Sevärdheter i Halland

Hyr stuga i Halland som bas för att utforska landskapets alla attraktioner

Halland bjuder på mer än bara härliga stränder. Här finns imponerande fästningar, fascinerande slott och radiostationen Grimeton som är uppsatt på UNESCOs lista över världsarv. Från en semesterstuga har du nära till alla sevärdheter i Halland.

Vackra Halland ligger längs kusten i sydvästra Sverige. Det finns gott om historiska sevärdheter i Halland. Besök gärna imponerande Varbergs fästning med anor från slutet av 1200-talet. Ta en guidad tur och lyssna på hur fästningen gick från modern borg till att bli ett fängelse. Passa även på att besöka Hallands kulturhistoriska museum där du kan lära dig mer om gåtan Bockstensmannen som är norra Europas mest häpnadsväckande medeltidsfynd.

Varbergs fästning - en attraktion i Halland

Historia, havsbad och trådlösa signaler

Är du historieintresserad är en utflykt till någon av de många minnesstenarna att rekommendera. Utanför Halmstad finns en minnessten över slaget vid Fyllebro 1676 då svenskarna slog tillbaka de danska styrkorna. Själva slagfältet ligger vid Fyllinge. I skogen, strax öster om Varberg, finns Bexells stenar med talesätt och namn på historiska personer.

En annan av alla sevärdheter i Halland är Tjolöholms slott från början av 1900-talet. Det fascinerande slottet har varit kuliss till en rad filmer som till exempel von Triers Melancholia och även figurerat i videon till Håkan Hellströms En midsommarnattsdröm. Ta gärna ett dopp i Tjolöholms havsbad efter slottsturen.

Halland har spelat en viktig roll i utvecklingen av trådlös kommunikation som till exempel internet och smarta telefoner. Utanför Varberg ligger Grimetons radiostation som är uppsatt på UNESCOs lista över världsarv. Härifrån sändes de första trådlösa signalerna till USA. Radiostationen används fortfarande och här finns även ett museum med spännande utställningar.

Tjoläholms slott är en av många sevärdheter i Halland

Ett enkelt sätt att ta del av alla sevärdheter i Halland

Är du också intresserad att se Tjolöholms slott kan du hyra stuga i Halland på vår hemsida. NOVASOL har funnits sedan 1968 och är i dag Sveriges största stugförmedling. Vi erbjuder stuguthyrning i Halland och på många andra vackra platser i Sverige. För att kunna hålla en hög standard låter vi kunniga medarbetare besikta våra stugor regelbundet. När du hyr stuga i Halland ingår även en trygghetsförsäkring där bland annat ett avbeställningsskydd är inkluderat. Välkommen till NOVASOL när du letar stugor att hyra i Halland!