Sevärdheter och aktiviteter i Lüneburger Heide

Upptäck idylliska Luneburger Heide och besök dess charmiga hedstäder. Alla städer i Luneburger Heide med sina korsvirkeshus och mysiga gator har en mycket speciell atmosfär. Borgarna, slotten, kyrkorna och klostren är ett bevis på områdets långa historia. Klostren i Erbsdorf, Isenhagen, Lüneburg, Medingen, Walsrode och Wienhausen grundades under blomstertiden på 10 och 1200-talet och bevarar mycket värdefulla konstförmål.

Upptäck regionen på häst, på cykel, med hästvagn eller i kanot. Det platta landskapet och dess vägnät är utmärkt för cykelturer genom ett område som bjuder på många sevärdheter, natur och upplevelser. Lüneburger Heide med alla sina ridskolor och ridakriviteter är ett perfekt semesterområde för alla hästintresserade.

Men även för barnfamiljer erbjuds det alltid spännande aktiviteter. Tänk på alla upplevelse- och djurparker som exempelvis Heidepark, Serengetipark, den stora Fågelparken eller utterparken Otterzentrum. Det finns något för alla

Charmiga städer

  • Lüneburg:mysig stad med många byggnander i så kallad tegelstensgotik, historiskt rådhus och saltmusem.
  • Celle: idyllisk korsvirkesstad med världskänt historisk slott.
  • Internationell vind- och vattenkvarnsanläggning i Gifthorn.
  • Uelzen: Stationsbygg
  • Besök biosfärreservatet Elbtalaue (UNESCO) och Elbslottet i Bleckede.
  • Känd kurort Bad Bevensen med spanaläggningar. Gillar du äventyr och akrobatik - upplev Tysklands största ropes course.

Kom nära på riktigt genom att hyra stuga i Lüneburger Heide.