Semester vid Schönhagen Strand

Stugby-semester vid havet i norra Tyskland

Smidigt beläget, inte långt från den danska gränsen, finner du semesterbyn vid Schönhagen Strand i Schleswig-Holstein, norra Tyskland. Här kan du njuta av den fina breda sandstranden och den direkta närheten till havet vid Östersjön. Vår stugby vid Schönhagen är ett omtyckt resmål som lockar besökare – året om!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Varför NOVASOL’s stugby i Schönhagen?

Väljer du att hyra boende i Schönhagen med just NOVASOL, bokar du bland annat i vetskap om följande:

 • NOVASOL har eget servicekontor i Schönhagen. Här hämtar du nyckeln, får hjälp med (fritt) internet samt tips på utflyktsmål i området.
 • Många semesterhus i denna stugby välkomnar husdjur utan extra kostnad.
 • Slutstädning tas hand om vid din avresa – skönt och bekvämt. Sänglinnen och handdukar kan hyras om du önskar.
 • 4- till 5-stjärniga stugor av olika storlekar (vissa upp till 12 personer) med faciliteter som egen bastu, bubbelpool, braskamin, fritt internet och mycket mer. Vissa har till och med egen inomhuspool!
 • Havsnära – stugorna i stugbyn vid Schönhagen Strand ligger 50 till 300 meter från vattnet.
 • Med sitt läge i norra Tyskland är Schönhagen smidigt beläget för oss svenskar. Endast cirka 6 mil från den danska gränsen.
 • Precis som för alla andra boenden hos NOVASOL så ingår vårt Trygghetspaket (inkl. avbeställningsskydd) utan extra kostnad när du bokar direkt hos oss.


Strandnära semesterhusidyll

Här i vackra Schönhagen blickar man ut mot Östersjön från den långa sandstranden. Mot nordväst finner du floden Schlei och söderut befinner sig Ekenförderbukten. Landskapet är mer eller mindre omgivet av vatten på tre sidor och ligger mellan Kiel och Flensburg.
Halvön Schwansen, där semesterbyn Schönhagen Strand ligger, präglas av breda stränder, fina branta kuster och idylliska bukter.

Blandningen av trygg semesterhusidyll och den stora naturfrihet gör att det här området blir någon alldeles speciellt. Här kan ni efter dagens utflykter dra er tillbaka till en semesterhusby där du kan känna dig som hemma.
Schönhagen – beläget i Schleswig-Holstein – är en liten och familjevänlig semesterort vid Östersjön. I den här idyllen, direkt vid strandpromenaden, ligger stugbyn Schönhagen Strand med sina komfortabla semesterhus och semesterlägenheter av hög kvalité.

 

Semesterbostäder av olika slag

I denna stugby i Tyskland vid Östersjökusten kan ni välja bland exklusiva boenden såsom semesterhus med egen bastu och jacuzzi. Husen är byggda i trä med dansk design och kan storleksmässigt variera mellan 68 kvm upp till 195 kvm. Bland de större husen i skandinavisk stil kan ni till och med få egen pool och/eller egen ”bastuvärld” (multifunktionsbastu). Den som önskar en egen liten spaupplevelse under sin semester och som söker ett alternativ till hotellet, har hittat rätt med ett semesterhus med pool, bastu och privat wellnessavdelning.

De stora semesterhusen för 12 personer har oftast en pool med motströmsfunktion, fotzonmassage och en stor dusch. Utrustningsdetaljerna kan skilja sig något åt. Du hittar exakta detaljer för varje semesterhus i respektive objektbeskrivning.
I alla boenden i denna stugby vid Schönhagen Strand finns naturligtvis grundläggande utrustning såsom spis, ugn, diskmaskin, tvättmaskin, frysfack och kaffemaskin så att semestern fungerar utan problem.

 

I drömläge och med utsikt mot Östersjön

Stugbyn Schönhagen i Schleswig-Holstein har även fina semesterlägenheter för 4+2 personer med unik panoramautsikt. Pricken över i för en semesterlägenhet vid Östersjön.

Ni förfogar även över en privat loggia med utsikt mot hav och strand. Här kan ni slappna av och lyssna på hur vågarna kommer och går. Havet erbjuder frisk luft och gör att det aldrig blir för varmt när ni till exempel äter en fin måltid utomhus tillsammans.
Med 110 kvm överträffar denna semesterlägenhet i Schönhagen den vanliga storleken och har plats för upp till 6 personer med komfortabla sovplatser. Ytterligare möjligheter till att koppla av erbjuds genom privat bastu, jacuzzi eller den mysiga braskaminen. Utöver detta så finns det oftast i den resterande utrustningen även bland annat 2 stycken HD TV och spelkonsol (XBOX kinect).


Service direkt på plats i Schönhagen

NOVASOL har ett eget servicekontor i Schönhagen. Här hämtar och lämnar ni in nyckeln för ert boende och NOVASOL-personal hjälper er gärna vid eventuella frågor. Här får ni också alla inloggningsuppgifter för internet som ingår och är obegränsat. Våra medarbetare känner semesterområdet väl och hjälper er gärna med er semesterplanering. Behöver ni ytterligare tips och råd om utflyktsmål runt om och i Schönhagen så hjälper turistbyrån direkt vid stranden er gärna.


Tips för utflykter och aktiviteter i Schönhagen

I semesterbyn Schönhagen finns mycket roligt och spännande att göra - utbudet för utflykter och olika fritidsaktiviteter är stort. Stanna till på väg till ett utflyktsmål och upptäck spontant något annat roligt. Var med andra ord förberedd på ett mångsidigt utbud av kultur och fisk, vikingar och mycket mer. Ta med dina flip flops och gummistövlar för att stå redo för alla typer av aktiviteter i Schönhagen med omnejd.

 • Till fots: Vill du vandra eller cykla? Den imponerande Schönhagener kusten bjuder in till långa cykelturer eller vandringar. Också geologisk strandvandring pågår regelbundet. Mer information får ni från den lokala turistbyrån eller från vår NOVASOL Servicekontor i Schönhagen.
 • Schleswig: Den fina staden Schleswig erbjuder - utöver fascinerande, kulturella minnesmärken och museer – riktig fina, mysiga platser och affärer för en härlig shoppingupplevelse. Gå på konsert, teater, ta en guidad stadstur eller upptäck bukten ”Schlei” under en avslappnande sjöfärd.
 • Haithabu och vikingarna: Vikingakultur finns att se och uppleva i Haithabus ”Wikinger Museum“ vid Schleswig (hundar är inte tillåtna på området, men det finns en extra parkplats för hundar).
 • Shopping: Goda shoppingmöjligheter, restauranger, bio och simhall finner du i vackra Eckernförde och Kiel, huvudstad i Schleswig-Holstein.
 • Shoppa färskt och gott: I Kappeln på ”Deekelsen Platz” har marknaden varje torsdag öppet där du kan handla färska grönsaker och mycket mer.
 • Sjöfart: Vackra Schlei upptäcker man bäst på ångbåten ”Schlei Princess” eller skeppet ”Wikinger Princess”.

Givetvis finns här även en rad andra sevärdheter och aktiviteter att upptäcka när du hyr ett boende i vår stugby vid Schönhagen Strand. Välkommen att söka fram ditt boende i Schönhagen här på vår hemsida där du också kan boka direkt online.

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: