Stugor i Göteborgs norra skärgård

Ö-semester på den svenska västkusten

I Göteborgs norra skärgård har vi ett härligt utbud av stugor för uthyrning. Bo i skärgårdsmiljö på öar som till exempel Hönö, Kalvsund och Grötö. Du är välkommen att boka din nästa stuga i norra delen av Göteborgs skärgård här på hemsida eller ring oss så hjälper vi dig gärna.

Kom nära havet med en stuga i Göteborgs norra skärgård

Lätt att nå från fastlandet

I Göteborgs norra skärgård – som ligger i landskapet Bohuslän – ligger öar som Öckerö, Björkö och Hyppeln. De flesta av öarna tillhör Öckerö kommun vilket gör att Göteborgs norra skärgård ibland kallas för Öckerö-öarna.

Göteborgs norra skärgård är lätt att ta sig till på bilfärjor och broar förbinder de bebodda öarna med fastlandet och Göteborg. Från Hjuvik och Lilla Varholmen på fastlandet kan du ta dig vidare ut i skärgården med färjorna och den eller de öar du önskar nå.

Kortare om de bebodda öarna

Många är vi som söker stugor på västkusten för semestern och öarna i Göteborgs norra skärgård är då bra alternativ som resmål. Varje ö i Göteborgs norra skärgård har sin charm och tillsammans har de mycket att erbjuda dig som hyr en stuga här eller bara är på kort besök. För att ge en kortare beskrivning av varje ö:

  • Hönö – Den befolkningstätaste ön i norra skärgården har gott om service som till exempel restauranger. Här utgår även många aktiviteter som till exempel båtturer ut på havet och hummersafari.
  • Öckerö – Öckerö är såväl namnet på ön som tätorten på densamma samt kommunen. Här finns gott om service samt mycket att upptäcka vilket lämpligen görs till fots längs med vattnet eller i det inre landskapet.
  • Björkö – Den grönskande ön, som är den största i Öckerö kommun, nås enkelt via Björköleden. Här finns gott om trivsam natur men även service som till exempel livsmedelsbutik och restaurang.
  • Fotö – På den lilla ön kan du njuta av såväl trevlig miljö i den gamla hamnen som i naturen. Här finns även historiska inslag i form av fornlämningar.
  • Hälsö – På ön etablerades under tidigt 1900-tal varvsindustrin och Hälsö har varit viktig inom bågbyggning. Idag erbjuder Hälsö en charmig miljö där också historien satt sin prägel med fornlämningar såsom stenhägnader.
  • Källö-Knippla – De två sammanvuxna öarna bjuder in till en klassisk bohuslänsk skärgårdsmiljö med slingrande gator och tätbyggda hus. Bad kan ske i exempelvis Tranbärsviken.
  • Rörö – Även om ön är bebyggd och har fastboende så är en stor del av ytan naturreservat. Den unika miljön är mycket uppskattad av besökare som har naturen som intresse.
  • Kalvsund – Ön är bilfri vilket skapar utmärkta förutsättningar för en avkopplande vistelse här. Parkera bilen på Björkö eller Öckerö så tar personfärjan dig till den vackra ön som även är känd som ”Smugglarkungens ö”.
  • Hyppeln – Detta är en ö för naturälskaren. Hyppeln i Göteborgs norra skärgård har gott om såväl växter som fåglar varav flera är sällsynta och fridlysta.
  • Grötö – Den befolkningsmässigt minsta ön i skärgården, av de som har fastboende, är också annorlunda mot många av de andra öarna. Att ön är bilfri bidrar till den lugna och harmoniska stämningen.

Boka boende i Göteborgs norra skärgård

På NOVASOL har vi egen lokal personal som besöker alla semesterbostäder i vårt utbud innan de börjar hyras ut. Detta gäller även våra stugor i Bohuslän och därmed också de vi har för uthyrning i Göteborgs norra skärgård. Vår medarbetare samlar in all information om varje stuga så att vi visar den korrekt här på hemsidan. Skulle en ändring ske på en stuga, så meddelar husägaren oss så att vi kan uppdatera. Allt detta som en trygghet för dig som gäst – det du ser det får du.

Här på vår hemsida kan du söka fram din favorit i vårt utbud av stugor i Göteborgs norra skärgård. Du kan också boka direkt här online eller genom att ringa till vår kundtjänst om du vill ha hjälp. Som stugförmedling har vi varit aktiva sedan 1968 och kan idag erbjuda ett brett utbud av stugor som uthyres i Västra Götaland och längs med hela västkusten. Vi hälsar dig välkommen till NOVASOL och våra stugor i Göteborgs norra skärgård!