Sevärdheter i Skåne

Hyr en stuga i Skåne som bas för att utforska alla attraktioner

Besök de mytomspunna Ales stenar, fascinerande byggnaden Turning Torso, Lunds vackra domkyrka eller något av de spännande museerna i Malmö. Genom att hyra stuga i Skåne får du och din familj många chanser att upptäcka alla attraktioner i Skåne.

Från Ale stenar till Turning Torso

Det finns ett stort antal sevärdheter i Skåne att besöka under semestern. En av de populäraste attraktionerna är Ales stenar vid Kåseberga. Ales stenar är en 67 meter lång och 19 meter bred skeppssättning där de 59 stenblocken formar ett skepp. Stenarna restes för 1400 år sedan och lockar till sig tusentals turister. I Kåseberga finns även en mysig hamn och berömda fiskrökerier.

Många av alla sevärdheter i Skåne ligger i Malmö. Här kan familjen titta på den fascinerande 190 meter höga byggnaden Turning Torso som vrider sig 90 grader från topp till bas eller beundra det imponerande stadsbiblioteket. Passa också på att besöka Malmöhus slott för att gå på något av de tre museerna som finns innanför murarna. Förutom konstmuseet i Malmöhus slott, finns även Malmö konsthall och Moderna museet.

Ett annat exempel på sevärdheter i Skåne är den vackra romanska domkyrkan i Lund som byggdes under 1100-talet när biskopen i Lund utsetts till nordens ärkebiskop. Väl i Lund kan ni passa på att besöka friluftsmuseet Kulturen där ni kan titta på kulturhistoriska byggnader från medeltiden och framåt, se smeden i arbete och mysa på kaféet i parken.

Det finns även många vackra slott, kloster och borgar i landskapet värda en omväg. Passa på att besöka ett av Europas vackraste slott Sofiero i Helsingborg, Landskrona slott, Bosjökloster utanför Höör eller medeltidsborgen Glimmingehus.

Ale stenar i Skåne

Upptäck alla sevärdheter i Skåne genom att hyra en av våra stugor

Vill du och din familj se Ales stenar eller Turning Torso, kan ni hyra stuga i Skåne via vår hemsida eller över telefon. NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är i dag Sveriges största stugförmedlare med ett brett utbud av stugor som uthyres i Skåne.

När ni hyr semesterbostad via oss, kan ni känna er trygga med vetskapen om att alla våra semesterbostäder i Skåne har inspekterats före intag och att en förmånlig försäkring ingår i hyresbeloppet. Om ni har frågor om någon av stugorna eller vill ha hjälp med bokningen är ni varmt välkomna att ringa vår kundtjänst. Trevlig semester i Skåne!