Höstlov 2023 – Våra bästa tips och destinationer

 

Hösten är en av de vackraste tiderna på året med färgsprakande löv och gyllene solsken. Men den kan också vara en påminnelse om att sommaren är slut och att vi är tillbaka i våra fasta rutiner. Därför är höstlovet ofta en välkommen paus från vardagen där vi kan skruva ner på tempot. Så när blåst, regn och rusk härjar utanför, fyll istället höstlovet 2023 med massor av levande ljus, värmande mat och mysiga utflykter. Och i våra stugor och semesterhus hittar du den perfekta miljön för att maxa höstmyset.

Läs vidare och utforska våra bästa höstlovsresor och semesterboenden i hela Europa!

Vart åker du på semester på höstlovet?

Hösten är en jättebra tid att resa på. Med färre turister än under högsäsongen kan du hitta fler prisvärda alternativ på resor och boende, och kan dessutom uppleva populära sevärdheter i lugn och ro.

Med NOVASOL kan du komma iväg på en härlig höstlovsresa, oavsett om du vill spendera höstlovet i Sverige eller bege dig till fjärran länder. Vart pekar din inre kompass?

Höstlov i Spanien
Höstlov i Danmark
Höstlov i Kroatien

Höstlov i Sverige – en färgsprakande upplevelse

Höstlovet i Sverige infaller vecka 44 mellan den 30 oktober – 4 november och Sverige är såklart en av våra favoritdestinationer. Kom ut i naturen, fyll lungorna med den krispiga höstluften eller varva kalla bad med en värmande bastu.

Eller ska maten stå i fokus? Packa med stormköket och laga mat ute i naturen, eller bege dig iväg på allt från skördefestivaler i Skåne till hummersafari på Västkusten eller tryffeljakt på Gotland.

Från fjällen i norr till skogarna i söder kan du glädjas av allt den svenska hösten bjuder på. Oavsett vart du vill åka kan du hitta just din perfekta stuga för ett oförglömligt höstlov i Sverige hos oss.

Spendera höstlovet i Sverige | NOVASOL

Höstlovsresor runtom i Europa

Är du en av dem som åker på en höstlovsresa för att fånga årets sista solstrålar inför vintern? Eller lockas du av att fördjupa dig i en annan kultur, upptäcka en ny stad eller kasta dig ut i spännande aktiviteter?

Förbered dig på att bli ännu mer förälskad i dina smultronställen även utanför högsäsongen. Välj och vraka bland våra många destinationer och semesterbostäder runtom i Europa.

Hyr stuga till höstlovet - sätt tempot själv

Semesterboenden med bastu till höstlovet | NOVASOL

I ett semesterhus har du perfekt utgångsläge för att njuta av hösten. Du bor nära alla roliga utomhusaktiviteter och kan planera dagarna precis som du vill. Lyxa till höstlovet med bastu, öppen spis, bubbelpool eller inomhuspool för extra gyllene höststunder. Hyr en stuga till höstlovet och känn dig som hemma, helt enkelt!

 

Stugor med öppen spisStugor med bubbelpoolStugor med bastu

 

Höstlovsaktiviteter – våra favoriter

När hösten bjuder på sitt gyllene ljus vill vi inget hellre än att komma ut i naturen eller samla på oss nya upplevelser.

  • Högre höjder: kom iväg till de svenska fjällen, dolomiterna i Italien eller de franska alperna.
  • City-getaway: De europeiska städerna frestar med kulinariska upplevelser, intressanta museum, kulturella pärlor och shopping i världsklass.
  • Njut av stillheten i skogen: plocka svamp och bär och låt dig omfamnas av höstens gyllene färger.
  • Kryssa runt på två hjul: höstens milda väder lämpar sig perfekt för att cykla. Både Danmark och Nederländerna är populära cykel-mecka med sina platta landskap och milslånga cykelrutter.
Höstlovsresor i hela Europa | NOVASOL

Vem åker du bort med höstlovet 2023?

Vem vill du åka på en höstlovsresa med? Gillar din hund att hoppa i stora lövhögar, har barnen massor av spring i benen, eller ska du och partnern unna er en lyxig spaweekend för två? Våra stugor, villor och lägenheter är den perfekta basen för alla typer av resekonstellationer.

 

HusdjursvänligtHöstresor med barn
| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: