Njut av en hemester i Sverige!

Det krävs inte en lång flygresa till världens ände för att uppleva något nytt. Många oförglömliga upplevelser är närmare än vad du tror!

 

Om du har gått och blivit hemmablind är en staycation i Sverige ett perfekt tillfälle att upptäcka vad som finns runt husknuten. Vårt avlånga land är en skattkammare fylld med fantastiska destinationer och storartade naturupplevelser.

 

Så vad väntar du på? 


 

Vad är en staycation?

Staycation är ett uttryck som blivit mer och mer populärt med åren. Inte minst förra året blev ord som staycation, hemester och svemester flitigt använda – och vi kommer nog se mer av dem framöver.

En staycation eller hemester betyder kort och gott att hålla sig i sitt närområde eller att skapa semesterkänsla på hemmaplan. 

Det är ett tillfälle för dig att turista på nära håll och upptäcka nya upplevelser, destinationer eller semesterboenden. Oavsett vart du bor i landet är vi säkra på att du har nära till en plats du tidigare inte har upptäckt. 

Ofta är vi snabba med att söka oss till sydliga breddgrader, vilket gör att vi ibland går miste om vad vårt egna avlånga hemland har att erbjuda.

Det är dessutom en semester som verkligen kan ge bonus på klimatkontot. Flera ställen i Sverige gör att du slipper flygresan och är lätta att ta sig till med tåg.

Vad är en hemester med NOVASOL?

Många förknippar nog staycation med att man checkar in en långweekend på ett hotell eller håller sig i storstaden, men så behöver det såklart inte vara.

Tänk att få åka iväg på en härlig hemester i den svenska naturen, i en mysig stuga, precis som om den vore din egen? Det kallar vi en äkta långweekend och något som kan bli verklighet när du hyr stuga med NOVASOL!

När du vill skapa nya reseminnen men ändå ha nära hem passar det utmärkt att hyra stuga hos oss. En stor del av våra stugor i Sverige accepterar kortare bokningar än en vecka och det är detta vi kallar minisemester.

Fördelarna med en långweekend i stuga

Staycations är även perfekta när du behöver ett miljöombyte och har möjlighet att packa med hemmakontoret. Om du har några dagar eller veckor framför dig med hemmakontor kan det vara ett perfekt tillfälle att åka iväg på en långweekend och få ett miljöombyte!

En staycation i stan bjuder ofta på mycket storstadspuls. I ett semesterboende däremot kan du bara få vara dig själv och ta allt i ditt egna tempo: njut av en sovmorgon istället för hotellets tidiga frukostbuffé!

Här har du också naturen precis utanför dörren. En härlig fördel med naturupplevelser och friluftsaktiviteter är att de också är snälla mot plånboken!

Vill du till exempel starta dagen med ett uppfriskande dopp hittar du våra stugor att hyra 500m från vatten här.

För att skapa en riktigt lyckad staycation i en stuga krävs det såklart att ha alla bekvämligheter på plats, precis som på ett hotell. Förutom en skön säng, ett välutrustat kök eller bra internetuppkoppling så vill man kanske unna sig det lilla extra. Kanske drömmer du om ett semesterboende med en pool, bastu eller öppen spis? Hos NOVASOL hittar du massvis av olika semesterboenden, så att du enkelt kan boka något som passar dig.

Låt dig inspireras till din nästa oförglömliga långweekend! Här listar vi våra några av våra bästa weekendtips för en oförglömlig hemester i Sverige.

Sköna dagar i Höganäs

Upptäck norra Skåne och området kring Höganäs. Njut av mysiga fiskebyn Mölle, vandra i Kullabergs naturreservat, och glöm inte att kolla in Lars Vilks konstverk Nimis.

Om sommaren finns det mängder av fantastiska råvaror att köpa med sig hem till stugan efter en dag i den vackra naturen.

Visste du till exempel att du här kan hitta skånskt vin?

Hemester i Höganäs

Många möjligheter på Västkusten

Med destinationer som Orust, Marstrand, Fjällbacka och Hunnebostrand är det bara fantasin som sätter gränserna i den västkustska idyllen.

Här kan du frossa i räkor året runt och när där är säsong kan du även åka ut på hummerfiske.

Om du har läst deckare vet du säkert också att Västkusten agerar kuliss till många av Camilla Läckbergs böcker.

Vilken destination står överst på din checklista?

Fjäll och skog i Dalarna

I de nordligare delarna av Sverige kan du fylla din getaway med aktiviteter såsom fjällvandring, skidåkning, klättring, fiske och kallbad.

Dalarna är ett landskap rikt på natur och friluftsaktiviteter. Här kan du kombinera avkoppling med äventyr på din långweekend i Dalarna.

I nordvästra Dalarna kan du besöka Sveriges högsta vattenfall Njupeskär. Området har en fantastisk vandringsled med spektakulär utsikt.

Ett par sköna skor och en smarrig matsäck är det enda som behövs för en trevlig vandring.

hemester i Dalarna

Boka din hemester med NOVASOL!

Är du spontan av dig så glöm inte bort att titta bland våra sista minuten-boenden. Här kan du hitta stugor och semesterboenden i Sverige och resten av Europa till rabatterat pris och upptäcka nya destinationer!

Vilket ställe ligger närmst dig som du vill besöka?

| Editor:
(Först publicerad )