Semester i Prora på Rügen

Semesterlägenheter med havsutsikt och stranden som granne

På Rügen, Tysklands största ö sett till antal kvadratmeter, finner du Prora – ett gigantiskt komplex beläget precis längs med strandkanten. I semesteranläggningen Prora Rügen Solitaire kan du idag hyra semesterlägenheter i toppklass. Alla belägna direkt vid havet och med utsikt mot Östersjön.
 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Unik semesterupplevelse på Rügen

Prora byggdes under åren 1936-1939 men färdigställdes aldrig. Vid byggnationen, var tanken att 400-500 000 besökare/år skulle semestra här där alla boenden skulle ligga max 150 meter från havet och alla skulle ha havsutsikt. Den över 4 kilometer långa stranden skulle vara tillräcklig för att 20 000 gäster skulle kunna semestra här samtidigt.


De sista åren har Prora genomgått en totalrenovering i syfte att bli ett eftertraktat turistmål för semesterfirare. Utöver attraktiva semesterlägenheter, byggs här även annan service för semesterfiraren såsom restaurang och hotell med spa anläggning. Söker du en upplevelse där ditt boende på Rügen ska vara ”något extra” är Prora definitivt ett tips att titta närmare på!


Nya sviter och lägenheter sedan 2016

De exklusiva semesterlägenheterna kommer med högkvalitativ utrustning för att ge en så bekväm vistelse som möjligt. Som gäst hos NOVASOL, kan du hyra lägenhet i Prora på Rügen året runt - om så bara för två nätter. Här ges du valmöjlighet att semestra i ett boende både för längre perioder eller för bara en kort paus ifrån vardagen. Längs med lägenheternas yttersida skyddar tallskog både från stranden, privatlivet och mot allt för mycket vindar. Även möblerna i lägenheterna skapar en känsla av harmoni och elegans. Varje liten detalj i lägenheten är varsamt utvald, inget är lämnat åt slumpen. Som gäst i Prora ska du trivas redan från första stund och känna att detta är en bra start på en fantastisk semester på Rügen.


En semester att minnas

Från din semesterlägenhet i Prora kan du njuta av Östersjön med den vackra utsikten och den flera kilometer långa sandstranden.
Koppla av och blicka ut mot segelbåtarna i horisonten där havet möter himlen. Inte långt från er semesterbostad finner ni restauranger, kaféer, barer och butiker längs med strandpromenaden. Rügen är ett populärt resmål bland oss svenskar och lockar årligen många besökare som vill njuta av en semester vid havet. Idag kan vi erbjuda ett stort utbud av semesterbostäder på Rügen där lägenheterna i Prora är ett av alla alternativ. Tysklands största ö bjuder på ett varierande landskap med mycket mer än bara strand och salta havsbad.


Detta får du med en lägenhet i Prora

  • Boende vid strand och hav - precis vid Östersjön
  • Fri tillgång till spa- och wellnessområdet
  • Valbara preferenser som t.ex. balkong, terrass, takterrass, öppen spis, jacuzzi och golvvärme
  • Välutrustat kök
  • Kvalitativa materialval i inredningen: rostfritt stål, granit, marmor, natursten
  • Park för gemensamt bruk med pool, grill, lounge och terrass.
  • Parkeringsplatser i parkeringshus

 

Flera lägenhetstyper att välja mellan

Anläggningarna och material varierar efter lägenhetstyp i Prora komplexet. Låt dig inspireras av de olika typer av lägenheter och upptäck den perfekta lägenheten för din semester på Rügen.


Moon

De modernt inredda lägenheterna i Prora av typen ”Moon” innehåller allt du kan önska. Det finns högkvalitativa möbler och det öppna köket inbjuder till många trevliga middagar. Den 2x2 meter stora dubbelsängen bjuder in till en lång och rofylld sömn. Du kan sedan njuta av en avkopplande frukost på den privata terrassen för en perfekt start på dagen.


Master

”Master” är den lägenhetstyp i Prora som har gott om plats för alla. I de 90 kvadratmeter stora semesterbostäderna finns två stora sovrum och de två separata badrummen möjliggör större integritet för par som reser tillsammans. De bekväma trädgårdsmöblerna på den ca 40 kvadratmeter stora terrassen är perfekt efter en dag på stranden.


