Stränder i Halland

Hyr någon av våra stugor och ta del av alla Hallands stränder

Det finns många härliga stränder i Halland! Den populära stranden i Tylösand, vackra Mellbystrand och surfparadiset Apelviken, är bara några av Hallands stränder. Genom att hyra stuga i Halland får familjen många chanser till sol och bad.

Tylösand - perfekt för strandliv i Halland

Kända kuststäder och sköna havsbad

Natursköna Halland ligger längs kusten i sydvästra Sverige. Landskapet domineras av karga klippor och kilometerlånga sandstränder. Här finns stränder för alla: barnfamiljen, soldyrkaren och vindsurfaren. Kända kuststäder är Varberg och Falkenberg.

Tylösands strand är en av många populära stränder i Halland. Den en mil långa stranden lockar många badsugna ungdomar och barnfamiljer. Stranden bevakas av livräddare under sommaren och det bjuds på många spännande evenemang under sommaren.

Mellbystrand är en annan av Hallands stränder. Den milslånga sandstranden är långgrund och höga sanddyner ger lä för vinden. I norra Mellbystrand finns ett naturistbad och den vackra Laholmsbukten drar till sig många vindsurfare.

Annars är det främst Apelvikens strand som lockar till sig surf-entusiaster. Den långa stranden ligger tre kilometer från centrala Varberg och räknas som en av norra Europas bästa vind- och kitesurfingställen. Här är vågorna både förföriska och förrädiska, undvik att bada när det är röd flagg.

Förutom havsbad finns det stränder i Halland som ligger vid en sjö. Utanför Hylte ligger den vackra insjön Mellanfärgen där det finns en barnvänlig sandstrand, lång badbrygga och toalett. Det finns även möjlighet till fiske. Stranden är belägen nära vägen och enkelt att ta sig till.

Även Varberg erbjuder stränder i Halland

Njut av solen på stränderna i Halland

Är du intresserad av att bada vid Tylösand eller uppleva någon annan av alla vackra stränder i Halland? Då kan du och din familj hyra stuga här på vår hemsida. NOVASOL har funnits sedan 1968 och kan erbjuda ett brett utbud av stugor i Halland. I vår katalog hittar du allt mellan traditionella svenska stugor på landet, till en modern semesterlägenhet nära en större stad.

Alla våra stugor i Halland besiktas regelbundet av kunnig personal och i hyran ingår även en trygghetsförsäkring. Om du vill veta mer om till exempel trygghetsförsäkringen eller vill ha hjälp att hyra stuga i Halland är du välkommen att ringa vår kundtjänst. Trevlig semester!

Semester i Halland nära havet