Sevärdheter i Stockholm under semestern

Stockholm erbjuder ett rikt utbud av sevärdheter för dig som hyr stuga i närheten av huvudstaden

Skansen, Vasamuseet, Fotografiska, Abba-museet eller SkyView. Det fullkomligt vimlar om sevärdheter i Sveriges huvudstad! Genom att hyra stuga i Stockholm får du och din familj gott om tid att utforska staden.

Stockholm är utan tvekan en av världens vackraste huvudstäder. Passa på att njuta av utsikten från attraktionen SkyView som är en 100 meter lång gondolbana som åker på utsidan av Globen. Andra bra utsiktsplatser är Fjällgatan på Södermalm, Kaknästornet eller bistron på Fotografiska museet där du kan se över till Djurgården.

Gott om sevärdheter i Stockholm

I Stockholm finns något för alla

Under ett Stockholmsbesök är förstås Skansen och Vasamuseet obligatoriska sevärdheter i Stockholm. Skansen är ett stort friluftsmuseum med byggnader från hela Sverige och med en stor djurpark där man kan hitta allt från spindlar och ormar till älgar, lodjur och sälar. På Vasamuseet kan man beundra vraket efter regalskeppet Vasa som sjönk under sin jungfruseglats. Vasa är världens enda välbevarade 1600-talsskepp.

Det finns gott om sevärdheter i Stockholm för den som älskar skönhet. Besök det imponerande Kungliga slottet och gå en tur i livrustkammaren för att titta på alla antika vapen, kläder och smycken. I huvudstaden finns även ett flertal konstmuseum. Passa på att beundra konstsamlingarna i Moderna museet, Stockholms Nationalmuseum och på Östasiatiska museet. Ett besök på Fotografiska museet med sina spännande utställningar rekommenderas starkt.

Det vimlar av kulturella sevärdheter i Stockholm. De allra yngsta vill till Junibacken för att ta sagotåget genom Astrid Lindgrens värld och möta Pippi, Emil och Madicken. De lite äldre beger sig till Abba The Museum för att sjunga med i de välkända låtarna och titta på de berömda scenkläderna. Literaturentusiasterna vallfärdar till Strindbergsmuseet på Norrmalm.

Även den som är intresserad av naturvetenskap har mycket att se i Stockholm. Besök Aquaria vattenmuseum där du kan uppleva åska i regnskogen, titta på hajar och koraller. På Naturhistoriska museet finns uppstoppade djur och IMAX-biografen Cosmonova där du kan se fängslande filmer om djur och natur.

Ett klick från att hyra stuga i Stockholm

Vill du också besöka Stockholm? Då kan du boka stuga här via vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har funnits sedan 1968 och har bland annat stugförmedling i Stockholm men även resten av landet. På hemsidan kan du själv välja ut din semesterbostad i Stockholm efter dina önskemål. Alla våra hyresobjekt besiktas regelbundet och när du till exempel ska hyra stuga i Stockholm med omnejd så ingår även en trygghetsförsäkring. Välkommen till oss på NOVASOL!