Stugor med bastu i Finland

Ta del av den finska kulturen

Med NOVASOL kan du hyra stuga med bastu i Finland. Bastun är en stor del av den finska kulturen och nästan alla stugor i Finland har en egen bastu, vissa har till och med två! Till och med husbåtarna har bastu här. Genom att hyra stuga med bastu i Finland kan du ta del av den finska kulturen på din semester.

Den finska bastun sägs ha funnits i 10 000 år. I flera århundraden har finländarna kopplat av, skämt bort sig och gjort sig rena genom att basta. I dag finns det flera olika typer av bastu att välja bland, den traditionella vedeldade bastun, rökbastun och den moderna elektroniska bastun. Vilken väljer du?

Nästan alla våra stugor i Finland har bastu

Basta som finländarna

Genom att bada bastu tillsammans skapar man en förbindelse menar finländarna, och i Finland är det många viktiga beslut som fattas just i bastun. Det finns till och med en bastu i riksdagshuset där flera politiska diskussioner och uppgörelse ägt rum.

Det finns över två miljoner bastur i Finland, man säger till och med att alla finländare skulle kunna basta samtidigt! NOVASOL har ett stort utbud av stugor i Finland med bastu för dig som vill basta på finländskt vis. I Finland badar man regelbundet bastu och ofta gör hela familjen det tillsammans. Små barn börjar basta vid tidig ålder så hela familjen kan koppla av tillsammans.

NOVASOL kan som stugförmedling i Finland erbjuda flera stugor med bastu. Spendera din semester i en stuga med egen bastu, privat strand och badbrygga. Njut av ett dopp i sjön och sedan i den varma bastun. Kombinationen av den svala sjön och den varma bastun är bra för både kropp och själ, det är verkligen den perfekta semesterterapin! Koppla av på din semester genom att hyra stuga med bastu i Finland.

Ta ett dopp i sjön efter bastubadet