Amber

Sviterna i Prora av typen ”Amber” erbjuder 91 kvadratmeter lyx fördelat på två våningar. På morgonen kan du njuta av soluppgången på balkongen som gränsar till sovrummet. Här har man även en utsikt mot parken från den delvis täckta terrassen – en utmärkt plats att njuta av morgonens frukost.


Skipper

Lägenhetstypen ”Skipper” i Prora är fördelad på två våningar (bottenvåning och 1:a våning). Både på den delvis täckta, 17 kvadratmeter stora, terrassen samt på den lilla balkongen kan ni njuta av havet i öst. Från det stora sovrummet på den första våningen har du direkt tillgång till balkongen. Soffan i vardagsrummet kan delas in i två bekväma sovplatser (1,60 x 2,00 m).

 

Cloud

Lägenhetstypen ”Cloud” i Prora bjuder in till avkoppling och feelgoodatmosfär. Möbelvalen är gjorda för att skapa en atmosfär med harmoni och elegans. Varje liten detalj i hemmet är noggrant utvalt – inget har lämnats åt slumpen. Även ett hälsosamt inomhusklimat och allergivänliga material har tagits i beaktning. Från det ljusa, öppna vardagsrummet har du tillgång till er privata, ca 10 kvm stora, balkong med utsikt över Östersjön. Soffan kan delas in två bekväma sovplatser (1,60 x 2,00 m).

 

Capt’n

Vare sig du reser med familj eller vänner så har ”Capt’n” plats för alla. Fördelat på hela 120 kvm, finns tre välutrustade rum med bekväma dubbelsängar och två bäddsoffor i vardagsrummet för fyra extra gäster. Den öppna planlösningen från kök till vardagsrum skapar en mysig umgängeskänsla som du kan runda av på er stora balkong framåt kvällskvisten.


Pearl Suite

”Pearl” i Prora skiljer sig inte bara i storlek med sina 76 kvm utan även dess läge. Semesterlbostaden ligger belägen i slutet av byggnaden med fler fönster vilket ger en ljus och fräsch atmosfär så det blir både fönster ut mot havet och mot innergården. Den har två stora sovrum med dubbelsängar och två separata badrum. Detta boende i Prora är perfekt för er som reser som familjer eller med vänner.


Prince / Princess

Med ”Prince” har man lagt extra mycket tanke på ett hälsosamt inomhusklimat och allergimaterial. På ca 40 kvm hittar du alla bekvämligheter du kan tänka dig, inklusive ett öppet och rymligt vardagsrum som är översvämmat med ljus tack vare de stora fönstren. Två stora dörrar ger dig åtkomst till nästan 10 kvm balkong. Det separata sovrummet är utrustat med egen TV och är skilt från vardagsrummet med hjälp av en skjutdörr.


Pearl Small

”Pearl small” i Prora passar med dess två sovrum perfekt för familjesemestern. Ett modernt kök är integrerat i det ljusa vardagsrummet. Härifrån har du direkt tillgång till balkongen med utsikt över havet. Genom ett av sovrummen kan du även nå balkongen. Det är hög kvalitet på madrasserna för att ge en optimal sovkomfort.

 

Garden Suite

Semester i exklusiv design – på hela 74 kvm ger ”Penthouse Garden” en hög kvalitet och bekväm atmosfär. Möbelvalen har matchats med varandra kärleksfullt och varje liten interiörsdetalj är noggrant utvald - inget lämnades åt slumpen. Allergivänliga material för ett sunt inomhusklimat. Tack vare den 3 meter höga takhöjden så erbjuds är också en mycket rymlig känsla.


Boka Prora direkt online

Vill du hyra en lägenhet i Prora är du välkommen att göra en sökning redan nu och boka ditt boende direkt här hos oss på NOVASOL. Du kan söka på semesterbostäder i Prora och därefter göra de val du önskar för att hitta ett boende som passar just dig. Välkommen!

| Editor:
(Först publicerad )