Stugor vid Siljan i Dalarna

Hyr stuga genom NOVASOL i närheten av Siljan – Sveriges sjunde största sjö

I hjärtat av Dalarna hittar du Siljan som är Sveriges till ytan sjunde största sjö. Man skulle nog kunna säga att i detta område finner man det genuina Dalarna. Siljansbygden har sedan länge varit ett populärt resmål, mycket för den väl bevarade kulturen och traditionerna samt att man gör mycket för sina besökare.

Att hyra stuga vid Siljan innebär skön avkoppling med härliga naturupplevelser och samtidigt möjligheten att vara aktiv. Vi på NOVASOL kan erbjuda stugor vid Siljan, många av dem genuina timmerstugor och en del med fantastisk panoramautsikt över sjön.

Sjön Siljan i Dalarna

Sommaraktiviteter i området

Här finner du mycket fina vandrings- och cykelleder, många av dem följer de gamla fäbodsstigarna. Det finns många badmöjligheter med badplatser runt hela Siljansjön. Fiske och paddling hör också sommaren till när man väljer att hyra stuga vid Siljan. Midsommarfirandet är stort i hela Sverige men kanske bland det mest traditionella just här vid Siljan.

När det gäller shopping kan man på plats hitta hantverk, hemslöjd och modern design från Dalarna. Ett tips kan därför vara att hyra stuga så du får uppleva allt på nära håll. Lokala läckerheter och delikatesser kan avnjutas både på vackert belägna restauranger, caféer och i gårdsbutiker.

Stuga vid Siljan

Vintertid vid Siljan

Gör ett besök i Tomteland, ett riktigt sagoland på Gesundaberget utanför Mora. Här kan du få träffa på häxor och troll, sagoféer, snögubbar och kanske till och med tomten! I området vid Siljan kan man också njuta av fina längdåkningsspår, både branta och mindre branta alpina backar, välpreparerade banor för långfärdsskridskor och på köpet får du massor med frisk luft.

Världens längsta längdsåkningstävling - Vasaloppet - på 90 km, med många deltagare i alla åldrar, inträffar varje år den första söndagen i mars. Start är i Sälen och målgång är i Mora. En trevlig sporthändelse, att iaktta eller att delta i.

Passa på att hyra stuga vid Siljan

Vi kan varmt rekommendera att hyra en av våra stugor i Dalarna. Här på vår hemsida hittar du alla våra stugor vid Siljan och vårt övriga utbud av kvalitetssäkrade semesterhus i Europa. Vår hemsida uppdateras ständigt med nya stugor. Har du svårt att välja eller undrar över något på en specifik stuga, kan du kontakta oss så hjälper vi dig gärna vidare. Välkommen att hyra stuga vid Siljan genom oss på NOVASOL!