Allmänt om Brandenburg

Vill du bo riktigt lugnt? Välj ett semesterhus i Brandenburg. Här finns det mycket natur samt 3000 sjöar och skogar. Upptäck området med cykeln, med båten eller till fots.

Landskap

Berlin: Trädgårdarna ”Gärten der Welt” i rekreationsparken Marzahn har på senare tid utvecklats till en grön oas i Östberlin och innehåller flera asiatiska delar. Mer än hälften av ytan i området Treptow-Köpenick består av skog och vatten. Många vattenvägar, öar, parker, ängar, alléer, kullar och naturreservat gör området till ett idealiskt utflyktsmål mitt i Berlin. Från tunnelbanestationen Grunewald breder skogsområdet Grunewald med sina många sjöar ut sig ända till stadens utkanter. Detta stadsnära skogsområde är mycket populärt bland berlinborna som söker rekreation och friluftsliv.

Brandenburg: Brandenburg ligger i östra Tyskland runt huvudstaden och metropolen Berlin. Regionen bjuder på många kristallklara sjöar och vattendrag, öppna landskap, gröna alléer, fruktplantager och orörd natur med säregen flora och fauna. Det finns även många lugna byar och orter av kulturhistoriskt värde.

Städer

Berlin: Tysklands populäraste resmål för korthelger: Vem känner inte till Brandenburger Tor mit Quadrigan, Siegessäule eller slottet i Charlottenburg? Till ytan lika stor som München, Stuttgart och Frankfurt am Main tillsammans består upplevelsestaden Berlin av ett stort antal olikartade stadsdelar, centra och distrikt. Berlin är en världsmetropol med mörkt förflutet och ljus framtid.

Potsdam: Den f d garnisonsstaden Potsdam har under de senaste 300 åren utvecklats till en av Europas pampigaste residensstäder. Potsdam-Sanssouci med slotten och parkerna räknas numera till UNESCOs världsarv.