Semester i stugbyar

Semesterområden med något för alla

Att bo i en stugby under semestern är perfekt för dig som har barn och vill vara någonstans där du har olika aktiviteter inom nära räckhåll. En semesterby kan vara en klassisk stugby eller ett nybyggt semesterområde som är anpassat för semesterfirare som söker det lilla extra i sitt boende. Vad de innebär kan variera och därför finns det också något för alla!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

För att lättare förklara, kan vi ge några exempel på semesterområden och stugbyar i Tyskland som du kan spendera en semester med NOVASOL:

  • Tropical Islands – Precis i anslutning till det omåttligt populära vattenparadiset har NOVASOL en stugby där närmare 50 fristående stugor kan hyras. Här har vi dessutom ett eget servicekontor med personal på plats för att förhöja upplevelsen. Dessutom ingår inträdet till Tropical Islands under hela vistelsen när du hyr semesterhus i NOVASOL’s stugby vid Tropical Islands.
  • Travemünde BeachBay – På halvön Priwall, en kort tur från färjeläget, bygger man just nu upp ett semesterområde med fantastiska strandvillor som antingen ligger på sanddynorna eller direkt vid vattnet längs med strandpromenaden. Villorna är uppdelade i högklassiga semesterlägenheter som du kan hyra direkt hos NOVASOL.
  • OstseeResort Olpenitz – En lång, smal landtunga sträcker sig ut i Östersjön. Här, med panoramautsikt över havet och oftast från flera håll, kan du hyra nybyggda semesterhus som mer eller mindre nästan ligger på vattnet. För en semester vid vatten är detta ett svårslaget semesterområde. I denna semesterhusby finns givetvis även flera alternativ om man inte vill bo precis ute på landtungan.

Längre semester eller på genomresa?

I våra stugbyar och semesterområden kan du oftast bo från 2 nätter och uppåt. Detta ger dig en hög grad av flexibilitet. Kanske är du på genomresa och vill spendera någon natt på vägen i ett område som inte bara är ’någonstans att sova’. Eller så spenderar du en längre semester i din stugby – något som är mycket vanligt då det ofta är förenat med närhet till ett stort aktivitetsutbud.


Tid tillsammans på dina villkor

Söker du inspiration för var du ska bo under din semester är det ett hett tips att kolla på de stugbyar vi kan erbjuda stugor, semesterhus och semesterlägenheter i.
I en stugby får du din egen stuga eller semesterlägenhet, där du kan vara privat och njuta av en semester tillsammans med nära och kära. Samtidigt kan du känna att ”det händer något” tack vare andra gäster i området. Barnen kan hitta nya lekkamrater vid till exempel gungorna eller stranden.


Många väljer också att hyra stuga i en stugby då man är flera vänner eller familjer som spenderar sin semester tillsammans. Du har din egen semesterbostad, men ni kan också besöka varandra kors och tvärs och när ni vill. Kanske är ni flera generationer som semestrar tillsammans? Beroende på var i livet man befinner sig kan det då vara skönt att ha ett eget boende som man kan dra sig tillbaka till när man vill ta det lite lugnt och koppla av. I dessa fall är en semester i en stugby ett perfekt alternativ!


Semester i stugby med NOVASOL

När du väljer att låta ett semesterhus sätta ramarna för din semester, är nyckelordet; frihet. Till skillnad från en hotellvistelse så är du inte låst till fasta måltider, eller en fast meny. Du behöver skynda dig att lägga ut handduken för att få en plats i solen på terrassen eller vara nervös för att ert umgänge i vardagsrummet är en olägenhet för andra gäster. Du bestämmer helt själv när ni ska äta och vad ni vill äta. Du kan koppla av i dina egna solsängar precis när du vill och ingen tittar snett på dig om din handduk ligger på solstolar under flera timmar medan du är ute och utforskar närområdet.


Medarbetare vid vår stugby vid Tropical Islands

Väljer du att hyra stuga eller en semesterlägenhet i en stugby hos NOVASOL, ingår alltid vårt Trygghetspaket som bland annat inkluderar avbeställningsskydd. Sedan 1968 har vi hyrt ut stugor i Europa och har idag ett gediget utbud med lokal representation över stora delar av kontinenten.
I många av våra stugbyar har vi ett eget servicekontor på plats som finns till i syfte att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Boka boende direkt online

Välkommen att ringa till oss på NOVASOL om du har några frågor innan, under eller efter din bokning. Om du vill boka, kan du även göra det direkt online här på vår hemsida. Vi har bland annat boende i stugbyar i Tyskland, Sverige, Nederländerna, Belgien och Luxemburg.

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: