Stugor i Blekinge skärgård

Upptäck Sveriges sydligaste skärgård med NOVASOL

Hos NOVASOL kan du hyra härliga stugor i Blekinge skärgård med omnejd. Den vackra skärgården täcker stora delar av Blekinges kust och är ett omtyckt turistmål av såväl svenskar som utländska besökare.

Vill du hyra stuga i Blekinge skärgård, är du välkommen att göra en sökning här på vår hemsida där du också kan boka ditt boende direkt online.

Stugor på ö i Blekinge skärgård

Semester i hänförande natur

Runt Blekinges kust finns det många större och mindre skär, holmar och öar. Flera av öarna i Blekinge skärgård når man lättast via broförbindelse eller med färjetrafik. Farvattnet i Blekinge sträcker sig från Brömsebäck i nordost till Sissebäck i väster och däremellan finner man ca 800 öar med minimum längd av 50 meter. Många öar finns utanför Karlskrona, men även utanför Ronneby som tillhör Blekinges skärgård.

En av Blekinges vackraste öar är Tjärö som är känt för sina röda stugor, även kallat ’Bullerbyn’. Ön har även ett stort naturreservat. Att fiska gädda är mycket populärt här och det sägs att ett av världens bästa gäddfiskevatten finns utanför Tjärö.

Klippöarna i Blekinge skärgård är ofta lövskogsklädda och har ett relativt kort avstånd mellan inner – och ytterskärgård. Av de många öarna i skärgården så finns det många charmiga havsvikar och badplatser att besöka i Blekinges skärgård.

Stuga på Sturkö i Blekinge skärgård

Utflyktsmål och aktiviteter

När man som familj bestämmer sig för att hyra stuga i Blekinge och dess skärgård så har man nära till det mesta, såsom Glasriket, Älgparken i Räntemåla gård, Barnens Gård, äventyrsbadet på Ronneby Brunn, shopping i Karlskrona och mycket mer.

Är ni intresserade av segling, finns möjlighet att njuta av Listerlandets små pittoreska fiskelägen. Hanö ligger strax utanför Sölvesborg, är välbesökt och besöks ofta av havsseglare. Hanö är en bilfri ö och myggfritt så här kan du koppla av ordentligt. Hanöhamn har möjlighet att ta emot båtar med 4 meters djup och besöks av många fritidsbåtar varje år.

Om ni önskar hyra stuga i Blekinge skärgård så har ni närhet till många av städerna i Blekinge eftersom de ligger nära havet. Den enda inlandskommunen Olofström, med den största sjön Halen, agerar som komplement till skärgården. Ronneby är förbundet till skärgården via Ronnebyån, Karlskrona är byggd på flera småöar i skärgården och i Karlshamn ligger gästhamnen precis i skärgårdshavet.

Blekinges pärlor

De större öarna såsom Sturkö, Senoren och Tjurkö är sammanhängande genom broförbindelse. De mindre nås med båt som till exempel bilfärja eller linfärja.
Ett utflyktsmål i skärgården är den gröna ön Karön som nås med båt från Ekenäs. Andra pärlor i Blekinge skärgård är Aspö utanför Karlskrona, Hasslö som även kallas ’Lilla Hawaii’, samt Tärnö som bland annat har Fiskgökaeken och järnåldersgravarna.

Våra stugor i Blekinge skärgård ligger fördelade på flera olika öar. Genom att göra en sökning, kan du se vilka öar som vi hyr ut stugor på idag, och givetvis också boka direkt online.

Hasslö i Blekinge skärgård

Boka boende i Blekinges skärgård

Hos NOVASOL har vi arbetat med uthyrning av stugor i Blekinge under många år och kan idag erbjuda ett härligt utbud i såväl skärgården som på fastlandet. Precis som för alla andra stugor i Sverige så ingår vårt Trygghetspaket automatiskt när du bokar och du kan alltid ringa till oss om du har några frågor.

Att hyra stuga är ett utmärkt sätt att uppleva Blekinge då du får en bra utgångspunkt för utflykter samtidigt som ni har en rofylld plats att koppla av på när ni vill.
Välkommen att göra en sökning för att se alla våra stugor i Blekinge skärgård.