Sevärdheter i Östergötland

Mycket att se i Östergötland när du väljer att hyra stuga i länet

Förtrollande Vadstena slott och populära Göta kanal - det finns gott om sevärdheter i Östergötland för den som vill upptäcka trakten. Att hyra stuga i Östergötland är en bra utgångspunkt för dagsutflykter.

Spännande sevärdheter i Östergötland

Den lilla staden Vadstena med sina kullerstensgränder, mäktiga slott och klosterområde är en av alla vackra sevärdheter i Östergötland. Gustav Vasa hade egentligen tänkt att Vadstena slott skulle bli en försvarsfästning, men hans son Johan III byggde om fästningen till ett storslaget renässansslott.

Det finns mycket att se i Östergötland för den nyfikne. Titta på vraket av den svenska DC-3:an på Linköpings Flygvapenmuseum, upplev glasblåsandets ädla konst på Reijmyre glasbruk eller besök friluftsmuseet Gamla Linköping med kulturhistoriska trädgårdar och ett flertal museum.

Göta kanal är en av många vackra sevärdheter i Östergötland. Den nära 20 mil långa kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Östersjön. Njut av det fantastiska landskapet längs kanalen och passa på att titta på 1700-tals slottet Ljungs slott eller Karlsborgs fästning med tillhörande museum.

Om du är intresserad av att hyra stuga i Östergötland, kan du boka semesterbostad via NOVASOLs hemsida eller över telefon. Varmt välkommen till oss!