Vintersemester i Europa

Sportlovet närmar sig med stormsteg! Kanske är det dags för en skidresa till Alperna? Upplev nya backar och härliga spår på längdskidorna. Här berättar vi lite mer om vart ni finner de mysigaste semesterhusen och de vackraste områdena när det kommer till skidåkning, vinter-mys och äventyr här i vinter! 

Se fram emot ett sportlov hemma i Sverige eller besök något av våra grannländer! Åk på semester med familj och vänner. Hitta ditt drömresmål i vinter och gör sportlovet till ett nöje med en minnesvärd vistelse i ett mysigt semesterhus.

 

Valmöjligheter till sportlovsresan

Semesterhus, fjällstugor eller lägenheter erbjuder alla den perfekta atmosfären för en vintersemester fylld med goda middagar, kortspel och sköna dagar utomhus.

Ett annat plus är att de oftast är billigare än hotell, speciellt om ni reser en hel familj eller ett större sällskap.

Oavsett om ni letar efter en skidstuga i Norge eller en stuga nära backarna i Alperna så har vi flera alternativ som ni säkerligen kommer gilla. Kanske lockar en stuga där ni kan bada bastu eller njuta av en bubbelpool eller inomhuspool? Använd vintersemestern och sportlovet för att ladda upp batterierna!

Om ni skulle behöva lite extra inspiration för nästa semester så hittar ni mer inspiration här!
 

Bubbelpool semesterhus

Vart åker ni under sportlovet?

Har ni bestämt er för att muntra upp familjen eller vännerna under denna lite mörka årstiden med en vintersemester i ett semesterhus men inte helt vet vart ni ska ta vägen?

Nedan hittar ni mer information om vart ni får mest action, ro eller naturupplevelser under er sportlovsresa och vintersemester!

Sportlov i Sverige

En vintersemester handlar inte bara om att resa bort. Först och främst handlar det om att umgås med sina nära och kära och ha det bra tillsammans.

Det fina är att du inte behöver resa särskilt långt för detta. 

Sverige är ett fantastiskt vinterland där ni kan hitta på mängder av roliga vintersporter och aktiviteter under sportlovet och vintern. En skidsemester i Sverige med en skön after ski är oförglömligt! Boka en skidstuga nära fjäll och skidbackar om skidåkning står överst på önskelistan. Eller kika på stugor nära hav och sjöar om ni intresserar er av vinterfiske.

stugor i svenska fjällen
Utsikt över Hundfjället

Vintersemester i Danmark

Om ni åker till Danmark under vintersemestern så kan ni se fram emot några härliga dagar i "hyggens" tecken. Spela brädspel och kort, gå på mysiga promenader i vintersolen och ät god mat! Danmark är fullt av mysiga semesterhus där ni kan umgås och bara slappna av.

Flera av våra stugor i Danmark har egen bastu men vi erbjuder också stugor med inomhuspool som absolut kan förgylla några dagar i vårt kära grannland!

Norra Italien - ett paradis för vintersportentusiaster

En mängd olika landskap och fantastiska semesteraktiviteter väntar er under ett sportlov i norra Italien.

Särskilt vintersportentusiaster får mycket för pengarna i norra Italien. Här kan ni boka en skidsemester i Italien och Alperna. Smaka på lokala viner under en av många pauser i backarna och avsluta dagarna med smakfull pasta! Norra Italien är perfekt under sportlovet, oavsett om ni vill ha action och skidåkning eller om ni hellre vill koppla av i naturen, äta fantastiskt mat och gå på sightseeing!

Våra NOVASOL semesterhus och lägenheter i Italiens bergstrakter är en idealisk utgångspunkt för era vintersemesteraktiviteter.

Tre favorit-vinterdestinationer som du inte ska missa

Flera av våra destinationer som är särskilt populära under vintern har ofta en hel del annat att bjuda på. Trots att skidåkning och höga fjäll oftast står i fokus så finns det alltid ett nytt äventyr att uppleva.

Skidåkning i vinterparadiset Norge

Med sina snöiga bergslandskap och kristallklara fjordar är Norge ett vinterland med många möjligheter. Skulle ni befinna er tillräckligt långt norrut så kan ni också få möjlighet att uppleva norrskenet. Ett mirakel på himlavalvet!

Åk till Norge på sportlovet. Åk skidor, vandra och se fram emot mys i er "hytte". Vi rekommenderar speciellt en vintersemester i södra Norge, där temperaturerna ofta håller sig runt fryspunkten och ni kan tillbringa sex till åtta timmars i dagsljus.

Sportlov i Norge

Skidsemester i Österrike och Alperna

Om du vill tillbringa din vintersemester i Österrike och aldrig har besökt landet tidigare under vintern så är detta ett ypperligt tillfälle. Österrike innehåller allt ni kan tänka er under en perfekt sportlovssemester. Härliga ställen att gå på "after ski", långa och underbara backar med gott rykte och god mat - här får ni väldigt mycket Alperna och allt som hör därtill.

Hyr en mysig skidstuga nära någon av de många skidorterna till exempel i Salzburg, Tyrolen, Vorarlberg, Kärnten eller Steiermark. De erbjuder alla många möjligheter att hålla sig aktiv under vintersemestern och sportlovet.


 

Sportlov i Österrike

Sportlov och vinter i Schweiz

Ger ett besök i Schweiz under vintermånaderna! Här ligger nästan alla våra hus nära skidanläggningar och Alperna. Schweiz är bländande vackert året runt och vi rekommenderar absolut en resa hit till detta vinterland under sportlovet och vintern. Boka en skidstuga i Alperna och njut av skön stämning i backarna och på afterski!

Glöm inte bort att testa på någon av de berömda och goda ostarna från Schweiz! Köp med några olika hem till stugan som ni kan avsluta dagen med.

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: