer ger stadens centrum nästan en känsla av orienten.

Landskapet domineras av fruktträdgårdar och olivlundar och sluttningarna, vid Machariaskogen, är täckta av tallar. Ett hundratals år gammalt klostertorn reser sig högt över den romantiska dalgången och erbjuder en fantastisk utsikt över omgivningarna. Pittoreska små byar, med stenlagda gränder och stenhus som är omsorgsfullt restaurerade, ger en inblick i Cyperns lite mer lantliga sida. I byn Fikardou är museet värt ett besök då det bland annat vann Europa Nostra award 1987. En erkännelse för välbevarandet av Europas kulturliv.

Cypern

Hyr semesterbostad i Nicosia hos NOVASOL

På NOVASOL har vi hyrt ut semesterbsotäder sedan 1968 och kan idag erbjuda ett stort och personligt utbud över närmast hela Europa - så även i Nicosia. Du kan boka ditt boende i Nicosia direkt hos oss. Antingen här på hemsidan eller genom att ringa eller maila till oss. Bokar du ditt semesterhus eller din semesterlägenhet på Cypern direkt hos oss så ingår alltid vårt Trygghetspaket utan extra kostnad. Detta kan du läsa mer om i hyresvillkoren. 

Vi är måna om att kunan erbjuda semesterbostäder för alla smaker. Du kan till exempel se variationen i vårt utbud av semesterbostäder i Nicosia så vi hoppas att du kommer hitta ett boende som passar just dig.