Semester i OstseeResort Olpenitz

Semesterby med det lilla extra

Vid den tyska östersjökusten i Schleswig-Holstein, cirka 6 mil från den danska gränsen, hittar du OstseeResort Olpenitz - en semesterby av högsta klass med en närhet till vattnet som du knappt finner någon annanstans.
Tänk dig femstjärniga semesterbostäder där kvalité, wellness och havsutsikt stått i fokus. Tänk dig också att du antingen bor vid strandkanten och/eller ute på en lång, smal landtunga som sträcker sig ut i Österjön och ger dig panoramautsikt över havet åt flera håll!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Exklusivt i unik miljö

Styr kosan mot OstseeResort Olpenitz: Direkt vid havet där segelbåtarna ligger och guppar utanför ditt exklusiva boende vid Östersjön – smidigt beläget mellan Flensburg och Kiel.

Låt blicken vandra över Östersjöns blåa vågor eller fjord Schleis lugna vatten. Kliv ut på den stora altanen – som för vissa semesterhus ligger över vattnet - och känn doften från havet. Alla semesterbostäder i OstseeResort Olpenitz är av mycket hög standard där vattnet börjar framför den privata terrassen.
Vita strandvillor, exklusiva semesterhus, idylliska korsvirkeshus och sist men inte minst många andra enskilda villor, stugor och semesterlägenheter hittar ni i denna semesterby i Tyskland. Utbudet omfattar fristående semesterhus, parhus och semesterlägenheter – från korsvirkeshus på 4 våningar med utsikt över hamnen till stora semesterlägenheter med utsikt över Östersjön. Många boenden har fönster som sträcker sig från golv till tak vilket förstärker den maritima känslan.


Vilket boende i Olpenitz söker du?

I semesterområdet OsteseeResort Olpenitz finns det flera olika typer av bostadstyper vilket gör att området får en genuin känsla. Det gör dessutom att du har flera olika semesterbostäder att välja mellan och därmed också större möjlighet att hitta just det boende som passar just dig. Här följer några exempel på typer av boende du kan hyra hos oss i OsteseeResort Olpenitz:

 • Parhusen i korsvirkesstil för fyra personer ligger bara några meter från vattnet, byggd i exklusivt läge. Husen är fördelade på två våningar och är utrustade med alla bekvämligheter; från det moderna, öppna köket till noga utvalda möbler inklusive en rustik eldstad.
 • Strandvillor med bastu och havsutsikt för en wellnessupplevelse vid Östersjön! En av höjdpunkterna i vårt utbud är strandvillorna i denna stugby vid Östersjön: bastu med fönstret som ligger i anslutning till takterrassen med utsikt över Östersjön.
 • "Aye Aye kaptenshus!" Dessa semesterhus i första raden och direkt vid havet erbjuder en fantastisk utsikt. Husets panoramafönster från golv till tak gör att man enkelt kan titta ut över vågorna och båtar i hamnen direkt från det ljusa vardagsrummet. Alla ombord!
 • "Albatros-Villa" Detta semesterhus har plats för minst 6 personer och imponerar med sitt unika läge, den individuella rumsindelningen och lyxiga interiör. Ett urval av villor i denna stugby vid Östersjön har också bastu och en egen jacuzzi.
 • I OstseeResort Olpenitz, i Schleswig-Holstein, kan du boka en semesterupplevelse för ett fint semesterminne: Här i Marinan finns ”flytande semesterhus” som har 2 våningar, privat soldäck och en vacker utsikt. Detta drömhus ligger direkt på flera pontoner på vattnet och erbjuder stor lyx, en helt unik semesterkänsla och vackra estetik.

I detta semesterområde i Tyskland är det extra kul att laga mat tillsammans. För här finns alltid tillräckligt plats i det stora, moderna köket. Njuta av mysiga kvällar vid öppna spisen och en sällskaplig gemenskap i det eleganta vardagsrummet. Eller börja dagen med en rejäl frukost på den privata terrassen med utsikt över småbåtshamnen och Östersjön. Allt detta gör att er semester i Schleswig-Holstein har alla förutsättningar för att bli den bästa någonsin.
 

Vad mer kan jag göra i Olpenitz?

 • På cykel, i bil eller till fots - resan är ibland målet. Det typiska nordtyska landskapet är en upplevelse i sig. Passa på att njuta av det på det sätt som passar dig bäst.
 • När rapsfälten lyser guldigt och sillen samlar sig i fjord Schlei, då bjuder staden Kappeln in till de traditionella och berömda "Kappelners silldagar" ( „Kappelner Heringstagen“).
 • För nostalgiska upplevelser kan du ta en tur med Angelner ångtåg (”Angelner Dampfeisenbahn”) från Kappeln till Süderbrarup och tillbaka. Det finns även möjlighet att ta med cyklar ombord, så att du kan göra resan ännu mer spännande och omväxlande.
 • I Dehnthof i Kappeln hittar ni ål- och fiskrökeriet Föh. Här röker man fisk i gammal tradition och har finner du ett fantastiskt utbud av läcker rökt fisk i alla varianter att äta eller ta med.
 • Traditionella Kappelner fiskmarknad hålls den sista söndagen i varje månad.
 • Upplev Schlei-sjöfarten från Kappeln till Schleimünde eller Schleswig. Kappeln mot Schleimünde börjar sin färd i den lilla staden Maasholm. I riktning mot Schleswig finns mycket att se och upptäcka, från Kappeln till Arnis, Karschau till Sieseby via Lindaunis.


Boka boende i OstseeResort Olpenitz online

Hos NOVASOL kan du boka just det boende som passar dig i Tyskland. För en unik, maritim upplevelse vid Östersjön är semesterområdet OstseeResort Olpenitz ett utmärkt alternativ. Du kan boka ditt semesterhus – eller varför inte en lägenhet – direkt här online på vår hemsida. Bara gör en sökning för att se vilka semesterbostäder som är lediga under den period som du önskar. Självklart är du även välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälp eller har några frågor.
 

* Vänligen observera att semesterområdet inte är helt färdigbyggt och därför befinner sig under uppbyggnad. Påfarten är inte komplett färdigställd än och det kan ev. förekomma visst byggarbete i området eller grannskapet.

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: