Stugor i Mälardalen

Njut av en skön sommarsemester

Söker man en semester med nära till aktivitet men även också avkoppling är någon av våra stugor i Märladalen ett bra alternativ. Överallt i Mälardalen möts du av glittrande vatten. Här finns många mysiga insjöar som lockar till bad, paddling och fiska är ett måste när man semestrar i en stuga eller ett semesterhus här. Den vackra Sörmlandskusten, skärgårdsidyllen vid Roslagskusten, Mälaren och Hjälmaren med sina vikar, öar och skär är självklara utflyktsmål och kan upplevas från turbåten, kanoten, hästryggen, cykeln eller vandringsleden. Hyr en stuga eller semesterhus och utforska Mälardalen på egen hand. En stor fördel med att hyra stuga i Mälardalen är att du kan uppleva landskapet i din egen takt. Många av städerna i Mälardalen karaktäriseras av smala kullerstensgator med vackra trähus och lummiga trädgårdar och tillsammans skapar de en härlig atmosfär.

Stugor i Mälardalen med närhet till upplevelser

Att hyra stuga i Stockholm innebär möjligheter för både stora och små. För barnen finns bl.a. Sagostigen i Malmköping som är en fantastisk naturupplevelse i sagornas värld. Vill man ha mer äventyr ska man besöka Parken Zoo i Eskilstuna som visar djur från hela världen och här finns åkattraktioner, bad och god mat. Pelle Svanslös kan man också hälsa på och då får man ta en tur till Uppsala. Tidö leksaksmuseum blir en av barnens favoriter medan de vuxna besöker Tidö Slott med sitt fantastiska naturreservat. Det finns med andra ord mycket att uppleva för dig som önskar hyra stuga i Mälardalen.

I Mälardalen finns givetvis mycket mer än bara stugor och semesterhus. Låt dig också fascineras av Mälardalens många herrgårdar och slott som är omgivna av parker, alléer, torp, åkrar och sjöar. Några som måste besökas är Gripsholms Slott i Mariefred, Nynäs Slott mellan Trosa och Nyköping, Skokloster Slott och Strömsholms Slott. Vill du uppleva Mälardalens underbara landskap kan du vandra på de olika vandringslederna, Sörmlandsleden, Upplandsleden och Bruksleden, som tar dig runt hela Mälardalen.

Mälardalen har många museer som berättar om gamla tider. Här ligger också Sveriges enda glashantverksgård, Tingsgården glasbruk, med glashytta, glasmålningsateljé, glasbutik och glasgalleri som är väl värt ett besök. Mälardalen är också känt för hällristningar bl.a. i Enköping och Sala Silvergruva.

Mälardalen – ett trevligt semestermål att hyra stuga

Naturligtvis får vi inte glömma ”Mälardrottningen” – Stockholm med Gamla Stan, Kungliga Slottet, härliga Djurgården med Gröna Lund och Skansen samt fantastisk shopping. Mälardalen är ett trevligt alternativ för dig som letar efter stugor i Stockholm med omnejd. I utbudet av semesterhus och stugor här hittar du både stort som smått så du kan säkerligen hitta något som passar just dig. Mälardalen är en av alla de platser som vi har stugor i Sverige

Hyr en stuga eller ett semesterhus som utgångspunkt för en lyckad semester i Mälardalen.