Höstlov 2022 - Våra bästa höstlovsresor

Hösten är en av de vackraste tiderna på året med färgsprakande löv, krispig luft och gyllene solsken. Men här i Norden kan den också vara en av de gråaste med regnrusk och blåst – och en påminnelse om att vintern är på väg.

 

Därför är höstlovet en välkomnad tid att åka iväg på en resa för att få en paus från vardagen och fånga de sista solstrålarna.

 

Vill du också komma bort från vardagen under höstlovet, men är osäker på vart du ska vägen? Då kan vi hjälpa till! Med NOVASOL kan du komma iväg på en härlig höstlovsresa till antingen höstmys i norr eller höstsol i söder. 

 

Här ger vi dig tips och inspiration till höstlovsresor utanför Sverige!

Åk iväg på en härlig resa under höstlovet

Höstlovet är ett skollov som infaller under vecka 44 i Sverige. Höstlovet 2022 äger rum den första veckan i november, mellan den 31 oktober – 4 november.

När hösten gör sitt intåg är den varma sommaren långt borta. Vintern ligger precis runt hörnet och vi är tillbaka i våra fasta rutiner. Höstlovet ses därför ofta som ett mycket välkomnat avbrott från vardagen till att skruva ner på tempot och ladda batterierna.

Det är också en bra tidpunkt att resa ner till varmare breddgrader där solens strålar fortfarande värmer huden. Det är färre turister som är ute och reser i södra Europa under höstlovet, vilket innebär att ni kan uppleva alla sevärdheter i lugn och ro. Du sparar dessutom några slantar på att resa utanför högsäsongen med fler prisvärda alternativ på resor och boende.

Nedan tipsar vi om våra favoritdestinationer i Europa under höstlovet. Vill du istället resa inom Sverige kan du läsa mer om höstlov i Sverige här.

Spendera höstlovet tillsammans med familjen
Spendera höstlovet tillsammans med familjen

Höstlovsresa till Danmark

Danmark är en populär höstlovsdestination. Att bo i en stuga är något som danskarna älskar att göra. Därför är det kanske inte konstigt att Danmark är NOVASOLs hemland!

Det är bara fantasin som sätter gränserna för en höstlovsresa till vårt lilla grannland. Här står upplevelserna på kö och ni kan skräddarsy semestern efter era behov och önskemål. Dessutom har ni ett stort urval av boenden att välja mellan, då det danska höstlovet infaller två veckor tidigare än det svenska, i vecka 42.

I Danmark är det väldigt populärt att spendera höstlovet i ett sommarhus med inomhuspool. Njut av ett dopp i det varma vattnet medan höstvädret rasslar utanför fönstret. Hos NOVASOL har du ett stort urval av sommarhus med inomhuspool, bubbelpool eller bastu – men skynda dig! Dessa hus ska bokas i god tid då de är populära och försvinner snabbt.

Höstlovsresor till destinationer i solen

Många av oss vill passa på att fånga årets sista solstrålar och fylla upp vitamin D-depåerna med en resa till varmare breddgrader under höstlovet.

Är du en av dem som heller inte får nog av sommar och sol? Då kan du resa till en av våra många destinationer i södra Europa. Under hösten brukar medeltemperaturen ligga mellan 15–20°C. På Kanarieöarna kan medeltemperaturen sträcka sig upp emot härliga 24°C.

Hos NOVASOL har du ett stort urval av semesterboenden till din höstresa i Sydeuropa. Hitta ett boende som passar just dig, oavsett om du vill bo nära naturen, specifika sevärdheter eller ha en spektakulär panoramautsikt.

Hur ser din perfekta höstlovsresa ut?

Skåla in hösten vid Medelhavet
Skåla in hösten vid Medelhavet

Värmande höstresa till det vackra Italien

Höstlovet är en perfekt tid att njuta av Italiens historia och kultur. Här kan du uppleva historiens vingslag när du besöker såväl storslagna monument som pittoreska medeltidsstäder.

I Italien kan du också komma nära naturen. Vid Gardasjön kan du besöka berget Monte Baldo eller njuta av en fridfull vandringstur på Sentiero della Pace, som betyder just "fredsstigen".

Vi kan inte prata om Italien utan att nämna maten! Hösten är lika med skördetid och ett perfekt tillfälle att frossa i kulinariska upplevelser. Gå på tryffeljakt i Piemonte, smaka på mustiga rödviner i Toscana eller njut av en värmande pappardelle al ragù i Emilia Romagna.

Besök Kroatien på hösten

Förbered dig på att bli förälskad i Kroatien även under hösten! Kroatien är en stående favorit hos våra gäster. Här får du en semester fylld med både avkoppling och äventyr – precis vad man vill att en semester ska vara.

Hösten är en härlig årstid i Kroatien med solsken och behaglig värme. Med färre turister i landet har du möjlighet att utforska de medeltida städerna Dubrovnik, Split och Zadar i lugn och ro.

Eller så kan du uppleva en färgsprakande show av naturen i Nationalparken Plitvicesjöarna, smaka på söta mandariner under mandarinskörden i Dalmatien eller besöka tryffeldagarna i Istrien.

Njut av Spanien på höstlovet

Från ett NOVASOL-boende kan du upptäcka hösten i Spanien från sin bästa sida. Årstiden bjuder nämligen på några alldeles unika upplevelser.

Vädret är varken för varmt eller för kallt, vilket ger dig perfekta förutsättningar att njuta av aktiviteter såsom att cykla, vandra, paddla kanot eller till och med vindsurfa.

Fyll höstlovet med mysiga upplevelser som att plocka svamp, trampa vindruvor eller vinprovningar på de spanska vingårdarna. Frossa i säsongens delikatesser som rostade kastanjer eller frasiga churros som doppas i en fyllig, varm chokladsås. Mums!

| Editor:
(Först publicerad )