Specialerbjudanden i Norge

Flera fördelar när du ska hyra stuga i Norge

Norge - landet med midnattssolen och vattenfallen - har alltid något att erbjuda både för gammal och ung. Gör en upptäcktsresa i Norge och bo i någon av våra stugor. Då kan du också nyttja en rad rabatter hos våra samarbetspartners.
 
Kom ihåg att alltid ta med hyresbeviset från NOVASOL för att få tillgång till rabatten!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klicka för att aktivera kartan

Olympiaparken i Lillehammer

Få 20% rabatt på bob, kälke och stollift.

I Olympiaparken i Lillehammer kan du titta närmare på och uppleva de olympiska anläggningarna från 1994.

I Lysgårdsbackarna kan du ta stolsliften till toppen av backhoppningstornet och uppleva stadens bästa utsikt!

Gillar du höga hastigheter? På vintern kan du njuta av kälkåkning i Kanthaugen som ligger precis bredvid Lysgårdsbackarna. Här tar liften med dig hela vägen upp till toppen och sen kan du susa snabbt ner för den 1 km långa rutten. I Lillehammers Olympiska bob- och rodel-bana kan du åka bob på hjul under sommaren. Här kan ni uppnå en hastighet på hela 100 km/h!

På vintern kan du delta i det som kallas "bobraft" som är en gummisläde eller kälke där du också kan uppnå en toppfart på 100 km/h och ett tryck på 3 G-krafter i svängarna.

Skulle du känna dig lite extra modig under ditt besök kan du även prova på att vara passagerare i bobsläden - den verkliga olympiska fyrboben. Här kan du uppnå en hastighet på hela 120 km/h, vilket ger ett tryck på 5 G-krafter i svängarna. Alla bobar styrs av en auktoriserad pilot.

Åldersgränsen för hjul- och bob-slädar/kälkar är 10 år tillsammans med en förälder och 12 år för att köra ensam. För den större varianten är åldersgränsen 16 år.

Visa ditt NOVASOL-hyreskontrakt vid ingången för att ta del av rabatten.

Erbjudande Lillehammer Olympiapark

 

Atlanterhavsparken Ålesund

Atlantic Park i Ålesund är ett av de största och mest populära saltvattensakvarierna i Europa och utsågs till Nordeuropas bästa akvarium i 2013.

När du hyr stuga eller semesterboende hos NOVASOL får du gratis kaffe till de vuxna och läsk till barnen när du besöker Atlanterhavsparken i Ålesund.

Parken ligger 3 km väster om Ålesund. Här får du en helt fantastisk utsikt utöver Atlanten.

Parken är öppen året runt och erbjuder dagliga aktiviteter såsom olika shower med dykare till krabbfiske och vattenland till barnen! Här kan ni få en inblick i hur livet är vid havet och kusten.

I området kring akvariet är det bra fiske och fina dykmöjligheter. Även bra vandrings- och badmöjligheter.

Atlanterhavsparken i Ålesund

 

Blaafarveværket och koboltgruvorna

Ni får 20-25% rabatt på alla aktiviteter i koboltgruvorna!

Blaafarveværket är ett museum i Norge med upplevelser för hela familjen. Ursprunget till Blaafarveværket är från 1772 då man upptäckte att det fanns koboltmalm i området.

Delar av koboltgruvorna är öppna för allmänheten och du kan följa med i gruvarbetarnas fotspår tillsammans med en guide och uppleva attraktioner som ett "flytande" glasgolv och Norges första underjordiska hängbro! 

Blaafarveværket har ett antal erbjudanden och aktiviteter som är anpassade för barn i alla åldrar. Det finns dessutom flera restauranger med hemlagad mat och det tillkommer nya konstutställningar nästan varje år.

Visa ditt NOVASOL-hyreskontrakt vid ingången för att ta del av rabatten.

På grund av Covid-19 rekommenderar vi att du besöker webbplatsen innan för att få uppdaterad information om öppettider och erbjudanden: www.blaa.no

Blaafarvevaerket och Koboltgruvorna

 

Borggunds Stavkyrka vid Sognefjorden

Få 10% i rabatt på inträdet med NOVASOL!

Borgund stavkyrka är en turistattraktion i norska Lærdal. Kyrkan är en av de äldsta träbyggnaderna i Europa men också en av de bäst bevarade stavkyrkorna. Kyrkan byggdes runt 1180.

Besök denna extraordinära byggnad och lär dig om dess historia, dess plats inom världsarkitekturen och dess betydelse inom medeltidens religiösa liv.

De många bilderna och filmer tillsammans med annan typ av information gör stavkyrkan även intressant för barnen.

Borggunds Stavkyrka vid Sognefjorden

 

Learn2 sportkurser

Du får rabatt på kurser hos Learn2

Lär dig något nytt under semestern! Var med i någon av de många och intressanta kurserna hos Learn2.

Du kan bland annat välja mellan skidåkning, jogging, cykling, vindsurfing, klättring eller kajakpaddling!

Gemensamt för alla sporterna är att det finns kurser på flera nivåer och med professionella instruktörer som hjälper dig att förbättra din teknik. Tränarna är dessutom tidigare elitidrottare med lång erfarenhet.

Kurser erbjuds över hela landet och hålls i små grupper.

Learn2 sportkurser

 

Sjusjøen Husky Tours

Få 10% rabatt på hundsläde-åkning

Prova på att åka i hundspann med ivriga och glada "Alaska Huskies" hundar i det vackra bergslandskapet på Sjusjøen. Detta är ett helt fantastiskt sätt att uppleva naturen i samspel med djuren.

I grupper om två och två får ni ett eget team med 6-8 hundar och ni kör halva resan vardera. Detta i samband med instruktioner från en expert och med vägledning från Sjusjøen Husky Tours. Barn över 13 kan också köra helt själva, medan barn under 13 år och vuxna som inte vill göra det får hjälp av sin teamkamrat eller en guide.

Resorna är 6, 15 eller 30 km. Efter resan väntar pinnbröds-bakning och varma drycker i en mysig tältkåta.

Visa ditt NOVASOL-hyreskontrakt vid ingången för att ta del av rabatten.

Du kan läsa mer om Sjusjøen Husky Tours här: https://sjusjoenhuskytours.no

Sjusjöen Husky Tours

 

SPORT 1 Sjusjøen

Med NOVASOL får du 10% rabatt på skid- och cykeluthyrning

SPORT 1 i norska Sjusjøen är en komplett äventyrs/outdoor butik med ett särskilt fokus på vandring, fiske, längdskidåkning och kläder.

Området är fullt av roliga aktiviteter. Sport 1 har ett brett sortiment av de mest typiska produkterna som olika semesterfirare i området kan behöva.

På vintern erbjuds det skiduthyrning i butiken och under sommaren kan ni hyra cyklar. Butiken är öppen varje dag.

Visa ditt NOVASOL-hyreskontrakt i butiken för att få din rabatt.

Du hittar butikens öppettider här: SPORT 1 Sjusjøen

 

DFDS

10% rabatt på färjan med DFDS mellan Fredrikshamn och Köpenhamn till Oslo.

Få ett bra erbjudande med DFDS färjor mellan Fredrikshamn och Köpenhamn till Oslo när du bokar en stuga eller ett semesterboende i Norge.

Du sparar 10% på bokad hytt samt fordon med avgångar varje dag.

Du får tillgång till rabatten via din "MyBooking" sida efter att du har bokat ett semesterboende hos oss.

Ha en riktigt skön resa!

| Editor:
(Först publicerad )