Moraira i Alicante, Spanien
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Hyra hus Alicante

Välkommen till svenskarnas eget semesterparadis!

Många svenskar väljer att hyra hus i Alicante på den tjusiga kusten Costa Blanca i östra Spanien. Här semestrar du i skönt klimat samtidigt som du har friheten av det egna semesterhuset. utöver hus, har vi även alternativ för dig som vill hyra lägenhet i Alicante. Välkommen att se vårt utbud samt boka direkt online!

 

Costa Blanca

Alicante är både en provins och en stad och i den autonoma regionen Valencia. Provinsen ligger på den tjusiga kusten Costa Blanca i östra Spanien. Provinsen har genom historien bebotts av morer, romare och spanjorer och i dag väljer många svenskar att hyra hus i det soliga Alicante.

I det här tjusiga kustområdet, som kallas Costa Blanca, trivs svenska turister, många så bra att de har valt att bli bofasta. De bor ofta antingen i eller omkring staden Alicante eller i dess förort Santa Pola. Varför inte hyra något av våra hus i närheten Alicante och låtsas att ni är bofasta i några veckor.

På Costa Blancas stränder ligger fin, nästan vit sand och stora klippformationer sträcker sig ut i havet. Här finns det goda möjligheter till alla typer av vattensport. Här kan ni windsurfa, ro, paddla kanot eller åka vattenskoter. De många hamnarna längs kusten gör att området lämpar sig utmärkt för segling.

Upplev staden genom att hyra hus i Alicante

Hamnstaden Alicante grundlades redan på 300-talet f. Kr. av grekerna och har sedan dess styrts både av romare och av morer. Romarna kallade staden för Lucentum, Den lysande staden, på grund av att himlen här är så ljus. Ta en promenad och titta på båtarna i småbåtshamnen eller sträck ut dig på de breda sandstränderna mitt emot.

Från borgen Castillo de Santa Barbara får ni en underbar utsikt över staden. Om ni vill se mer av provinsen åk till den lilla apelsinsstaden Gardia eller till Terra Mitra - där den största nöjesparken i provinsen finns. Om ni väljer att hyra hus i Alicante blir både stora och små barn glada.

Mat och klimat

Den världsberömda maträtten paella härstammar från den här delen av Spanien - så missa inte att uppleva den äkta varan. Här finns också många bra fiskrestauranger och tänk på att i Spanien går man ut och äter sent på kvällen, när det har hunnit bli svalt. Till maten passar något av regionens egna viner bra.

Alicante har ett soligt och behagligt klimat året om. På sommaren kan temperaturerna komma upp över 30 grader. Då är det bra att ha nära till stranden, eller hyra något av våra hus med tillgång till pool.

Boka boende i Alicante direkt online

Hos oss på NOVASOL kan du boka boende i Alicante direkt online. För att hyra lägenhet eller hyra hus i Alicante så gör du helt enkelt en sökning på den period du önskar och sedan ser du vilka boende som är lediga. Alla våra semesterbostäder har besökts av vår personal i Spanien innan de tagits in i sortimentet.

SÖK: hyra hus alicante