Jul och jullov

Vi gör oss äntligen redo för lite julmys!

Julen står vid dörren och vi är många som har längtat. Det är nu äntligen dags att återse familj och vänner efter ett ganska långt uppehåll från varandra. 

Vi umgås över mat och andra traditioner som är så starkt förknippat med julen.

Men kanske vill ni uppleva något nytt tillsammans i år? Är familjehuset sålt eller är lägenheten där hemma alltför liten till att ta emot hela tjocka släkten?

Vi vill därför vara med och ge lite ny inspiration men också lite nya idéer till nästa julfirande!

Äntligen jul!

Julen och jullovet är en exceptionellt viktig tid för väldigt många människor. Det är en tid på året då många familjer äntligen får tid till att se varandra igen.

Det ges en möjlighet att pusta ut men också en möjlighet att spendera lite extra tid tillsammans med dem som är viktigast.

Men i år kanske du är sugen på att göra något annat? Att släppa all den stress som vanligen uppstår där hemma under julen och resa iväg? Detta behöver inte betyda att familjen åsidosätts. Tvärtom! Försök att ta med familjen på ett äventyr i jul. 

Samla hela tjocka släkten i en mysig stuga någonstans i Sverige. Jultomten är väldigt flexibel och det ska inte vara några problem för honom att nå fram i tid till ert julfirande.

Resa över jul

Spendera julen i en stuga

Det finns några saker med julen som är svåra att se förbi. Umgänget är kanske det främsta. Detta är absolut inget problem när du hyr en stuga eller ett boende med NOVASOL.

Att resa över julen kan ibland, som vi nämnt ovan, vara väldigt avslappnande och hjälpa till att minska stressen. Att resa inom Sverige under julen är heller inte så ovanligt som många kanske tror. 

Att komma närmare snö och möjligheter till skidåkning – både utförs och längd – är en av de största anledningarna till detta. För många är ju också snön en extremt viktig faktor under julen.

Vi erbjuder ett flertal mysiga stugor i mitten och några mil söderut i Sverige där du ofta finner snö under denna tid på året. Vi erbjuder bland annat stugor med spa, öppen spis och bastu som några exempel. Att fira jul i Sverige och dessutom få lite snö på köpet, finns det något bättre?

Läs gärna vår artikel om att fira jul i Sverige där vi ger lite tips på några intressanta områden och annat kul.

Hur skönt skulle det inte vara att starta julafton med ett vinterbad för att sedan ta dig fortast möjligt till en bastu där du kan återfå känseln igen? Detta är något som kan göra julen lite extra speciell.

Stugan hjälper dessutom till att skapa en mysig och avslappnad atmosfär som ni alla kan trivas i. Perfekt till julfirandet!

Jul Sverige

Ät en god jullunch

För många svenskar är julafton såklart också synonymt med mycket och god julmat! En ordentlig blandning av olika maträtter som varit framme på bordet i generationer utan någon som helst vidare eftertanke. Så är det med traditioner. Det är också en av de saker som gör det så speciellt.

Så för att minska stress och annat i stugan, se till att handla in de saker som ni "måste" ha på ert julbord. Planera alla inköp och se till att ni förbereder så mycket som möjligt tillsammans och innan julafton.

Den som vanligtvis står som värd för ett julfirande brukar vara överstressad av allt som skall tillagas innan gästerna dyker upp.

Hjälp varandra och se till att alla bidrar till julbordet i år.

När mättnaden sedan slagit till och Benjamin syrsa har önskat er en god jul så kan ni ta en skön promenad i vintervädret tillsammans

Få lite frisk decemberluft i lungorna och fortsätt sedan kvällen på bästa sätt.

Avsluta kvällen med lite gröt eller varm glögg och snacka långt in på småtimmarna om året som har gått.

Mellandagarna i en stuga

På juldagen och annandagen är det okej att bara slappna av framför en skön film.

Rösta tillsammans fram juldagens eller annandagens matiné-film och oroa dig inte, det är helt okej att råka falla i sömn.

Se även till att ha någon liten aktivitet klar för dagen. Bara så ni kan få lite frisk luft.

Annars ska ni bara njuta av stunden. Njut av julen och se fram emot nyårsafton!

Vad blir ditt löfte till dig själv i år?

Resa över jul

I år stannar många av oss hemma till jul. Detta på grund av de rådande omständigheterna.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda sköna boenden runt omkring i Europa till nästa jul istället och önskar alla en riktigt skön jul! 

På NOVASOL erbjuder vi nämligen ett stort antal stugor och semesterboenden som är perfekta till att spendera julen i! Vare sig det handlar om kyla och snö eller om ni vill åka lite längre söderut och njuta av skön medelhavsbris.

Hyr ett boende tätt på kusten i Italien eller Spanien och få ny energi till det kommande året. Det enda ni går miste om är julmaten som på många vis går att kompromissa med om man är lite kreativ. 

Möjligheten att kunna slappna av blir lite annorlunda i ett semesterboende än vad det blir där hemma.

Hemma finns det alltid något att ordna med eller som skall fixas.

Vill du dessutom sätta julstämningen på max innan jul så läs också vår artikel om julmarknader runt om i Europa!

| Administratör
(Först publicerad )