Semester i Altefähr på Rügen

Om du söker en semester nära havet i maritim atmosfär - då är du välkommen att se våra stugor i Altefähr på Rügen. Det gäller inte bara det lilla idylliska samhället i Stralsund - som närmast är ett resultat av det uppsving som turismen i Tyskland har haft de senaste åren - men sannerligen även denna semesterbyn vid Östersjön. Här ger de nybyggda parhusen ett inbjudande intryck i maritim blåvit stil. Semesterhusen står året om redo att ta emot förväntansfulla och semestersugna gäster. Terrassen ger gott om utrymme för att sola och ha en trevlig grillfest med familjen, eller så fungerar den som en lekplats för barnen. Direkt efter ankomsten till ditt semesterhus i denna stugby på ön Rügen, ko

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Semester vid Östersjön

Du kommer förmodligen bli positivt överraskad av atmosfären som dessa moderna och 5-stjärniga semesterhusen vid Östersjön kan erbjuda.
Semesterhusen i denna stugby på Rügen erbjuder sängplatser för upp till 6 personer. Bara några hundra meter bort ligger havet, hamnen och strandpromenaden. Här kan du njuta av allt från läcker glass till rödspätta på den lokala "Büsumer facon".


Modern komfort i Altefähr

Visst är det härligt att kunna fly från vardagen och njuta av en alldeles egen stuga, och lägga vardagen åt sidan för en stund? De 5-stjärniga stugorna i Altefähr utstrålar en maritim atmosfär och har en diskret modern inredning. Om vädret inte alltid skulle erbjuda soliga dagar, blir de fyra väggarna snart en perfekt miljö för trevliga timmar i huset. I köket är det trivsamt att själv laga mat, och vardagsrummet inbjuder till mysiga spelkvällar med familjen, där timmarna lätt kan springa iväg.


Detta har stugbyn att erbjuda

I denna semesterby på Rügen finns det olika typer av boenden. Som regel är ditt boende fördelat på två våningar där det finns tre sovrum, ett ljust vardagsrum och ett öppet kök. Husen är utrustade med alla de vitvaror som förväntas av ett modernt 5-stjärnigt boende, såsom mikrovågsugn, spis, ugn, kyl, frys och diskmaskin.

  • En tvättmaskin är alltid praktiskt, speciellt för familjer med barn, och hjälpa till med att kläderna under hela semestern matchar de utmaningar som vädrets makter kan utsätta resenärerna för.
  • Sänglinnen kan hyras vid beställning innan ankomst.
  • Semesterhusen för 4-6 personer har också vackra och tydliga namn som Rügen, Altefähr, och Greifswald. Några av dem är till och med hus med egen bastu.
  • Om man gillar att fiska, kommer man trivas alldeles utmärkt på Rügen. Här är det omgivande vattnet så rikt på fisk, att du nästan kan mata fiskarna från båtkanten.

Gör en sökning bland våra stugor i Altefähr på Rügen för att hitta just din nästa semesterbostad. Du kan se en detaljerad beskrivning för varje boende innan du bokar så att du hittar precis det du vill ha.


Utflyktsmöjligheter omkring Altefähr

Altefähr är en trevlig liten destination och semesterhusens läge här är en riktigt bra utgångspunkt för många utflykter på Rügen med bil eller båt, med cykel eller till fots.
Den friska vinden och närhet till vattnet öppnar många möjligheter. Man kan välja att bada en dag medan nästa kan användas till att meta. Ena dagen lockar surfbrädan ut dig i vågorna, medan nästa dag ägnas åt en mysig hamnvistelse. Vid hamnen öppnar landskapet upp sig med utsikt över Strelasund och taken på hanseatiska gamla staden, som ligger på den motsatta sidan av hamnen. Väljer du att hyra stuga på Rügen och då i synnerhet i Altefähr, kommer du ha gott om möjligheter till utflykter och attraktioner:

  • "Die Weisse Flotte" erbjuder lokalbefolkningen och besökare olika färjeturer och utflykter från hamnen. En mycket speciell attraktion är passagerarfärjan mellan den hanseatiska staden Stralsund och Altefähr. Den korsar Strelasund på 15 minuter och resan ger tillgång till en magnifik utsikt över hansastadens silhuett.
  • När du ändå är i Stralsund, bör du göra en undervattensresa i "Ozeaneum Stralsund" med bland annat världens största utställning om valar med modeller i originalstorlek.
  • I "Maritime Museum", kan du också utforska undervattensvärlden på över 3000 m².
  • "Das Skurrileum" (Muséet av komisk konst) i Stralsund kommer att sätta dina skrattmuskler i arbete.
  • I Rostock Zoo finns en mångfald av vilda djur med en tillgång på 4.500 djur från 320 olika arter från hela världen.

 

Upplev semesterdestinationen Rügen

På många ställen kan du semestra i en så kallad semesterby eller stugby i Tyskland. Hos NOVASOL, har vi stugor i Tyskland i en rad olika byar som är mycket uppskattade av våra gäster. Räkna med vackra semesterhus och ofta finns det olika aktiviteter i semesterorten som både barn och vuxna kan delta i. Semesterbyar är också perfekt om ni reser fler familjer tillsammans, men vill leva separat. När du väljer att semestra i Tyskland, erbjuds du en mängd upplevelser som kan bidra till att forma en fantastisk semester för alla.

Även på Rügen finner du alltså möjligheten att semestra i stugby. Våra stugor på Rügen finns inte bara här utan vi har även en lång rad andra alternativ. Fristående semesterhus. Mysiga semesterlägenheter nära havet. Eller vad sägs om boende i den berömda anläggningen Prora på Rügen? Prora är ett spännande alternativ om man söker ett annorlunda boende under sin semester men samtidigt vill bo modernt och nära havet.
 

| Editor:
(Först publicerad )