Höstlov 2021

Skruva ner på tempot, ladda batterierna och umgås tillsammans med människor du älskar.
Vi vill i denna serie hjälpa till med inspiration och tips inför din höstlovsvecka!

Hösten kan vara alltifrån färgrik och blöt till solig och frisk. Naturen håller på att ställa om för vintern och är en av de vackraste tiderna på året. Speciellt i Sverige där hela landskap skiftar om i flera olika färger.

När vi nås av höstlovet så är det ofta ett mycket välkomnat avbrott i vardagen. Sommaren och semestern är långt borta och vintern ligger precis runt hörnet. Höstlovet är därför en perfekt tidpunkt att hyra stuga på.

Läs mer om att hyra stuga under höstlovet nedan!

Höstlovsresor

Vi tycker givetvis det är en fantastisk idé att hyra stuga på höstlovet. Men vad ska ni hitta på för något och vart ska ni ta vägen? Är det svårt att finna inspiration? Då kan vi hjälpa till!

Att resa under höstlovet öppnar upp för flera prisvärda alternativ och möjligheter. Vill ni bo nära natur och komma bort ifrån vardag och stress? Är ni intresserade av att se något nytt så finns det flera områden i Sverige som erbjuder detta. Det finns dessutom flera områden där ni kan bo tätt på en stad om detta är något ni önskar under er höstlovsresa.

Många kanske fastnar i tankar om att en höstlovsresa måste handla om sol och bad. Men se inte förbi alla roliga höstlovsaktiviteter ni kan göra på hemmaplan.

Några riktigt bra utflykter skadar inte att planera. Detta gör att ni tillsammans kan skapa en höstresa som passar alla i sällskapet.

Ni kan till exempel göra mindre utflykter över dagen och sedan komma hem och äta en riktigt god middag tillsammans. Detta leder också till mindre kostnader för ert sällskap. Men en av de viktigaste sakerna med höstlovet och att bo i en stuga är att försöka slappna av och göra sig redo för resten av året.

Höstlov

Resa på höstlovet?

När ni hyr stuga eller ett semesterboende så öppnar det upp nya dörrar. Priset för stugor täcker upp alla personer som skall bo i huset och redan där kan ni spara en hel del pengar.

Först ska ni ta ett beslut om ni ska hyra stuga i Sverige eller om ni ska hyra ett semesterboende kring lite varmare breddgrader.

Vi erbjuder båda alternativen och vi rekommenderar att göra det som passar just er. Vi har stugor runtom i Sverige och Skandinavien men också över nästan hela Europa.

Stanna i Sverige under höstlovet

När ni hyr en stuga under höstlovet så finns det några saker att bestämma er för. Ska ni stanna i Sverige och vill inte åka så långt?
Beroende på vart ni bor någonstans så fundera över hur långt ni ska åka och vilken typ av miljö ni vill hyra stuga i under höstlovet.
Vill ni bo nära natur och skog så finns det flera exempel i Sverige.

Ni kan hyra stuga i Småland eller varför inte i vackra Värmland? Ska ni ha en stor trädgård? Ska hunden/hundarna hänga med? Ska ni lyxa till det med en inomhuspool eller kanske en skön bastu?

Det finns några beslut som måste tas, men var positiv och se till de möjligheterna ni har och utgå från dem.

Att göra på höstlovet

När barnen blir lite rastlösa på semestern så gäller det att alltid (försöka kan vara gott nog) ha någon typ av plan och kanske ett litet alternativ till en aktivitet.

Det behöver inte alltid vara något som kostar massor av pengar. Det kan vara en liten vandringstur genom skogen och lite fika.

Finns det möjlighet att fiska eller ett besök på museum?

Ibland kan vi behöva lite extra inspiration till alla de aktiviteter som finns att göra under höstlovet.
Läs mer om våra tips på höstlovsaktiviteter i Sverige här!

Hyra stuga på höstlovet

Högsäsongen är över och du kan boka stugor till riktigt bra priser över nästan hela Sverige. Har ni barn eller är ni några vänner som åker samman så kan det vara skönt med möjligheter för att vara ute så mycket som möjligt. 

Det finns några beslut att ta, men se till möjligheterna ni har och utgå från dem. Gör höstlovet till något minnesvärt för hela sällskapet!

Behöver ni inspiration till valet av stuga och boende så titta närmare på våra olika exempel nedan.

Men glöm inte regnkläderna. Ta på dig stövlarna och regnkappan och bege dig ut på en liten dagstur tillsammans med vännerna/familjen.

Vi erbjuder flera intressanta ställen i Sverige att spendera höstlovet på. Kanske är det något speciellt som ni vill se i Sverige? Kanske är det något i familjen som ni tillsammans kan ta del av under höstlovsveckan? Eller är det tillsammans med vänner ni ska resa i höst?

Ta därför utgångspunkt i flera olika valmöjligheter till er höstlovsresa och gör det till en rolig och händelserik vecka. Har ni tänkt att hyra en stuga under höstlovet för att vila upp er så se är även detta en perfekt plan.

Hyra stuga höstlovet

Ta med hunden på höstlovssemestern

Hundar och djur är familjemedlemmar. Många skulle inte kunna tänka sig att lämna sitt djur hemma under lov och semester. Det behöver ni inte.

Givetvis kan ni ta med hunden på höstlovet. Vi erbjuder flera stugor med möjlighet att ta med sig djur på över hela Sverige och runtom i Europa.

Österlen är ett perfekt exempel där det är mysigt att hyra stuga året runt, ni kan dessutom ta del av god matkultur, speciellt under höstlovet.

Ta med er fyrbenta vän på en härlig höstsemester i Österlen!

Hyr stuga nära vattnet under höstlovet

Vatten och hav har en speciell inverkan på oss och det kan skapa ett visst lugn. Vi erbjuder mängder av stugor som ligger tätt på sjöar och hav i Europa och speciellt i Sverige.

Det kan också fungera som en perfekt aktivitet om det är möjligt att fiska i området.

Vi erbjuder mängder av fina stugor på magiska platser längs kusterna i Sverige.

Hummerfisket på västkusten är bland annat i full fart och hur lyxigt skulle det inte vara att starta höstlovet med färsk hummer i en mysig stuga i Bohuslän?

Hyr stuga med bastu på höstlovet

En bastu gör livet snäppet bättre. Efter en kall höstpromenad så finns det inte mycket som slår ett värmande bastubad. Det sätter igång kroppen på ett skönt sätt och är väldigt avslappnande. Dessutom är det ett perfekt sätt att avsluta dagen på.

NOVASOL erbjuder många olika stugor med möjlighet till bastubad som ni kan boka i vårt sortiment. Detta är dessutom perfekt för en mysig höstresa tillsammans med vännerna eller familjen. 

| Administratör
(Först publicerad )