Upplev en värld av glas

Hyr stuga i Glasriket för din nästa semester i Småland och ta del av en mängd aktiviteter och upplevelser i glasets tecken. Åk runt bland de olika glasbruken, se hur glas blir till och njut av de småländska omgivningarna.

Hyr stuga i Småland och upplev Glasriket

Glasindustri i de småländska skogarna

Geografiskt sett ligger Glasriket huvudsakligen i kommunerna Lessebo, Emmaboda, Nybro och Uppvidinge i sydöstra Småland. I de olika kommunerna finns flera olika glasbruk och hyttor där du kan beskåda hantverket på nära håll. På vissa ställen kan du till och med testa på att blåsa glas själv, här finns professionella glasblåsare som hjälper dig att skapa ditt alldeles egna unika glas. I Glasriket finns även mängder av bra shopping i form av glas men även outletshopping och olika loppismarknader. Så om du hyr stuga i Glasriket kommer du med all säkerhet inte komma hem tomhänt!

Genom att bo i någon av våra stugor i Glasriket kan du även utforska glasutställningar och olika museum som visar upp glasets och Glasrikets historia. Här finns även gott om evenemang och sevärdheter som går i glasets tecken, men även konserter och andra underhållande aktiviteter. När du hyr någon av våra stugor i Småland kan du vara säker på att dina semesterdagar kommer att fyllas av härligheter!

Stuga i Glasriket, Småland

Se och göra runt omkring

Glasriket är inte enbart känt för den omfattande glasindustrin, utan även för dess vackra omgivningar. Genom att hyra en stuga i Glasriket kan du uppleva det idylliska Småland och insupa den rofyllda atmosfären.

Från Glasriket är det inte långt till Kalmar, som är ett perfekt utflyktsmål under en semester med barn. Här finns bland annat Kalmar Slott som tar er tillbaka till svunna tider och erbjuder spännande utställningar. I Kalmar finns även museum som har ateljéer där barnen kan pyssla och rita. Vi kan också rekommendera ett besök på Kalmars största lekpark där ni bland annat kan hälsa på hästar, kaniner, höns, kossor och får. För er som älskar sol och bad kan besöka någon av Kalmars alla härliga badplatser och njuta av närheten till havet.

Ta del av vacker natur i Glasriket, Småland

Hyr stuga i Glasriket hos NOVASOL

NOVASOL har arbetat med att förmedla stugor sedan 1968 och är Smålands största stugförmedling. Hos oss kan du tryggt och säkert hyra stuga i Småland. Vi säkerhetsställer alltid kvalitén på alla stugor innan vi tar in dem i utbudet, vilket gör att du kan vara säker på att den information du ser här på hemsidan stämmer överens med verkligheten.

Det finns flera fördelar med att hyra stuga i Glasriket med NOVASOL. Vårt Trygghetspaket ingår alltid utan extra kostnad när du gör en bokning hos oss. Detta innebär bland annat att du kan avboka din resa om du skulle bli sjuk eller drabbas av arbetslöshet och inte har möjlighet att bo i din stuga.

Är du ute efter att hyra stuga i Glasriket kan du gör en sökning här på vår hemsida eller ringa till oss så hjälper vi dig att hitta en stuga som passar just dig. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Glasriket!