Semesterhus i Larnaca

Eftersom det landar fler plan i Larnaca än i staden Pafos så får den som hyr ett semesterhus eller semesterlägenhet på Cypern oftast sitt första intryck av ön här. Denna hamnstad är en berömd vallfärdsort för både kristna och muslimer. Efter att den helige Lasaros blivit uppväckt från de döda av Jesus så levde och verkade han här och blev den första biskopen. Den imponerade St. Lasaros kyrkan byggdes på 900-talet och är ett unikt exempel av den bysantinska arkitektur som finns på Cypern. En annan höjdpunkt är den vackra strandpromenaden som kantas av palmträd. Hamnen här är en mötesplats för seglare från hela världen.

Ungefär 5 km från Larnaca, mot flygplatsen, kommer du finna Hala Sultan Tekka som även är känd under namnet Umm Haram moskén efter profeten Mohammeds amma som sägs ha dött och begravts här. Moskén, som byggdes 1816 , är numera omgiven av cypress och palmträd nära vid stranden av en sjö där flamingos och andra flyttfåglar gärna övervintrar.

I det kuperade landskapet som omger Larnaca kommer du att finna charmiga byar och många traditionella semesterhus som finns att hyra. Den välkända byn Lefkara, med sina smala gränder och stenhus med röda tegeltak, är med största sannolikhet den mest pittoreska av dem alla. Enligt legenden så besökte Leonardo da Vinci byn och köpte en palliet här som han sedan skänkte till katedralen i Milano.

Bland de arkeologiska platser som finns runt de östra delarna av Medelhavet finner man här Khirokitia som är en av de bäst bevarade förhistoriska bosättningarna i Medelhavsområdet och som också har tagits upp på UNESCO:s världsarvslista.

Semester på Cypern i Larnaca

Boka boende i Larnaca

På NOVASOL är vi glada över att kunna erbjuda semesterbostäder i Larnaca för uthyrning. Precis som alla våra andra semesterhus och lägenheter i Europa så har samtliga boenden besökts innan de tagits in i sortimentet. Vårt Trygghetspaket ingår också som alltid automatiskt i din bokning. Att hyra hus på Cypern är ett utmärkt sätt att uppleva ön "på riktigt". Här lever du lite mer som lokalbefolkningen i Larnaca jämfört med om du tagit in på ett annat boendealternativ. Klicka dig gärna vidare för att se våra semesterlägenhter och semesterhus i Larnaca här på vår webbsida. Såvida din semesterbostad inte bokas på förfrågan, kan du hyra din semesterbostad på Cypern direkt online här hos oss. Välkommen till NOVASOL och Larnaca på Cypern!