Visste du att..?

Tips för dig som funderar på att hyra hus i Spanien

Det är inte ovanligt att vi får frågor som: Vart kan man hyra hus i Spanien? Har ni semesterhus för flera familjer? Vad kostar det att hyra hus? Vi vill resa till Spanien - har ni några tips?

Även om frågorna kan vara de samma så är de samtidigt unika eftersom vi alla har olika önskemål och förväntningar. Därför ställer vi ofta några frågor till dig som ringer oss, innan vi ger tips på destinationer och semesterbostäder. Eftersom närmast varje semesterbostad är unik, kan vi allt som oftast också erbjuda något som passar just dig och dina önskemål. Det enda hindret brukar vara att någon annan redan hunnit boka så om du hittar ett boende i Spanien som passar just dig – vänta inte för länge med att boka.

På denna sida har vi listat några tips, svar på vanliga frågor, samt intressant information som du kanske inte visste om Spanien. Trevlig läsning!

 

1. 4 av 5 boenden har pool

Det är väldigt populärt att hyra hus i Spanien med pool. Därför är vi glada över att nästan 80% av våra semesterbostäder i Spanien har tillgång till pool. Givetvis varierar detta något från säsong till säsong men allt som oftast har du möjlighet till svalkande dopp i närheten av din semesterbostad.

Anledningen till att så många har tillgång är eftersom man många gånger bygger gemensamma pooler så att även de som hyr lägenhet har möjlighet till poolbad. Givetvis har vi också många fristående semesterhus i Spanien där du har tillgång till egen pool som bara är för dig och ditt resesällskap. Pooler i södra Europa är som regel uppvärmda av solen. Beroende på förutsättningar, är vissa pooler öppna under sommarhalvåret medan andra har öppet året om.

Här på vår hemsida ser du vilken typ av pool varje semesterbostad har (dvs. om det är en egen pool eller gemensam) samt vilken period den är öppen för respektive semesterhus och semesterlägenhet.

 

2. Costa del vadå?

Spaniens kuster är många, vackra och av olika karaktär. Allt från Costa del Sol till Costa Brava och Barcelonas kust. För att ge en inblick i de olika kusterna räcker inte riktigt en paragraf. Vi valde därför istället att beskriva dem på en egen sida om Spaniens kuster. Där kan du också se vart du – i skrivande stund – kan flyga till.

 

3. Murcia – sol, pool och golf till lågpris

En ’gömd’ pärla i Spanien är regionen Murcia. Hit åker många för att slå ut på grund av de många och fina golfbanorna i kombination med klimatet där säsongen sträcker sig betydligt längre än hemma i Sverige. I Murcia har vi bland annat många semesterhus och lägenheter i s.k. golf resorter. Detta är semesterbyar uppbyggda kring förstklassiga golfbanor där vi också kan erbjuda rabatter på bl.a. greenfee (kontakta oss för aktuell information). Här är några exempel på golf resorter i Murcia regionen:

…och bäst av allt: semesterbostäderna i dessa resorter är mycket prisvärda! För att ge exempel på att du har kan hyra hus billigt i Spanien, kan du se ECC141. Detta semesterhus kan hyran – för en hel vecka i maj 2017 – vara så billigt som mindre än 2700 SEK. Och då är slutstädning inräknat i priset!

Murcia är dock så mycket mer än bara golf. Faktum är att många spanjorer själva väljer att semestra här tillsammans med sin familj.

 

4. Spanskt öliv – mer än Mallorca

Att det är populärt att hyra hus på Mallorca är knappast att ta i. Därför har vi också egen personal på ön för att se till att utbudet är så bra och stort som möjligt så att det finns en semesterbostad för alla smaker.

Till Balearerna hör även öarna Ibiza och Menorca. Två öar som verkligen kan erbjuda genuina semesterupplevelser när du hyr ett privatägt semesterhus.

Spanien har dock många fler härliga öar som du kan hyra hus och/eller semesterlägenhet. Varför inte få en genuin semester på Kanarieöarna? Du hittar här våra semesterbostäder på bland annat Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote.

 

5. Semesterlägenheter för weekendresa till Spanien

Vill du ta en cityresa till någon av Spaniens härliga städer kan du faktiskt hyra lägenhet hos oss i flera av dem.

Bland annat kan du boka semesterlägenheter i Palma, Malaga och Valencia. Perfekt om du vill bo mitt i storstadspulsen under en weekend eller längre tid.

Hittar du inte exakt det du söker hos oss på NOVASOL eller om din semesterlägenhet skulle visa sig redan vara bokad, kan du besöka vårt systerföretag Friendly rentals.

Friendly Rentals hyr ut semesterlägenheter i de flesta städer i Spanien och kan också erbjuda bra service i hög grad.

 

6. Hyra semesterbostad på långtid

Det är inte ovanligt att vi får förfrågningar om att hyra boende i Spanien under en längre period. Detta är självklart möjligt eftersom många av våra semesterhus och lägenheter är öppna för uthyrning även under lågsäsong. Vissa boenden erbjuder till och med rabatt om du väljer att hyra under en längre period i lågsäsong. Du väljer helt enkelt den period som du vill semestra i Spanien så visas alla lediga semesterhus och lägenheter. Om du vill ha hjälp, är du varmt välkommen att kontakta oss på NOVASOL så hjälper vi dig gärna att hitta det du söker.

 

7. Vad ska jag tänka på/Vad kostar det?

Vad man ska tänka på när man ska hyra hus i Spanien samt vad det kan tänkas kosta är två frågor som inte är ovanliga. Vad det kostar är både enkelt och svårt att svara på: det finns alla typer av boenden och därmed också priser för alla plånböcker. Utgångspunkten är dock att man betalar hyra för hela boendet dvs. man betalar inte hyra per person. Med andra ord kan det många gånger bli billigt om man är flera som semestrar tillsammans. Extra service såsom städning kan däremot vara per person. Beroende på vilka förutsättningar som semesterbostaden har, så kan service och ev. förbrukning antingen ingå, tillkomma eller beställas till. Vad som gäller för varje enskilt boende, står beskrivet tydligt för dig här på vår hemsida innan du genomfört din bokning. Prissättningen är helt efter det unika boendets förutsättningar såsom standard, läge, maxantal personer, etc.

 

Bra att tänka på när man väljer att hyra hus i Spanien är först och främst att läsa objektpresentationen för huset du vill boka. Om du är osäker på något, är du alltid välkommen att kontakta oss på NOVASOL! Bra att veta är också att man ska meddela sin ankomsttid i god tid innan semestern börjar. Det gör bland annat att nyckelutlämningen sker smidigt eftersom det oftast är någon som möter upp vid huset. Ankomsttiden är som regel mellan 16.00-20.00 till våra semesterbostäder. Det går många gånger bra att komma utanför dessa tider men man behöver i så fall få ett godkännande från husägaren att det går bra. Därför är det extra viktigt att meddela det i god tid innan. Vi har samlat mycket bra information i det vi kallar för Värt att veta Spanien.

 

Välkommen att hyra hus i Spanien hos oss på NOVASOL – genuina semesterupplevelser sedan 1968.