Aktiviteter och sevärdheter på Öland

De milsvida sandstränderna gör Öland till ett semesterparadis att hyra stuga, särskilt för barnen. Väderkvarnar, det öppna landskapet på Stora Alvaret och Borgholms slottsruin är andra kännetecken för Öland. Här finns många attraktioner i form av sevärdheter och aktiviteter för hela familjen.

På denna sida hittar du ett smakprov på vad du som hyr någon av våra stugor på Öland kan göra.

Borgholms Slott, Borgholm

Borgholms Slott var en av de allra viktigaste fästningarna i Sverige och här skedde många slag under medeltiden och in på sextonhundratalet. Både svenskar och utländska besökare har varit ägare till Borgholms Slott och i väggarna sitter en lång spännande historia. I dag visas utställningar och konserter. Till Borgholms slottsmiljö hör även den nuvarande kungafamiljens sommarresidens Solliden. Slottsruinen kan besökas oavsett var på ön du väljer att hyra stuga. Vill du komma extra nära, är du välkommen att boka någon av våra stugor i Borgholm med omnejd.

Ölands Skördefest, Hela ön

Varje höst arrangeras Ölands skördefest och lockar årligen stora mängder med besökare. Besökare kan här ta del av nästan 900 aktiviteter utspridda över hela ön. Med andra ord finns här något för alla. Skördefesten på Öland är också Sveriges största. Har du hyrt stuga på ön under skördefesten, kan du ta del av allt från konstutställningar och uppträdanden, till matupplevelser och hantverksförsäljning.

Trollskogen, norra Öland

Trollskogen ligger på Ölands nordöstra spets och är ett naturreservat. I Trollskogen gömmer sig vindvridna tallar i alla möjliga skepnader och som kan likna troll. Här finns även rösen och stensättningar. Och på uddens östra strand hittar du även Swiks vrak, som strandade här 1926. För många är Trollskogen ett måste att besöka när man hyr stuga på Öland.

Besök Trollskogen på norra Öland

Ölands Djur & Nöjespark, Färjestaden

Här kan du se djur från hela världen: tigrar, zebror, schimpanser och många fler. Ca 160 olika arter finns här att beskåda. Det finns även en dinosaurievärld med dinosaurier i naturlig storlek. I nöjesparken finns en mängd olika karuseller och andra åkattraktioner för barn i olika åldrar. Dessutom finns ett stort vattenland med 6 vattenrutschkanor.

Eketorps Borg, Eketorp

Eketorps Borg är en utgrävd och rekonstruerad borg direkt på fornlämningen. Borgen har en ringmur som är sex meter bred och fem meter hög. Innanför muren ligger medeltida skiftesverkshus och järnåldershus i sten som är byggda enligt gamla hantverksmetoder. Här får man pröva på att laga mat, textilarbete, metallhantverk och mycket annat för att uppleva hur det var under järnåldern och medeltiden.

Från Eketorps Borg på Öland

Lådbilslandet, Löttorp

Har du som hyr stuga på Öland barn i åldrarna 2-7 år, kan du i Löttorp på norra ön köra omkring i olika typer av lådbilar i en miniatyrstad. Här kan barnen bl.a. prova på att köra polisbil, lastbil, buss eller vanlig bil. Kanske kommer barnet stolt hem med ett lådbilskörkort? Det finns även ett litet nöjesfält med karuseller, lekpark och hoppborg.

Blå Jungfrun, norra Öland

Den myomspunna ön Blå Jungfrun är enligt sägen platsen som häxorna reste till på skärtorsdagen. Huruvida detta och alla andra historier om Blå Jungfrun är sant låter vi vara osagt men du kan själv besöka denna ö som ligger mellan (och kan nås från) Byxelkrok på Öland och Oskarshamn i Småland.

Utsikt från Öland med Blå Jungfrun i bakgrunden

Öland - populärt bland både vuxna och små

Till de flesta platser finns det gott om aktiviteter, upplevelser och sevärdheter när du hyr någon av våra stugor i Sverige och Öland är inget undantag. Framför allt under sommaren kommer du som ska hyra stuga här att ha tillgång till gott om möjligheter för hela familjen. Du kan göra en sökning redan nu och boka ditt boende direkt här online hos NOVASOL eller så är du välkommen att läsa mer om hur det är att hyra stuga på Öland.