Attraktioner i Blekinge

Sevärdheter och aktiviteter i Blekinge samt stugor att hyra

I Blekinge behöver ingen bli besviken! Sköna stränder, djurparken Blekinge exotiska värld och intressanta museer är några exempel på attraktioner i Blekinge. Ett bra sätt att utforska alla aktiviteter i området är att hyra stuga i Blekinge.

Något för liten som stor

Underbara Blekinge ligger på östkusten i södra Sverige. De vackra stränderna är några av många attraktioner i Blekinge. I Karlshamns skärgård kan familjen bada i havet vid till exempel Aspö, Björkenäs, Dragsö och Gisslevik. I närheten av Karlshamn kan ni även bada i Halasjön, Långasjönäs, Ällhölen och Svarta sjön. Det finns även härliga badplatser i närheten av Ronneby.

Det finns gott om attraktioner i Blekinge för nyfikna barn. I Karlshamn finns Blekinge exotiska värld med ett 60-tal spännande arter från världens alla hörn som till exempel giftiga ormar, surikater, apor och sköldpaddor. Passa även på att besöka Kreativum som är ett stort Science Center där barn och vuxna får testa på många olika experiment både inomhus och utomhus.

Se till att lära er något nytt under semestern! I Olofström finns ett bil- och fordonmuseum med Sveriges äldsta Volvo och ett udda galgmuseum som är öppet några dagar i veckan. I Karlskrona kan ni passa på att lära er mer om Blekinges historia eller besöka det spännande marinmuseet.

Upptäck alla sevärdheter i Blekinge genom att hyra stuga i södra Sverige

Är ni intresserade av att njuta av salta bad i Karlshamns vackra skärgård kan ni boka en av våra stugor i Blekinge. Vi på NOVASOL har arbetat med stugförmedling sedan 1968 och är en av Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade stugor i Blekinge. Alla våra lägenheter och stugor i södra Sverige är handplockade för att vårt utbud ska bli så varierat som möjligt. På vår hemsida hittar ni allt mellan små röda stugor, till flerfamiljshus, före detta bondgårdar, husbåtar och slott någonstans i Europa.

Trygghet och säkerhet är viktigt för oss på NOVASOL. Alla våra stugor i Blekinge besiktas regelbundet av kunniga medarbetare och i stughyran ingår även en trygghetsförsäkring där bland annat ett avbeställningsskydd är inkluderat. Om ni har frågor eller vill ha hjälp att boka någon av våra stugor i Blekinge är ni varmt välkomna att prata med vår kundservice!