Spaniens kuster

Från Costa till Costa

De milsvida kusterna i Spanien är många där några är vida kända medan andra är mer okända pärlor för oss svenskar. Så vilken av kusterna ska man åka till om man vill hyra hus i Spanien? Här reder vi ut vad de mest semesterbostadstäta kusterna har att erbjuda:

Manilva, Costa del Sol

Costa del Sol – Solkusten

Vi börjar med den kanske mest kända kusten för oss svenskar – Costa del Sol. Även kallat Spaniens solkust. Några av anledningarna till att Costa del Sol är så populärt är det behagliga klimatet där antalet soldagar som regel är över 300 varje år. På listan över kända semesterorter i Costa del Sol finner du Nerja, Marbella, Estepona och Fuengirola. Från flygplatsen i Malaga tar du dig vidare till ditt resmål.

Costa Brava – Vilda kusten

Några mil norr om Barcelona börjar Costa Brava som sedan sträcker sig upp till den franska gränsen. Här blandas blåa hav, sandstränder och turistorter med gröna landskap, fascinerande natur och charmiga byar. Lägg där till flera andra anledningar och du har föklaringen till varför vissa beskriver Costa Brava som kontrasternas kust. Exempel på orter här är Lloret de Mar, Escala och Tossa de Mar. Flyger du till ditt semesterhus så gör du det lämpligen till flygplatsen i Barcelona eller Girona.

Costa de Barcelona – Barcelonas kust

Barcelonas kust är fylld med aktiviteter, charmiga fiskelägen, fina stränder, klara vatten, historiska byggnader och mycket mer. Självklart är närheten till populära Barcelona en dragkraft men har finns också platser som Sant pol de Mar, Sitges och Malgrat de Mar.

Costa Blanca i Spanien

Costa Blanca – Vita kusten

Costa Blanca är kanske mest känd bland oss svenskar som platsen där Torrevieja och Alicante ligger. Den 20 mil långa kusten har dock mycket mer än så. Här finner du gott om guldkorn längs med kusten där du kan få genuina spanska semesterupplevelser med närhet till havet. Kusten är inte bara populär under sommaren eftersom det här är över 2500 soltimmar per år. Flyger gör du till Alicante eller Valencia.

Costa Dorada – Gyllene kusten

Costa Dorada finner du vid Tarragona i den södra delen av Katalonien. Den lilla kusten är en utmärkt semesterdestination med sina milda vintrar och varma somrar. Här finner du bland annat Miami Platja – en i Spanien känd badort utan att för den delen vara full av turister att trängas med. Passa på att ta en guidad båttur ut på deltat i en region som även är känd för sin risproduktion. Förslag på flygplatser är Reus och Barcelona.

Costa Cálida – Heta kusten

Det relativt orörda Costa Calida i Murciaregionen är något av en gömd pärla men ett paradis för golfälskaren. En bit inåt landet men fortfarande med en kortare biltur till havet ligger flera golf resorts där semesterbostäder byggts upp kring utmärkta golfbanor. De historierika, lite större städerna Murcia och Cartagena. Flyga kan du göra till Alicante och Murcia.