Blunda för ett ögonblick. Föreställ dig att du är på fiskesemester och står vid kanten av en idyllisk sjö. Himlen är klarblå och det finns inte ett moln i sikte. Det är alldeles tyst. Samtidigt som du försöker ta in den vackra naturen håller du ditt fiskespö i handen och väntar på att du ska få napp. Det enda som bryter tystnaden är fåglarnas kvitter. Du noterar att sjön är blank, bortsett från ringarna på vattnet som ger en hint om att det finns fisk, vilket du också får bevis på när flötet plötsligt åker ner under vattenytan.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Fiskeparadis i Europa

NOVASOL har ett brett utbud av semesterhus som ligger vid fiskerika vatten. Du kan semestra vid någon av floderna i Österrikes pittoreska dalar. Vi kan rekommendera Tyskland och Polen som erbjuder både lugna sjöar och havsfiske på Östersjökusten.  I Danmark kan du fiska på den härliga västkusten men också på den danska Östersjökusten. Finland, de tusen sjöarnas land, locka med oändliga möjligheter i vacker natur. Eller du kanske hellre vill spendera din fiskesemester här hemma i Sverige eller kanske vid en magisk norsk fjord? NOVASOLs fiskehus är en perfekt utgångspunkt för en fiskerik semester oavsett om du är en nybörjare eller en passionerad sportfiskare. 

 

Barn som fiskar

 

Fiskesemester i Sverige

Tänk att vakna en tidig morgon, ta båten ut på sjön och njuta av lugnet samtidigt som du fångar dagens lunch. Sverige är fiskarens paradis. Vare sig du befinner dig i norr eller söder, öst eller väst finns det alltid ett bra fiskeställe i närheten. Hela vårt avlånga land är täckt med fiskerika sjöar, bäckar och floder – för att inte tala om den 7 000 km långa kustlinjen. Här kan alla fiskeälskare hitta sin favoritplats!

Det är gratis att fiska i havet och de fem största sjöarna Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön. I Sverige måste varje fiskare ha ett giltigt fiskekort, som kan köpas på turistbyråer, bensinstationer och affärer med en blå skylt med en svart fisk. 

 

Njut av Sveriges vackra natur


Fiska året runt i Danmark

Oavsett årstid är Danmark ett paradis för fiskeintresserade. Genom att hyra ett semesterhus i Danmark under din fiskesemester kan du njuta av att aldrig ha längre än 50 km till havet. Med drygt 8 000 kilometer kust finns det gott om fiskemöjligheter i Danmark. 

Langeland är Danmarks fiskerikaste område. Ön erbjuder mer än 140 kilometer kust och fiskemöjligheter året runt. Under sommarmånaderna kan vi rekommendera Gustav Klint på södra Langeland för en härlig fiskeupplevelse.  Om du vill fiska efter makrill kan vi tipsa om ett besök till Rudkøbing.

 

Få napp under din fiskesemester


Populära fiskevatten i Polen

Om du väljer att spendera din fiskesemester i Polen kan du få mer än 20 olika arter på kroken. Det är speciellt sjöarna och floderna i norra Polen som är fiskerika. I bergsfloderna kan du få upp forell och lax. Om du istället väljer att utnyttja fiskemöjligheterna i sjöarna eller floderna kan du bland annat hitta gädda, gös, mal och ål. I Polen finns det även gott om konstgjorda sjöar där du kan fiska.  


Fiskesemester i Finland

Finland brukar kallas för de tusen sjöarnas land och är ett givet fiskeparadis. Finland är faktiskt det land i världen som har mest vatten av olika slag, vilket gör att det finns gott om olika sorters fiskemöjligheter. Under din fiskesemester i Finland kommer du definitivt kunna lämna den stressiga vardagen för en stund och istället njuta av en magiskt vacker natur. Om du vill hyra stuga i Finland har vi ett brett utbud av stugor som ligger precis vid vattnet. I flera av dem har du tillgång till en båt och stugorna har självklart en egen bastu. Njut av Saimaas skönhet och efter en lång dag på sjön smakar väl inget bättre än en självfångad fisk till middag? Och du, om du väljer att semestra i Finland under vinterhalvåret måste du definitivt testa på isfiske!

 

Hyr ett fiskehus och få tillgång till båt


Fiskeäventyr i Norge

Natursköna Norge bjuder på både insjöfiske och havsfiske i världsklass. När du hyr någon av våra stugor i Norge kan du förvänta dig ett fiskeäventyr utöver det vanliga. I Hemsedal och Gjøvik hittar du några av de finaste platserna för insjöfiske. Här hittar du tusentals åar, älvar och sjöar fyllda med bland annat lax, gädda, sik och röding.
Om du är mer intresserad av havsfiske ska du ta dig till Norges vackra kust. Det kalla och klara vattnet som finns här gör så att det finns ett stor utbud av fisk och skaldjur. Här kan du få upp rödspätta, torsk, makrill, hälleflundra och sej bara för att nämna några. 

Under sommaren kan du tack vare midnattssolen fiska mitt i natten, vilket är en häftig upplevelse. Du kan sitta mitt ute på sjön, solen skiner, sjön är alldeles stilla och det är helt tyst runt omkring dig. Vissa säger att fisken biter bättre på natten – så det är ju värt att testa i alla fall!


Varierande fiske i Tyskland

En fiskesemester i Tyskland erbjuder gott om variation! Kustområdena kring Nordsjön och Östersjön erbjuder bland annat torsk, flundra, sandskädda eller horngädda. Om du väljer att semestra vid kusten utmed Rügen eller Usedom kan du även passa på att njuta av charmiga badorter under din fiskesemester. Även Tysklands näst största sjö, Müritz, som ligger i norra Tyskland erbjuder en riktigt härlig fiskeupplevelse. 

 

Avkopplande fiskesemester


Flugfiske i Österrike

I Österrike hittar du mängder med olika vattentyper och du kan njuta av ett unikt landskap. Det finns floder, sjöar, strömmar, dammar och naturligtvis Donau som är Europas näst längsta flod. Här kan du även utforska Tyrolens vatten. Ett idealiskt område för flugfiske är Brandenberger Ache, som ligger gömd i en dal i Tyrolen. Vattendraget är 14 km långt och erbjuder ett varierande vatten, allt från forsande till lugnt rinnande. 

 

Flugfiske i Slovenien

Är du intresserad av flugfiske är Slovenien ett riktigt fiskeparadis med sina kristallklara floder och vackra natur. Slovenien har blivit allt mer populärt de senaste åren och idag är det många fiskares dröm att åka hit.

(Spåk: tyska)

 


NOVASOLs fiskehus

Om du väljer ett av våra fiskehus kan du vara säker på att det finns en extra stor frys, gott om utrymme för fiskrensning och lagringsplats för fiskeutrustning. I flera av våra fiskehus ingår även en båt, eller så finns det en båt att hyra. 

När du hyr ett fiskehus måste du kontrollera vilka regler som gäller för det fiskevatten du ska fiska i. Se till exempel över vad som gäller för fiskekort och vad som gäller vid användning av båt/båtmotor. 

Vi har ett brett utbud av fiskehus så oavsett om du är intresserad av havsfiske, insjöfiske eller flugfiske hoppas vi att du kommer att hitta ett semesterhus som passar. 
 

| Administratör
(Först publicerad )