Vintersemester i Österrike

Skidsemester i Österrike är en livsstil

Om du redan har upplevt hur det är att ta på sig skidorna och susa ner i en av de många backarna i det fantastiska österrikiska vinterlandskapet, vet du hur det är. Vare sig du är uppvuxen med skidor på fötterna och åker bättre än du går eller om du har lärt dig att åka skidor först senare i livet gäller det samma. Har du upplevt äkta skidglädje, vill du gärna göra om det.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Traditionella alpstugor

När skidor och snowboard behöver en paus, träffas skidfolket gärna vid de populära ”Almhütten”, alpstugorna. Här kan du stilla hungern och få något varmt att dricka. Speciellt populär är den legendariske drinken ”Jägarthé”. Den är lika nödvändigt för vintersportsupplevelsen i Österrike som vallning av skidorna. Så har det varit länge, men många yngre skidåkare som är upptagna av sundhet och hälsa, väljer ofta bort jägarthé till fördel för mer typiska sportsdrycker. Men fortfarande är det en del traditionsbundna skidåkare som tar det värmande thé. I de västra delarna av de österrikska alperna serveres ofta en ”Subiro” i stället för jägarthé. Det är en päronbaserad snapsdrink som är speciellt populär i den österrikiska regionen Vorarlberg.

Många aktiviteter i kall och frisk luft gör att man behöver extra näring för att klara de fysiska strapatserna och hålla värmen.
Österrike är skidentusiasternas paradis. De världsberömda skidområdena som har haft OS, VM och olika worldcup arrangemang, är bara toppen av isberget. Landet har något att erbjuda för alla åldrar och på alla erfarenhetsnivåer. Det är bara att bestämma sig, vart man vill åka.

Österrike är en av alla destinationer du kan uppleva en vintersemester med NOVASOL.

| Editor:
(Först publicerad )